Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Δαμανάκης: «Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Δαμανάκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον ΠΑΟΚ, αν μπορεί να κάνει ο κόσμος υπομονή και για το αν πρέπει να στηρίζονται οι προπονητές.

Για τον ΠΑΟΚ:

«Έχουμε κάποια μικρή πτώση το τελευταίο διάστημα, η οποία όμως είναι φυσιολογική. Αυτό που πρέπει να κάνει ο κόσμος την συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι υπομονή. Αν κάνει υπομονή τότε θα δει και τα καλύτερα.»

Για το αν μπορεί ο κόσμος να κάνει υπομονή:

«Μπήκε στην ομάδα ένας πρόεδρος ο οποίος μπορεί να δώσει στην ομάδα αυτό που δεν είχε. Δεν μπορεί απ? την μια στιγμή στην άλλη να κατακτήσεις πρωταθλήματα και Κύπελλα. Χρειάζεται υπομονή.»

Για τα νέα παιδιά και για τον Δώνη που είναι υπέρ αυτών:

«Ο Δώνης είναι υπέρ των Ελλήνων παικτών. Τα παιδιά είναι νέα και δεν έχουν εμπειρία. Το θέμα είναι αυτή που έχουν εμπειρία, και ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς έμπειρους παίκτες, να μπορέσουν να βοηθήσουν τα νέα παιδιά.»

Για το θέμα των προπονητών και αν πρέπει να στηρίζονται:

«Ο προπονητής πρέπει να έχει εμπειρίες και γνώσεις αλλά εξαρτάται και από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πρέπει να ακούν τον προπονητή και να κάνουν αυτά που πρέπει. Δεν πρέπει να αλλάζουν συνέχεια οι προπονητές. Ο κάθε ποδοσφαιριστής και ιδιαίτερα κάποιος έμπειρος πρέπει να διορθώσει και να καλύψει τον προπονητή του σε κάθε λάθος που θα κάνει.»

Για το αν πιστεύει ότι οι ομάδες χτίζονται με την δουλειά ή με λεφτά:

«Όταν έχεις λεφτά αγοράζεις όποιον παίκτη θέλεις. Αν δεν έχεις χτίζεις την ομάδα με υπομονή και υποδομή. Στην Ελλάδα οι μόνες ομάδες απ? ότι ξέω έχουν χρήματα, είναι ο Ολυμπιακός και ο Αστέρας Τρίπολης. Με τον ΠΑΟΚ ακόμα δεν ξέρω τι γίνεται με τον καινούργιο πρόεδρο. Πάντως στην Ελλάδα γενικά δεν υπάρχουν λεφτά.»

Για το ότι πέρσι ο ΠΑΟΚ έριξε το μπάτζετ του λόγω των οικονομικών προβλημάτων και φέτος με την είσοδο του Σαββίδη έχουν αυτά έχουν διορθωθεί και ο ΠΑΟΚ κάνει μεταγραφέςί:

«Ο πρόεδρος είπε ότι θέλει ομάδα με Έλληνες παίκτες. Τώρα αν έχει χρήματα και θέλει να επενδύσει, πρέπει να πάρει 4-5 παίκτες οι οποίοι να είναι καλοί και να μπορέσουν να βοηθήσουν τους μικρότερους.»

Για το πως σκέφτονται οι παίκτες:

«Για να παίξει κάποιος μπάλα πρέπει να την αγαπάει. Παλιά ήμασταν όλοι δεμένοι. Για να πάει μια ομάδα καλά πρέπει να ο κάθε παίκτης να έχει το μυαλό του στο «εγώ». Πρέπει να σκέφτονται ότι ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον. Έτσι θα γίνει η ομάδα καλύτερη.»

Για το αν πρέπει να βρίσκονται στις ομάδες παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές:

«Ο καθένας από αυτούς πρέπει να έχει ένα πόστο στον σύλλογο, να βρίσκεται κοντά στην ομάδα και να την βοηθάει.»


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: