Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

Αναδιάρθρωση, κριτήρια και ταμείο αλληλοβοήθειας!

Δεν έλαβε απόφαση η Football League για το πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα ανέβουν από τη Γ’ στο τέλος της σεζόν. Κριτήρια συμμετοχής θέτει η πρώην ΕΠΑΕ, που δημιουργεί ταμείο αλληλοβοήθειας των ομάδων.

Αναδιάρθρωση, κριτήρια και ταμείο αλληλοβοήθειας
Το Δ.Σ. της Ένωσης Β’-Γ’ Εθνικής δεν έλαβε την Παρασκευή απόφαση για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στη Football League 2 και πόσες θα ανέλθουν στη δεύτερη κατηγορία. Αν και θεωρείται βέβαιο πως θα υποβιβαστούν δύο και θα προβιβαστούν έντεκα ομάδες, η «μικρή» λίγκα φαίνεται πως θα καθυστερήσει να λάβει οριστική απόφαση προφανή σκοπιμότητα να διατηρήσει το ενδιαφέρον στις κατηγορίες. Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο πρωτάθλημα της Football League θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, με 14 ομάδες έκαστος.

Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε να θεσπιστούν κριτήρια και προϋποθέσεις (μαζί με κατάθεση και εγγυητικής) για τις ομάδες που θα ανεβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα, καθώς και σε αυτές που θα ανεβαίνουν από τη Γ’ στη Β’. Οι λεπτομέρειες θα καθοριστούν προσεχώς.

Τέλος, στην Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής αποφάσισαν να δημιουργήσουν εγγυητικό ταμείο με τον ΠΣΑΠ ώστε να πληρώνονται χρέη σε ποδοσφαιριστές, καθώς και ταμείο αλληλοβοήθειας των ομάδων για να γίνονται ταμειακές διευκολύνσεις.

Μετά το πέρας του Δ.Σ., η «μικρή» λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ αποφασίσθηκαν τα εξής:

-Δημιουργία εγγυητικού ταμείου, από τον Ιούνιο το οποίο θα συνδιαχειρίζεται η FOOTBALL LEAGUE - FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ με τον ΠΣΑΠ.

-Έγινε δεκτή η εισήγηση του Προέδρου κ. Καλογιάννη για τη δημιουργία Ταμείου Διαχείρισης Πόρων (ΤΑΔΙΠ), με σκοπό τη βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης των ομάδων. Το ποσό το οποίο θα χορηγείται θα επιστρέφεται από την ομάδα που έχει εξυπηρετηθεί. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου οι ομάδες που θα ανέρχονται θα δίνουν μεταξύ τους αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα πηγαίνουν στο προαναφερόμενο ταμείο.

-Απεδέχθη ομόφωνα την πρόταση του Προέδρου να μην αποφασισθεί στη σημερινή συνεδρίαση ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβασθούν από την FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ και ο αριθμός εκείνων οι οποίες θα ανέβουν από την FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ.

-Τέλος έγινε αποδεκτή η πρόταση να ισχύσουν κριτήρια συμμετοχής για τις ομάδες που θα ανέρθουν στο Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE. Στη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί εντός του επόμενου διαστήματος θα αποφασισθούν οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια και θα υποβληθούν στην ΕΠΟ προς επικύρωση
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: