Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Αυτή τη φορά δεν έχασε βαθμό!!

Έπειτα από τρεις συνεχόμενες νίκες στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο με αντίπαλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολη, επικρατώντας με 3-1 σετ.

Αυτή τη φορά δεν έχασε βαθμό!
Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο τάι μπρέικ ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα χωρίς να χάσει βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-1 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στο Ρέντη για την 18η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ των ανδρών, εξασφαλίζοντας επί της ουσίας την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να οδηγήσουν το ματς στο τάι μπρέικ όταν προηγήθηκαν στο τέταρτο σετ με 19-7. Με σερί 6-0 όμως οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το παιχνίδι και έφτασαν στη νίκη.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης δήλωσε αμέσως μετά τη νίκη της ομάδας του: «Αποδείχτηκε πως η παρουσία του Κώστα (Χριστοφιδέλη) δίνει άλλη ποιότητα στην ομάδα. Πάιζει καλύτερα και ποιο ήρεμα ο πασαδόρος. Μετά από τέσσερα τάι μπρέικ πήραμε καθαρή νίκη. Συγχαρητήρια στον Ιορντάνοφ που έβγαλε τον αγώνα με πόνους στη μέση. Ο Εθνικός έχει εξαιρετική ομάδα, νεανική και ενθουσιώδης αλλά τα παιδιά λόγω ηλικίας κάνουν λάθη και δεν κερδίζουν εκτός έδρας. Είμαι βέβαιος πως ο Μουστακίδης θα τους δείξει τον δρόμο. Εμείς συνεχίζουμε για καλύτερες εμφανίσεις και θα πάμε στη Σύρο για νίκη επί του Φοίνικα».

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης που συνδύασε την επιστροφή του με τρίποντο είπε: «Μακάρι το χειρότερο για την ομάδα να ήταν οι νίκες μας με 3-2 σετ. Τα εμπόδια και τα προβλήματα δημιουργούν τους μεγάλους παίκτες και κατ’ επέκταση τις μεγάλες ομάδες. Το βόλεϊ είναι ομαδικό άθλημα και δεν κερδίζει ούτε χάνει μόνο ένας. Νομίζω ότι κατά διαστήματα θυμίσαμε τον καλό Ολυμπιακό του πρώτου γύρου και σύντομα θα είμαστε σε θέση να διατηρούμε σταθερό τον καλό αγωνιστικό μας ρυθμό. Τα κεφάλια μέσα καθώς το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ πιο σημαντικό από το σημερινό, με δεδομένο ότι θα κριθεί η πρόκριση στον φάιναλ 4 του κυπέλλου Ελλάδας».

Από την πλευρά του ο κόουτς του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης, σχολίασε: «Το ζήτημα είναι εάν θέλεις κι αν μπορείς να νικήσεις αυτούς τους αγώνες. Ο Εθνικός έτσι όπως είναι δε μπορεί να νικήσει αυτά τα ματς και φάνηκε και σήμερα και στο Βραχάτι με τον Παμβοχαϊκό. Χρειάζεται να κάνουμε ακόμα κάτι... να κάνουμε πολύ δουλειά για να αλλάξουμε πράγματα. Είμαι σίγουρος πως θα τα αλλάξουμε αυτά που πρέπει και με τη δουλειά θα έρθει ο Εθνικός εδώ να νικήσει. Ακόμα κάνουμε δώρα. Η παρουσία του Χριστοφιδέλη έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό. Κάποιες ομάδες πέτυχαν τον Ολυμπιακό χωρίς Χριστοφιδέλη, τον Παμβοχαϊκό χωρίς Καλντέιρα, τον Φοίνικα με τρεις διαγώνιους. Ετσι είναι το πρωτάθλημα. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε αυτά τα ματς για να κάνουμε τη διαφορά».

*Πριν τον αγώνα βραβεύτηκε ο Μπόγιαν Ιορντάνοφ ως MVP της 17ης αγωνιστικής (την απονομή έκανε ο Λεωνίδας Θεοδωρακάκης) αλλά στο ζέσταμα έπαθε τράβηγμα στη μέση και παρόλα αυτά αγωνίστηκε σε όλο το ματς.


Τα σετ: 19-25, 25-22, 25-22, 25-21

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Καζάζης Δημ.): Μαρούλης 1 (1 άσσο), Γιούρισιτς 11 (9/19, 2 μπλοκ), Ποτόσνικ 9 (7/12, 1 άσσο, 1 μπλοκ, 29% υπ.), Σμαραγδής 14 (7/9, 1 άσσος. 6 μπλοκ), Κοκκινάκης 14 (11/21, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 37% υπ.), Ιορντάνοφ 15 (15/34) / Στεφάνου (λ. - 62% υπ., 41% άριστες), Χριστοφιδέλης 7 (4/8, 3 μπλοκ), Φιλίποβ 2 (2 μπλοκ), Παπαδόπουλος, Σωτηρίου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Ράιτς 18 (18/44), Κόβατς 10 (7/10, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Σιδηρόπουλος, Κουμεντάκης 14 (12/25, 1 άσσο, 1 μπλοκ, 2 άσσοι, 71% υπ.), Δαλακούρας Αν. 17 (14/25, 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 36% υπ.), Παπάζογλου 8 (4/7, 1 άσσο, 3 μπλοκ), / Μίτρεφ (λ. - 29%υπ., 10% άριστες).


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: