Κυριακή 19 Μαΐου 2013

«Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση»

Στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των παικτών του Παναθηναϊκού, παρά τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ, στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση»
Ο «Αρτζι» στάθηκε στην έλλειψη κινήτρου, λόγω της βαθμολογικής αδιαφορίας που υπήρχε στην αναμέτρηση, αναφέρθηκε στην προσπάθεια του Κάρι να μπει στα συστήματα, χαρακτήρισε μπασκετική την ατμόσφαιρα στην Πυλαία, «κύκλο που έκλεισε» την παλιά ομάδα των «πράσινων» και περιμένει καλύτερες μέρες για τα ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά: «Ήταν δύσκολο να παίξεις ένα ματς χωρίς κίνητρο. Δεν είχαμε αυτοσυγκέντρωση και φάνηκε αυτό, μας έλειπε και το ομαδικό πνεύμα. Νομίζαμε ότι έχει έρθει το καλοκαίρι, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τώρα ξεκινάμε και να δείξουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Δε μας λέει τίποτα ότι έχει βγει πρώτος σκόρερ ο Κάρι, ακόμη μαθαίνει τα plays της ομάδος κι, εκτός από εκτελεστικά, νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει και δημιουργικά. Το καλό είναι πως είναι ήρεμος κι αυτό γενικά ηρεμεί την ομάδα. Είναι ένας παίκτης που τον ξέρουμε, τον θέλαμε από τον Οκτώβριο, αλλά είχε συμβόλαιο και τώρα, που βρήκαμε την ευκαιρία, τον πήραμε. Ο καλύτερος, όμως, παίκτης για εμάς είναι όλη η ομάδα.

Σήμερα μιλάμε για αυτούς που έπαιξαν κι είναι αγένεια να μιλάμε για καλαθοσφαιριστές που δεν έπαιξαν στο σημερινό ματς.

Πλέον, τα πράγματα γενικά είναι πιο ήρεμα απ' ό,τι παλιά στα γήπεδα, αυτό και λόγω των κοινωνικοπολιτικών προβλημάτων. Εκτός αυτού, ο ΠΑΟΚ έχει μπασκετικά άτομα στην ομάδα και ξέρει ποιος είναι ο δρόμος, με βάση όσα γίνονται στην Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός γενικότερα είναι μία ομάδα που χαρακτηρίζεται από τη λογική. ‘Έκλεισε’ ένας ‘κύκλος’ με την πιο επιτυχημένη ομάδα των τελευταίων ετών στην Ευρώπη κι ανοίγει ένας νέος ‘κύκλος’. Στον Ολυμπιακό, έχει γίνει σοβαρή δουλειά και φαίνονται οι δυνατότητες που υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ. Θέλουμε να γίνονται καλοί αγώνες ανάμεσα στις δύο ομάδες. Όσον αφορά το ψυχολογικό, θα φανεί κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή στην αναδόμηση και θέλουμε αυτή η παρένθεση να κρατήσει για λίγο.

Υπάρχουν προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά γίνεται σοβαρότερη δουλειά απ' ό,τι πριν από πέντε-έξι χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: