Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzeta.gr για… χρέη, αλλά και το παιχνίδι της Κυριακής με τον Παναθηναικό.
Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το μεσημέρι στην Λίγκα, αναλύσαμε την κατάσταση για πάνω από δυο ώρες στην εκπομπή του Γιώργου Ζαγόρα στο LIBEROκαι φυσικά έγιναν δεκτές και οι ερωτήσεις των ακροατών. Πέρα από τους αρειανούς που έχουν την τρέλα τους και δικαιολογημένα, βγήκαν και οι φίλοι άλλων ομάδων να πουν τα δικά τους, ορισμένοι να κάνουν και τους έξυπνους.

 Όπως ο κύριος που είπε ότι το κράτος πλήρωσε 4,5 εκ ευρώ σε παίκτες που είχαν χάσει τα λεφτά τους από το 44. Πέρα από την λεπτομέρεια ότι από αυτά τα 2 είναι του ΑΡΗ και τα υπόλοιπα των άλλων ομάδων, το κράτος τα πλήρωσε με νόμο που πέρασε τότε ο κ. Ορφανός και χωρίς να έχει καμία απολύτως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το κάνει. ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΡΗ, το κράτος δεν είχε καμία υποχρέωση να πληρώσει, αλλά το έκανε προς αποκατάσταση της αδικίας προς αυτούς τους παίκτες. Αν τα λεφτά ήταν να τα πληρώσει ο ΑΡΗΣ και του τα πλήρωνε το κράτος, να πάω πάσο, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Η προπαγάνδα όμως και το ψέμα στην πρώτη γραμμή. Πώς να δικαιολογήσει την οσφυοκαμψία όμως από τότε που γεννήθηκε. Πρέπει να βρει… αντίβαρο. Ρίξε λάσπη τόσα χρόνια σε συνδυασμό με την διοικητική ανυπαρξία στον ΑΡΗ, κάτι θα μείνει. Ως εδώ όμως…

Ο ΑΡΗΣ την δεδομένη χρονική στιγμή έχει πρόβλημα και παλεύει να το λύσει. ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΟΠΛΟ με την προσωρινή διαταγή για το 99 και τον τρόπο που την πήρε (να είναι μέσα τα διαιτητικά δικαστήρια) και η ΕΠΟ ξέρει καλά ότι αν ο ΑΡΗΣ πετύχει την υπαγωγή του, όλο αυτό το…. πανηγύρι που έχει στηθεί με αυτοδιοίκητο, δικηγόρους, επιτροπές και παρατρεχάμενους θα πάει περίπατο.

Για αυτό πιέζει με κάθε μέσο και τρόπο τον ΑΡΗ να αποσυρθεί. Κυριότερος; Οι Μανταλοσιδηροπουλοστυλιαρογιαχομπαλτάδες. Είναι που είναι ο ΑΡΗΣ φέτος χάλια, δεν θέλει και πολύ. Πρώτος σε αποβολές (όχι στις καθυστερήσεις, αλλά από το 30 , το 40 και το 50), πρώτος σε κίτρινες, πρώτος σε γκολ οφσάιντ του αντιπάλου που μέτρησαν(ειδική κατηγορία), πρώτος σε πέναλντι υπέρ του που δεν καταλογίστηκαν.
Τυχαίο; Δε νομίζω. Ο ΑΡΗΣ ζήτησε και σήμερα περισσότερες δόσεις. Είπαν και ψήφισαν ΟΧΙ οι ομάδες. Ανάμεσά τους ομάδες με δεκαπλάσια χρέη προς το δημόσιο που όμως δεν ενεργοποιεί ποινές, όπως πχ για την καθυστέρηση στο 44 (ενώ ο ΑΡΗΣ έχει πληρώσει ΟΛΕΣ τις δόσεις μέχρι…. Ευρώ), ομάδες που χρωστάνε  στο δημόσιο 30 και 40 εκ ευρώ, αλλά παραμένουν τα χρέη τους ΠΑΓΩΜΕΝΑ εδώ και ΔΕΚΑ χρόνια στα διοικητικά δικαστήρια. Την ίδια στιγμή οι ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ!!!
Την ίδια στιγμή ο ΑΡΗΣ κινδυνεύει να διαλυθεί γιατί τα τρία τελευταία χρόνια έχει πληρώσει με ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ με αποτέλεσμα να μείνουν πέρσι απλήρωτοι οι παίκτες για 3,5 εκ ευρώ. Αυτά τα χρήματα με το γνωστό νόμο της ΕΠΟ του ΕΠΙ ΔΥΟ, έχουν γίνει 7-7,5 εκ ΕΥΡΩ κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΑΡΗ.
Πάρα πολύ απλά ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ βρίσκονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρουν ότι μπορείς να μην πληρώνεις το δημόσιο, να χρωστάς 30 και 40 εκ ευρώ εκεί, αλλά τους παίκτες θα τους ξοφλήσεις με το έτσι θέλω σε 45 δόσεις. Τι κι αν υπάρχουν υποθέσεις όπως του Σηφάκη που ο ΑΡΗΣ δεν μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του στο CASγιατί έτσι θέλει η ΕΠΟ. Τι κι αν όλα σχεδόν τα ποσά… πολλαπλασιάστηκαν με νόμους και ρήτρες που στο μνημόνιο της ΕΠΟ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΑΔΙΚΕΣ!!!
Και ποιος θα είναι για μία ακόμα φορά ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ που θα τις πληρώσει. ΜΑ Ο ΑΡΗΣ ΦΥΣΙΚΑ!
Η ευθύνη της Πολιτείας είναι τεράστια. Κάποιοι τώρα τραγουδάνε γιατί τους… φύτεψαν ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ. Οι… νεόπλουτοι που έχουν φεσώσει την Πολιτεία με εκατομμύρια ευρώ… παγωμένα που συνέχεια θέλουν να τα πληρώσουν, αλλά ποτέ δεν το κάνουν χρωστάνε τα δεκαπλάσια και φωνάζουν κι από πάνω για τον ΑΡΗ που λόγω της ανυπαρξίας των ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ βγαίνει και ΚΕΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΣ.
Όχι κύριοι. Μου χρωστάς, δεν σου χρωστάω που λέει και το άσμα. Το ξέρουν καλά και η Λίγκα και η ΕΠΟ και για αυτό την Δευτέρα που θα γίνει το ραντεβού μόνο για τον ΑΡΗ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ την λύση. Κι αν κάποιοι ποδοσφαιριστές θέλουν να πάρουν τα 500 και 600 χιλιάρικα παραπάνω  ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ να δεχθούν και το κούρεμα (ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ), αλλά και περισσότερες δόσεις. Γιατί αλλιώς ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
Η ΕΠΟ ξέρει καλά τι θα σημαίνει να εμμείνει ο ΑΡΗΣ για το 99. Τα κουραφέξαλα με την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ, ήδη μία φορά με το 44 τα φάγατε στα μούτρα. Ή μήπως έχετε ξεχάσει τα δεδικασμένα με Κνόπερ, Μπασίρ, Σίμιτς, Βαλερί κι άλλων παικτών που δεν θα τα δέχονταν η ΦΙΦΑ που ΦΥΣΙΚΑ τα δέχθηκε!
Ο ΑΡΗΣ θα πει ΝΑΙ στο μνημόνιο της ΕΠΟ (και θα συνεχίσει για το δημόσιο και πολιτικές υποθέσεις στο 99) μόνο αν μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις για αυτό… κανονίστε να επιστρέψετε τα  χρωστούμενα στον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας.
Και αυτό συμπεριλαμβάνει και την Πολιτεία που ΟΦΕΙΛΕΙ ΑΜΕΣΑ να λύσει το… επενδυτικό. Κι ο νοών νοείτω γιατί σε διαφορετική περίπτωση ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ… ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΗΝ… ΖΑΧΑΡΗ και… ξινό θα του το βγάλει ο λαός του ΑΡΗ και για… κολύμπι θα τους στείλει όλους.  Δεν θα ανεχτεί άλλο 2005 που πλήρωσε το 44 με υποβιβασμό επειδή έτσι ήθελαν ορισμένοι και φυσικά ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ οι παράγοντές του.
 Έχουν και το θράσος ορισμένοι να υποστηρίζουν ότι η ελληνική Πολιτεία δεν… σπέρνει επενδυτές δεξιά και αριστερά και δεν ελέγχει απόλυτα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτοδιοίκητο λέει η ΕΠΟ για το 99, αλλά το ξέχασε για την αναδιάρθρωση μέσω… Βουλής. Το ξέχασε τον Σεπτέμβρη όταν μέσα ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ πέρασε ΝΟΜΟ για προσωρινές φορολογικές ενημερότητες σε ΑΕΚ, ΟΦΗ, ΠΑΝΙΩΝΙΟ, ενώ ο ΑΡΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ 870.000 ευρώ και πήρε ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ!  Και αν δεν υπήρχε η προσωρινή διαταγή, θα ξεχνούσε κι άλλα πολλά…
Μια που έγραψα για χρωστούμενα, ο Στυλιάρας που έρχεται την Κυριακή ήδη έχει «πνίξει» ένα πέναλτι με Ξάνθη. Όπως στον ΑΡΗ χρωστάνε 10 -12 βαθμούς από τα διαιτητικά εγκλήματα (Γκιρτζίκη παρεξηγήθηκες σήμερα στην Λίγκα που σου είπαν οι άνθρωποι του ΑΡΗ ότι δεν διεξάγεται επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα με όλα αυτά τα διαιτητικά εγκλήματα; Η… Καραμελίδια ισότητα είναι αυτή. Γιατί για να ισοφαρίσετε τα χρωστούμενα τις τελευταίες 9 αγωνιστικές ο ΑΡΗΣ πρέπει να πάρει 6 μούφα πέναλντι, να σκοράρει 4 γκολ οφσάιντ και να δεχθούν οι αντίπαλοι 7 άδικες κόκκινες κάρτες. Για το 50-50 έτσι, δεν βάζουν ορισμένες που ευνοούνται σκανδαλωδώς).
Κλείνω με τους παίκτες και τον προπονητή του ΑΡΗ. Και η Μπαρτσελόνα να είναι απέναντί σας την Κυριακή ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ. Δεν ξέρω με ποιον τρόπο. ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντι στον χιλιοταλαιπωρημένο κόσμο του ΑΡΗ, αλλά και απέναντι στους εαυτούς σας να νικήσετε. Δεν χωρούν δικαιολογίες πόσο μάλλον όταν έρχεται στο Βικελίδης ο χειρότερος Παναθηναικός όλων των εποχών.
ΑΝ μπείτε από το πρώτο λεπτό με δύναμη, τσαμπουκά, νεύρο, πάθος, στο τέλος του αγώνα ο Φάμπρι θα ψάχνει παίκτη για να μαλώσει στο τέλος του παιχνιδιού και οι φίλοι του ΠΑΟ θα κοιτάνε πλέον προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω στην βαθμολογία.
ΝΙΩΣΤΕ ΟΜΩΣ. ΝΙΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…