Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Στο «κενό» η πρόταση Ινφαντίνο!!

Σε καταψήφιση του μέτρου που προτάθηκε από τον Γ.Γ της ΟΥΕΦΑ, Τζιάνι Ινφαντίνο, για τιμωρία δέκα αγωνιστικών σε όποιον προβαίνει σε ρατσιστική πράξη, οδηγείται η αρμόδια επιτροπή.

Στο «κενό» η πρόταση Ινφαντίνο
Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα από την ΟΥΕΦΑ, καθώς το μέτρο που πρότεινε ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας μετά τον Μισέλ Πλατινί, Τζιάνι Ιφαντίνο, περί τιμωρίας δέκα αγωνιστικών σε όποιον ποδοσφαιριστή ή άλλο μέλος μιας ομάδας προβεί σε ρατσιστική πράξη μέσα στο γήπεδο, οδηγείται σε καταψήφιση.

Τον τελευταίο μήνα, ο Ινφαντίνο ισχυρίστηκε πως όποιος κριθεί ένοχος για ρατσιστική συμπεριφορά «πρέπει να δεχθεί μια σκληρή τιμωρία», κάτι που μεταφραζόταν με μίνιμουμ όριο ποινής τις δέκα αγωνιστικές.

Μάλιστα, ο Ελβετός είχε αναφέρει σε εκδήλωση που έγινε στο Μάντσεστερ: «Ο ρατσισμός είναι μια μάστιγα για το παιχνίδι. Πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Αυτό που προτείνουμε είναι ότι εάν ένας παίκτης ή κάποιο άλλο μέλος κριθεί ένοχο, τότε θα πρέπει να τιμωρείται με δέκα αγωνιστικές».

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τη «Mirror», το πλάνο του μάλλον θα πεταχτεί στο «καλάθι των αχρήστων», με την αρμόδια επιτροπή της ΟΥΕΦΑ, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους της Ομοσπονδία Επαγγελματικών Πρωταθλημάτων Ευρώπης, της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων αλλά και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, να μην έχει δώσει την έγκρισή της.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η πρόταση του Ινφαντίνο θα είναι δύσκολο να περάσει, με την ΟΥΕΦΑ να οδηγείται σε μείωση της ποινής, με πολλούς να τη θεωρούν πολύ αυστηρή. Η τελική απόφαση αναμένεται την Τρίτη, μετά από συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όλα αυτά ακούγονται λίγες ώρες μετά την απόφαση του Προέδρου της FA, Ντέιβιντ Μπέρνσταϊν, να οριστεί το μίνιμουμ όριο ποινής στις πέντε αγωνιστικές όσον αφορά την Αγγλία, με τον ίδιο να δηλώνει:
«Φυσικά και ο ρατσισμός είναι κάτι που δεν δεχόμαστε, αλλά από τη δική μας οπτική γωνία η ποινή των δέκα αγωνιστικών που προτείνει η ΟΥΕΦΑ δεν έχει καμία λεπτότητα, καθώς υπάρχουν διάφορα επίπεδα ρατσιστικών επιθέσεων, που πρέπει να κρίνονται αναλόγως».

Εξελίξεις αναμένονται αναφορικά και με τις αντιδράσεις των ποδοσφαιριστών, καθώς μετά από τα λεγόμενα του Μπέρνσταϊν, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους, θεωρώντας την ποινή «χάδι».
 Πηγή:  sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: