Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Καλύτερη κι από τον εαυτό της!!

Το πρωτάθλημα δεν της ήταν αρκετό! Η Μπάγερν Μονάχου βάζει τη σφραγίδα της στη φετινή Bundesliga για δύο επιπλέον λόγους.

Καλύτερη κι από τον εαυτό της!
Καλύτερη… από τον ίδιο της τον εαυτό αποδεικνύεται τη φετινή σεζόν η Μπάγερν Μονάχου!

Στην τελευταία αγωνιστική, απέναντι στη Γκλάντμπαχ εκτός έδρας (3-4), οι Βαυαροί κατάφεραν να σκοράρουν σε ακόμη ένα παιχνίδι, συμπληρώνοντας τα 37 συνεχή στο πρωτάθλημα. Το προηγούμενο ρεκόρ, το κατείχαν και πάλι οι φετινοί πρωταθλητές και μάλιστα για δύο συνεχόμενες σεζόν το 1973 και το 1974, έχοντας βρει δίχτυα σε 36 σερί αναμετρήσεις.

Η άνεση όμως στο σκοράρισμα δεν ήταν το μοναδικό ατού, που οδήγησε την ομάδα του Γιουπ Χάινκες στην κατάκτηση της φετινής «σαλατιέρας».

Το γεγονός ότι οι παίκτες της Γκλάντμπαχ κατάφεραν στην 34η αγωνιστική να παραβιάσουν τρεις φορές την εστία του Νόιερ, μάλλον αποτελεί παραπλανητικό στοιχείο για όποιον θέλει να αναφερθεί στην αμυντική λειτουργία της Μπάγερν.

Ο Γερμανός γκολκίπερ, μαζί με τους Ντάντε και Μπόατενγκ κατά κύριο λόγο έκαναν εξαιρετική δουλειά στα μετόπισθεν γεγονός που αποδεικνύεται από τα 18 τέρματα που δέχτηκαν σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Αριθμός ρεκόρ για τους Βαυαρούς, που… νίκησαν για ακόμη μία φορά τους εαυτούς τους. Το μικρότερο παθητικό στην ιστορία της Bundesliga ήταν, μέχρι φέτος, τα 21 της σεζόν 2007/08, που ανήκε στην Μπάγερν του Ότμαρ Χίτσφελτν. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: