Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

«Πελάτης» του Τότι ο Μπουφόν!

Τον καλύτερο… πελάτη στην καριέρα του καπιτάνο της Ρόμα, Φραντσέσκο Τότι αποτελεί ο αρχηγός της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, που έχει δεχθεί εννιά τέρματα από τον «κολλητό» του.

«Πελάτης» του Τότι ο Μπουφόν

Δύο από τους παίκτες, που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο παιχνίδι είναι οι αρχηγοί των δύο ομάδων. Φραντσέσκο Τότι και Τζιανλουίτζι Μπουφόν συνδέονται με μακροχρόνια φιλία και ο σεβασμός που τρέφει ο ένας για τον άλλον είναι αμοιβαίος. Ο Τότι πολλές φορές προσπάθησε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, να πείσει τον Μπουφόν να αφήσει το Τορίνο και να μετακομίσει στη Ρώμη, ενώ ο Μπουφόν από την πλευρά του, σε ανύποπτο χρόνο είχε πει: «Αν έπρεπε να διαλέξω έναν παίκτη για τη Γιουβέντους, αναμφίβολα θα ήταν ο Τότι».

Εκτός από τη φιλία, τους δύο ποδοσφαιριστές τους συνδέει και η… στατιστική. Φαίνεται ότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όταν είναι αντίπαλοι, τα φιλικά συναισθήματα πάνε περίπατο, αφού ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν είναι ο τερματοφύλακας, στον οποίο έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του ο Φραντσέσκο Τότι. Ο «καπιτάνο» της Ρόμα έχει στείλει εννιά φορές τη μπάλα στα δίχτυα του «κολλητού» του, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, μαζί με τους Φραντσέσκο Αντονιόλι και Σεμπάστιαν Φρέι.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται το όνομα του Αντόνιο Κιμέντι, που έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του οχτώ φορές, ενώ από επτά γκολ έχουν δεχθεί οι Μάρκο Αμέλια, Λούκα Μπούτσι και Φραντσέσκο Τόλντο.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: