Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Άρης για πλέι-οφ!

Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ, ο Άρης νίκησε 68-55 τον Πανελευσινιακό στο «Αλεξάνδρειο» για την 17η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ και έκανε σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση θέσης στα πλέι-οφ.

Άρης για πλέι-οφ
Αυτή, ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους «κίτρινους» στο πρωτάθλημα και η όγδοη συνολικά, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στις τρεις και στον πάτο της βαθμολογίας. Για τους νικητές, κορυφαίος ήταν οι Τσιάρας, Πελεκάνος και Ασημακόπουλος, ενώ για τον Πανελευσινιακό προσπάθησαν οι Εζιούκου, Μαγκουνής και Λιακόπουλος.

Ο αγώνας:

Με ηγέτη τον Τσιάρα που σκόραρε συνεχώς, ο Άρης πήρε προβάδισμα τριών πόντων (13-10, στο 7’). Οι γηπεδούχοι ήλεγχαν τα ριμπάουντ και πίεζαν στην άμυνα, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι επιδίδονταν σε διαγωνισμό λαθών. Αν μάλιστα δεν είχαν σε καλή κατάσταση τον Λιακόπουλο και ο Άρης δεν ήταν τόσο άστοχος πίσω από τα 6.75, θα είχαν μείνει πιο πίσω στο σκορ, απ’ ότι το 17-15 του πρώτου δεκαλέπτου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Αγγέλου συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό και με ένα επί μέρους 7-2 προηγήθηκαν 24-17 στο 14΄. Πελεκάνος και Βεργίνης πρόσφεραν στην επίθεση, τα ποσοστά ευστοχίας βελτιώθηκαν, η άμυνα «έσφιξε» ακόμα περισσότερο με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με τους γηπεδούχους στο +14 και τον Πανελευσινιακό να έχει μοναδικό άξιο σημείο αναφοράς την απόδοση του Εζιούκου.

Στην επανάληψη οι «κίτρινοι» ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοσή τους, βρήκανε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα (Καραποστόλου, Ασημακόπουλος) και έφτασαν τη διαφορά στο +21 (56-35 στο 27΄), βάζοντας ουσιαστικά τέλος στις όποιες ελπίδες των φιλοξενούμενων για την ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν φτάσει ήδη τα 20 λάθη μέχρι εκείνο το σημείο, είχαν τραγικά ποσοστά στα τρίποντα (18%) και έδειχναν να έχουν αποδεχθεί τη μοίρα τους. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Πανελευσινιακού, εκμεταλλευόμενοι και την φυσιολογική χαλάρωση των γηπεδούχων, ήταν να μειώσουν τη διαφορά στην 4η περίοδο και να ηττηθούν με το πιο αξιοπρεπές 68-55.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 38-24, 62-40, 68-55.

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 4, Χαντ 5 (1), Πελεκάνος 11 (1), Βεζένκοφ 2, Τσιάρας 13 (1), Ασημακόπουλος 10 (1), Καραποστόλου 6 (2), Χαρίσης 4 (8ριμπ.), Μποχωρίδης 5 (1), Μούρτος, Βεργίνης 8, Δήμας.
Πανελευσινιακός (Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 2, Νήκου 3, Παπανικολόπουλος, Παπανικολάου, Δημακός, Γκίσμπσον 5 (1), Μαγκουνής 13 (1), Λιακόπουλος 9, Τσιάκος 7 (1), Μαντζιώρης 2, Αβραμίδης, Εζιούκου 14.

Διαιτητές: Πηλοΐδης, Κορομηλάς, Ταρενίδης


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: