Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η τελική μάχη...!!

Σε τρία διαφορετικά «μέτωπα», με φόντο την πρώτη τετράδα και το Τσάμπιονς Λιγκ, συγκεντρώνεται το ενδιαφέρον στην 38η και τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Η τελική μάχη...
Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ θα αναζητήσουν στο τελευταίο ματς της χρονιάς, τους βαθμούς, με τους οποίους θα πετύχουν το στόχο τους και δεν θα… καταστρέψουν τη χρονιά.

Οι «μπλε» του Λονδίνου, υποδέχονται την Έβερτον στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και με την αύρα της πρόσφατης επιτυχίας με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, θέλουν να εξασφαλίσουν την απευθείας συμμετοχής τους στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν.

Από την πλευρά της, η Άρσεναλ θα επισκεφτεί την έδρα της Νιούκαστλ που εξασφάλισε μόλις πριν από μια εβδομάδα την παραμονή στην Πρέμιερ. Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονται στην 4η και τελευταία προνομιούχο θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μπροστά τους δύο ενδεχόμενα.

Πρώτον, την παραμονή μέσα στην τετράδα και δεύτερον, την πιθανή κατάληψη της 3ης θέσης που θα τους επιτρέψει να μη… μπλέξουν με προκριματικά στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Βέβαια, υπάρχει και το… σενάρια του μπαράζ(!), σε περίπτωση που παρουσιαστεί απόλυτη ισορροπία στους βαθμούς, τα γκολ υπέρ και τα γκολ κατά των Τσέλσι και Άρσεναλ!

Αυτή που παραμονεύει είναι η Τότεναμ. Φιλοξενεί τη Σάντερλαντ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και πέρα από την προσπάθεια που θα καταβάλει για να πάρει τη νίκη, θέλει συνδυασμό αποτελεσμάτων για να δώσει το «παρών» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ειδάλλως, θα «βολευτεί» με το Γιουρόπα Λιγκ.

Στα υπόλοιπα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον θα εμφανιστεί για τελευταία φορά στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ, έχοντας ανακοινώσει την απόσυρσή του από την προπονητική, ενώ και ο Πολ Σκόουλς θα αποχαιρετήσει - για δεύτερη φορά, αλλά οριστικά - τα γήπεδα.

Ο Ντέιβιντ Μόγιες θέλει να κλείσει το «κεφάλαιο» Έβερτον με νίκη απέναντι στα «σπιρούνια», ολοκληρώνοντας θετικά τον κύκλο των 11 ετών της παρουσίας του στο Μέρσεϊσαϊντ, προτού μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ».

Ο Τζέιμι Κάραγκερ θα αποθεωθεί από τον κόσμο της Λίβερπουλ στην τελευταία του εμφάνιση με την κόκκινη φανέλα κόντρα στην ΚΠΡ, ενώ Γουίγκαν, ΚΠΡ και Ρέντινγκ θα πουν αντίο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η 38η και τελευταία αγωνιστική:

Κυριακή 19/5 (18:00)

Τσέλσι - Έβερτον
Λίβερπουλ - ΚΠΡ
Μάντσεστερ Σίτι - Νόριτς
Νιούκαστλ - Άρσεναλ
Σαουθάμπτον - Στόουκ
Σουόνσι - Φούλαμ
Τότεναμ - Σάντερλαντ
Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Χαμ - Ρέντινγκ
Γουίγκαν - Άστον ΒίλαΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: