Βρήκε αντίπαλο στην «αλαζονεία»
Επιτέλους ο Μουρίνιο βρήκε έναν αντίπαλο που θέλησε να του πάρει τα σκήπτρα της ποδοσφαιρικής «αλαζονείας». Ο Τερίμ αποδείχθηκε πολύ καλός ανταγωνιστής , σ’ έναν τομέα που ο special one κατέχει διδακτορικό. Έτσι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει την ευκαιρία να κάνει μάθημα στον παραφουσκωμένο με αυτοπεποίθηση αντίπαλο του.Ήταν τόσο απλό το παιχνίδι για την Ρεάλ; Η απάντηση είναι καταφατική. Όταν κάποιος θέλει να πεθάνει και απλώς ζητάει να τον σπρώξεις, δεν είναι και τόσο δύσκολο να το κάνεις. Κάπως έτσι πρέπει να ένιωσε και ο Μουρίνιο βλέποντας την ενδεκάδα και τον σχηματισμό της Γαλατά. Οι παίκτες του έκαναν τα αυτονόητα , για την κλάση τους και βρέθηκαν από το 9ο λεπτό μπροστά στο σκορ. Με τρεις γρήγορες πάσες είχαν εξουδετερώσει την άμυνα των Τούρκων. Φάνηκε από νωρίς ο τρόπος που μπορούσαν να εκδηλώνουν επιθέσεις χωρίς να βρίσκουν ιδιαίτερη αντίσταση.
- Σχηματισμός 4-2-3-1
- Παιχνίδι σε όλο το πλάτος του γηπέδου
- Κάθετη ανάπτυξη , με διεισδύσεις των επιθετικών ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των αντιπάλων
- Άμυνα διπλής ζώνης στις οργανωμένες επιθέσεις
- Διαγώνιες κινήσεις από Ρονάλντο και Ντι Μαρία για να μπαίνουν περιοχή
- Στην άμυνα , υπήρξε κενό ανάμεσα στα αμυντικά χαφ και τους κεντρικούς αμυντικούς, λόγω της υπερφόρτωσης του άξονα από την Γαλατά.
- Η πίεση παρότι ξεκινούσε ψηλά , όσο κατέβαινε η μπάλα στην επίθεση ατονούσε με αποτέλεσμα να δεχτεί αρκετά σουτ από μέση απόσταση.
- Η πρώτη πάσα γινόταν στον Αλόνσο , ο οποίος ξεκινούσε τις προσπάθειες αρκετά πίσω εξαιτίας του απλώματος των δύο ομάδων σε όλο το γήπεδο με αποτέλεσμα να υπάρχει βάθος στην άμυνα, χωρίς να μπορέσουν να το εκμεταλλευτούν οι Τούρκοι.
Καλός ο Ντρογκμπά και ο Σνάϊντερ αλλά οι άλλοι έχουν Ρονάλντο και Οζίλ
Χωρίς να θέλω να μειώσω σε καμία περίπτωση την προσπάθεια της Γαλατά Σαράϊ , αδυνατώ να βρω ελαφρυντικά για τις τάσεις αυτοχειρίας του Τερίμ. Είναι αδιανόητο να βάζεις την ομάδα σου απέναντι στην πιο παραγωγική ομάδα του Champions League σε δημιουργία ευκαιριών, να παίξει με σχηματισμό σε ρόμβο και ουσιαστικά ένα αμυντικό χαφ. Η προσπάθεια υπερφόρτωσης του άξονα για αριθμητική υπεροπλία και κατοχή μπάλας, λειτούργησε στατιστικά στο πρώτο ημίχρονο , πρακτικά έδωσε την ευκαιρία στην Ρεάλ να πετύχει δύο τέρματα. Άπλωσε την ομάδα του σε όλο το γήπεδο και περίμενε από τους φορ να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να πετύχουν τέρμα ή τέρματα. Καλές οι σκέψεις αλλά στο γήπεδο φάνηκε αυτό που ξέραμε όλοι πριν την έναρξη του παιχνιδιού: η ατομική διαφορά ποιότητας των παικτών στις δύο ενδεκάδες.- Σχηματισμός 4-3-1-2
- Άμυνα τοποθετημένη ψηλά για να ελέγξει τις αποστάσεις και την πίεση στην μπάλα.
- Περιορισμένο πλάτος στην ανάπτυξη.
- Ανούσια παράλληλη εναλλαγή μεταβιβάσεων χωρίς την δυνατότητα κάθετης πάσας
- Απειλή με σουτ από μέση απόσταση, ελλείψει αυτοματισμών και καθαρού μυαλού στην επίθεση
- Άμυνα με σοβαρά λάθη στην λειτουργία της
- Στο δεύτερο ημίχρονο ο σχηματισμός έγινε 3-5-2 χωρίς να αλλάξει κάτι στην συνολική λειτουργία της ομάδας
- Η διάταξη με τον τρόπο που εφαρμόστηκε , άφησε κενούς χώρους στα πλάγια , αλλά δημιούργησε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των παικτών και των γραμμών.
Συμπέρασμα
Για τη Ρεάλ ήταν ένας ακόμα αγώνας στον δρόμο για τον τελικό. Όσο δύσκολο και να τον φαντάζονταν, φρόντισε η ίδια η Γαλατά να τους το διευκολύνει. Ο επαναληπτικός έγινε αρκετά εύκολος και ίσως να δώσει την ευκαιρία στον Μουρίνιο να δοκιμάσει και άλλους παίκτες που έχουν παίξει λίγο στην διοργάνωση.Η Γαλατά ήθελε και τα έπαθε. Την επόμενη φορά, όταν φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο , καλό είναι να βάζει το βίντεο αυτό του αγώνα ως παράδειγμα προς αποφυγή.
Η υπερβολική αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία δεν είναι πάντα σύμμαχοι στις προσπάθειες για επιτυχία. Χρειάζεται διαχείριση καταστάσεων γιατί οι αντίπαλοι είναι μπαρουτοκαπνισμένοι σε τέτοιες συνθήκες.
Ο επαναληπτικός έγινε παιχνίδι με στόχο την καλή εμφάνιση. Η πρόκριση κρίθηκε από χθες… εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
πηγή: overlap.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου