Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

«Δεν είναι αυτός ΠΑΟΚ»

Ιδανικότερος άνθρωπος από τον Θανάση Παπαζογλου  για να μιλήσει για το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Ατρόμητο με τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει. 
Ο υψηλόσωμος επιθετικός της ομάδας του Περιστερίου που φόρεσε την «ασπρόμαυρη» φανέλα για 3,5 χρόνια θα τεθεί για μία ακόμα φορά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΑrenaPress» ανέφερε πως οι δύο ομάδες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.  Ο 27χρονος Θεσσαλονικιός φορ κατέθεσε την άποψή του για τον ΠΑΟΚ υποστηρίζοντας πως δεν χειρίστηκε σωστά τη διαφορά των 5 βαθμών που είχε από τον Ολυμπιακό. Χαρακτήρισε δύσκολη την αναμέτρηση της Κυριακής, καθώς και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν τη νίκη που την έχουν ανάγκη, ενώ, τέλος, στάθηκε και στη «μάχη» που μαίνεται για μία θέση στην 5αδα που θα οδηγήσει στα play offs.
 -Ποιά είναι η άποψη σου για τον ΠΑΟΚ; Πριν από δύο περίπου μήνες ήταν πρώτος στην βαθμολογία έχοντας μία διαφορά 5 βαθμών από τον Ολυμπιακό και τώρα είναι στην τρίτη θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό.
«Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα και διανύει ένα ντεφορμάρισμα το οποίο είναι και μεγάλο σε διάρκεια. Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» υπήρξε μία αισιοδοξία στην ομάδα. Πολλοί πιστέψαμε πως φέτος ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει τον τίτλο μέχρι το τέλος το πρωταθλήματος. Όμως, ήρθαν στη συνέχεια τα πάνω-κάτω. Αυτό που είδα ήταν πως δεν έγινε σωστός χειρισμός του αβαντάζ που πήρε από τον Ολυμπιακό. Δεν χαρακτηρίζουν ομάδα που πάει για το πρωτάθλημα να έχει ήττες και μάλιστα με μεγάλα σκορ από Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμα και αυτή που ήρθε από τον ΟΦΗ είναι πολύ δύσκολο ν’ αντιμετωπιστεί. Τους τελευταίους δύο μήνες δεν είναι αυτός ο ΠΑΟΚ που είδαμε στο ξεκίνημα».
-Η πίεση πλέον στην ομάδα είναι πιο έντονη από τον κόσμο, αλλά και από την ευρύτερη οικογένεια του ΠΑΟΚ.
«Είναι λογικό γιατί για μεγάλο χρονικό διάστημα ο κόσμος έβλεπε την ομάδα του στην πρώτη θέση και τώρα στην 3η. Όμως, θα πρέπει ν’ αφήσουν την ομάδα να ηρεμήσει και να δουλέψει προκειμένου να βρουν το πρόβλημα και να το λύσουν. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός γιατί θέλει να δει τίτλους. Όταν έρχονται αρνητικά αποτελέσματα όλη η πίεση μεταφέρεται στην ομάδα».
-Πιστεύεις πως μία αλλαγή προπονητή θα βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ ν’ ανέβει αγωνιστικά ενόψει της συνέχειας στο  πρωτάθλημα;
«Θα μιλήσω ως παρατηρητής. Κάθε αλλαγή στον πάγκο μίας ομάδας έχει το ρίσκο της. Κάποιες φορές σου βγαίνει και κάποιες άλλες όχι. Για να μη γίνει αποδεκτή η παραίτηση του κ. Αναστασιάδη σημαίνει κάτι. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έκρινε ότι είναι καλό να συνεχίσουν μαζί με τον προπονητή μέχρι το τέλος. Όπως είναι καλό, απ’ αυτά που διαβάζω, που στηρίζουν τον κ. Αναστασιάδη. Θα πρέπει όλοι μαζί να δουν τι φταίει και να το λύσουν. Το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί πολύ εύκολα. Αν έρθει μία νίκη αλλάζει η ψυχολογία των παικτών. Όλα είναι στις λεπτομέρειες».
-Την Κυριακή υποδέχεστε στο Περιστέρι τον ΠΑΟΚ. Ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Πιστεύεις  πως όποια ομάδα βρεθεί σε καλή ψυχολογία αυτή θα κερδίσει;
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς θέλουμε τη νίκη για να επιστρέψουμε στις επιτυχίες μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Το ίδιο θέλει και ο ΠΑΟΚ για να μετριάσει τις εντυπώσεις μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Παίζουμε στην έδρα μας δίπλα στον κόσμο μας και πιστεύω ότι έχουμε το αβαντάζ. Θα γίνει ένα ανοιχτό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν τη νίκη από τα πρώτα λεπτά. Όποια ομάδα σκοράρει πρώτη θα πάρει και τη νίκη».
-Ποιά είναι η άποψή σου για το φετινό πρωτάθλημα;
«Μπορεί να υπάρχουν οικονομικά προβλήματα σε αρκετές ομάδες, όπως η Νίκη Βόλου που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, ο ΟΦΗ που παλεύει με τα κύματα, όμως όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Φέτος είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι κοντά, γι’ αυτόν το λόγο και δεν υπάρχει αυτή χαοτική διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο και τον τρίτο. Το επίπεδο έχει ανέβει παρότι από τη μεγάλη κατηγορία λείπουν ο Άρης, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Για μένα αυτό είναι λυπηρό κι εύχομαι σύντομα να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν».
-Με την έλευση του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο του Ατρομήτου, θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια ένα καλύτερο πρόσωπο από την ομάδα σου;
«Τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος είναι από τις πιο ποιοτικές ομάδες στο πρωτάθλημα και αυτό φάνηκε, καθώς είχε αποδοτικές χρονιές. Η διοίκηση κράτησε έναν σταθερό κορμό και πάνω σ’ αυτόν έγιναν κάποιες σημαντικές προσθήκες. Πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στο γήπεδο και ελπίζω να το κάνουμε αυτό την Κυριακή απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ψυχολογικά θα μας βοηθήσει η αλλαγή προπονητή. Ο κ. Νιόπλιας έχει το δικό του πλάνο, το οποίο θ’ αρχίσει να το εφαρμόζει τις επόμενες ημέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: