Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μίτσελ δεν είναι η παστίλια για όλα!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος αναφέρεται στην πτώχευση του Ολυμπιακού για την οποία θα κάνουν λόγο τώρα οι περισσότεροι, μετά από τη βραδιά -εφιάλτη και καταγράφει τους λόγους που τον έκαναν να... ξεσκονίσει από την ευρωπαική ντουλάπα του ένα τρύπιο κοστούμι!
Όταν όμως για μεγάλο διάστημα ζεις με δανεικά και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό κομμάτι, αλλά το αγωνιστικό, όταν οι μεγαλύτερες επιτυχίες σου τον τελευταίο καιρό αφορούν νίκες στο 90+ η ομάδα παίζει με κατεβασμένη ταχύτητα ή δίχως να κάνεις το απαραίτητο σέρβις, κάποια στιγμή που θέλεις να πατήσεις το γκάζι, το ψάχνεις! Ή η μηχανή δεν τραβάει…
 Ο Ολυμπιακός έπεσε και σε μία κακή βραδιά του Γερμανού διαιτητή, ο οποίος έπαιξε κι αυτός ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, όμως η ουσία είναι ότι έχουν γίνει κάποια σοβαρά λάθη, που θα πρέπει να επισημανθούν:
  - Ο Μίτσελ που αποκτήθηκε για να βάλει τα πράγματα σε τάξη και να φέρει τον Ολυμπιακό στον ίσιο δρόμο, φαίνεται να έχει μπερδέψει περισσότερο την ομάδα, μολονότι τον τελευταίο καιρό, υπάρχει μία τάση γιγαντοποίησης του ικανού αυτού προπονητή (μεγάλου ποδοσφαιριστή). Λίγες μόλις μέρες στην ομάδα, αν διαβάσεις σχόλια που βγαίνουν από του Ρέντη, θα νομίζεις ότι ο Μίτσελ είναι η… παστίλια για όλα τα προβλήματα του Ολυμπιακού! Θα νόμιζες ότι με τον Ισπανό στο τιμόνι του ο Ολυμπιακός έχει ήδη περάσει τη Λεβάντε και σκέφτεται την Ατλέτικο! Θέλει χρόνο ο Μίτσελ για να περάσει όσα θέλει και καλό είναι να μην παραμυθιάζεται ο κόσμος. Όπως, κανείς δεν μπορεί να σβήσει την όποια πορεία του Ζαρντίμ, που ξαφνικά έγινε ο γάιδαρος στον οποίο θα του φορτώσουμε όλη την κακή… σοδειά!
     - Ο Χολέμπας έχει δείξει ότι ανασταλτικά μπάζει. Σε ματς που ο Ολυμπιακός θα δεχτεί πίεση (είτε η Εθνική) ο αριστερός μπακ, θα πελαγοδρομήσει, ειδικά αν του πάει το ματς στραβά από την αρχή. Κάτι έπρεπε να κάνει για αυτό η διοίκηση και ο προπονητής. Επιθετικά βοηθάει, αλλά σε κάποια ματς θέλεις τον μπακ βράχο.
      - Η χρησιμοποίηση του Βλαχοδήμου. Σαφώς αυτά τα παιδιά (όπως δηλ και ο Φετφατζίδης) πρέπει να παίζουν και να τους δίνονται ευκαιρίες, όμως σε αυτό το ματς δεν τον δικαίωσε.
     - Ο Μανιάτης έδειξε ότι μπόρεσε να γίνει σε αυτό το ματς ιδανικός αντι-Τοροσίδης. Κακά τα ψέμματα, η απουσία του Τόρο ήταν σημαντική και ο Ολυμπιακός έγινε ευάλωτος με αυτό το σχήμα από τα άκρα.
      - Δεν υπήρξε σοβαρή ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο. Το πρωτάθλημα το έχει στο τσεπάκι, είναι μέσα στο Κύπελλο και αν ήθελε να κάνει την υπέρβαση στην Ευρώπη, θα το έψαχνε λιγάκι… παραπάνω. Επιθυμία να πάει ψηλά μπορεί να υπάρχει, όμως άλλο το θέλω, άλλο το μπορώ!
        Υπάρχει και κάτι άλλο: όταν στο ενήλικο παιδί σου συνεχίσεις  να δίνεις χοντρό χαρτζιλίκι για χρόνια και τακτικά, μην περιμένεις ότι θα πετάξει από τη… χαρά του μόλις του πεις να πάει να δουλέψει! Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός έχει μάθει, εδώ στην Ελλάδα όπου είναι ισχυρός, να μην ζορίζεται. Πρώτον γιατί αγωνιστικά είναι καλύτερος και έχει καλύτερες μονάδες, και δεύτερον γιατί κάτι
 τέτοιες διαιτησίες σαν του Γερμανού, σε κάποια ματς τον έχουν βοηθήσει να ξελασπώσει. Στην Ευρώπη όμως, τα δεδομένα αλλάζουν και τότε που τα πράγματα δυσκολεύουν, βλέπεις ότι είσαι μόνος και αβοήθητος. Τότε που ο ισχυρός βρίσκει απέναντί του άλλους πιο ισχυρούς και μοιάζει αδύναμος. Τότε που οι ποδοσφαιριστές θέλουν, αλλά δεν μπορούν να βγάλουν την ένταση που θέλουν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι διακόπτης να γυρίζεις το volumeστο τέρμα όποτε γουστάρεις!
        Αυτό το χαστούκι που εισέπραξε ο Ολυμπιακό ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ίσως του κάνει καλό αν δει κατάματα την αλήθεια. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και χάριν στην διπλή απόκρουση του Μέγιερι μπορεί να έχει την ευκαιρία του στο καυτό Γεώργιος Καραϊσκάκης. Η μεγάλη απώλεια είναι ο Αμπντούν, που είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα, να δώσει ρυθμό. Η Λεβάντε δεν έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες και που ξέρεις: αν έρθει ένα γρήγορο γκολ, την τύχη μαζί του, μία ανάλογη διαιτησία με του Γερμανού Γκρέφε υπέρ του, μπορεί να έχει την… ευκαιρία του για την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Η ελπίδα άλλωστε, είναι ο καλύτερος γιατρός που μπορεί να γνωρίσει κάποιος…
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: