Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

O Παναθηναϊκός του Φύσσα και του Βόκολου...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στον Παναθηναϊκό της νέας χρονιάς, που θα έχει την σφραγίδα του Φύσσα και του Βόκολου , δηλαδή Παναθηναϊκός που θα κάνει πρωταθλητισμό και θα επιστρέψει δυναμικά στην Ευρώπη. Οπως είχαν μάθει και οι δύο τους σαν παίκτες της ομάδας.
Πολλές φορές λένε, ότι η ομάδα που βλέπεις στο γήπεδο είναι και ο χαρακτήρας αυτών, που την δημιουργούν, αυτών, που είναι υπεύθυνοι για αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Παναθηναϊκός της νέας χρονιάς «χρεώνεται» στον Φύσσα, τον Βόκολο, που κάνουν όλο τον προγραμματισμό και «τρέχουν» και τα μεταγραφικά και όλα τα άλλα θέματα, μαζί φυσικά με τον Αναστασίου, ο οποίος είναι ο προπονητής και θα είναι και τη νέα περίοδο σύμφωνα και με όσα είπαν και χθες ο Φύσσας και ο Βόκολος.
Μία πρώτη γεύση από τον «Παναθηναϊκό του Φύσσα, του Βόκολου και του Αναστασίου» πήραμε τον Γενάρη. Εψαξαν έξω βρήκαν έναν δυναμικό στόπερ σαν τον Ροντρίγκεζ, αλλά προτίμησαν να μειώσουν τον ρίσκο(με την προσαρμογή) και μέχρι τώρα δικαιώνονται 100%. Ο Ταυλαρίδης μπορεί να ήρθε μέσα σε αμφισβήτηση, αλλά πλέον έχει γίνει από τα αγαπημένα παιδιά του κόσμου, διότι εκτός από το πάθος , έχει βάλει και σφραγίδα στην άμυνα. Ο Ροντρίγκεζ μπορεί να ερχόταν ως έξτρα λύση, αλλά επειδή πήρε χρόνο , πολύ χρόνο το θέμα του προτίμησαν να το κλείσουν στον Παναθηναϊκό , παρά να περιμένουν μέχρι το τέλος Γενάρη. Η ομάδα πάνω από όλα.
Ο Νίνης ήρθε , για να κάνει το restart στην καριέρα του και αυτό το κίνητρο , καθώς και το γεγονός, ότι είναι ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας, έπαιξε ρόλο στην επιλογή του. Όπως και το γεγονός, ότι έχει ποιότητα, που λείπει από την μεσαία γραμμή.
Ο Μαυρίας ήρθε την τελευταία στιγμή και σε αυτή την περίπτωση έπαιξε ρόλο το θέλω του παίκτη. Την στιγμή, που ήταν έτοιμος να πάει στον ΠΑΟΚ, δέχθηκε το τηλεφώνημα από τον Παναθηναϊκό και δεν το σκέφτηκε καν. Πήρε το αεροπλάνο , ήρθε και υπέγραψε. Και αυτός παιδί από τα σπλάχνα και αυτός καταλαβαίνει που παίζει. Και με στοιχεία και ταχύτητα ακραίου, που απουσιάζουν από το σημερινό ρόστερ, ως επί το πλείστον.
Το πρώτο δείγμα των Βόκολου, Φύσσα(ο Αναστασίου είναι από την αρχή σε αυτό το πρότζεκτ) δείχνει, ότι βάζουν συναίσθημα στην ομάδα. Θέλουν παίκτες, που να ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Δεν μου κάνει εντύπωση. Και οι δύο τους ήταν παίκτες, που δέθηκαν με την φανέλα , έπαιζαν για την φανέλα και έβαζαν ΠΑΝΤΑ την ομάδα πάνω από τους ίδιους.
Επίσης καταλαβαίνω, ότι θέλουν ακόμα πιο έντονο το ελληνικό στοιχείο. Παίκτες διψασμένους να κάνουν το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Παίκτες που έχουν τα προσόντα και γουστάρουν να έρθουν στον Παναθηναϊκό. Όπως ο Καλτσάς(με 10 γκολ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα), που μπορεί να είχε και μία-δύο ακόμα προτάσεις, αλλά προτίμησε τον Παναθηναϊκό, διότι κατάλαβε, ότι εδώ έρχεται για να παίξει και όχι για να δοθεί δανεικός σε κάποια άλλη ομάδα. Και επίσης κατάλαβε, ότι ο Παναθηναϊκός σήμερα είναι η μοναδική μεγάλη ομάδα στην Σούπερ Λίγκα, που δίνει τόσες ευκαιρίες σε Ελληνες παίκτες.
Τι δεν έχουμε δει τον Γενάρη από Φύσσα και Βόκολο; Την επιλογή τους για τους ξένους παίκτες. Μας το περιέγραψαν χθες ενόψει καλοκαιριού. Παίκτες, που θα έρθουν και θα έχουν προσωπικότητα, παίκτες, που θα έχουν τα ΚΟΤΣΙΑ να παίξουν στον Παναθηναϊκό. Guts ήθελε να πει ο Φύσσας, η μάλλον την άλλη ελληνική λέξη, που δείχνει ακριβώς αυτό που εννοεί, αλλά δεν ….λέγεται δημοσίως και μπροστά στις κάμερες.
Και επειδή ο Φύσσας και ο Βόκολος έμαθαν στον Παναθηναϊκό να κάνουν πρωταθλητισμό είναι εγγύηση , για να φτιάξουν μία τέτοια ομάδα για τη νέα περίοδο. Εξάλλου στον Παναθηναϊκό κανένας δεν κρύβεται. Από την πρώτη χρονιά του πρότζεκτ με Αναστασίου προπονητή, είχε τονιστεί ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη να κάνει πρωταθλητισμό την τρίτη της χρονιά. Δηλαδή τη νέα χρονιά. Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη χρονιά ήταν πολύ καλύτερη από όσο περίμεναν οι περισσότεροι. Με αποκορύφωμα την κατάκτηση του κυπέλλου με το εμφατικό 4-1 επί του ΠΑΟΚ. Ανέβηκε  ο πήχης και φέτος υπήρχαν απαιτήσεις για ακόμα καλύτερα πράγματα και η ομάδα αποκλείστηκε από το κύπελλο και ήδη από τίτλους η ομάδα πέτυχε λιγότερα πράγματα από πέρυσι. Ισως την πρώτη χρονιά ο Παναθηναϊκός ….βιάστηκε να μεγαλώσει (από το μηδέν που ήταν) και αυτό έχει δημιουργήσει φέτος αρνητικές εντυπώσεις…
Ετσι και αλλιώς, όμως, του χρόνου είναι η προαναγγελθείσα περίοδος για να κάνει πρωταθλητισμό ο Παναθηναϊκός. Και φέτος φαίνεται και βάσεις να μπαίνουν και παίκτες να εξελίσσονται. Όπως φαίνονται οι ανάγκες που υπάρχουν , για να κάνει η ομάδα το βήμα παραπάνω . Για αυτό το καλοκαίρι αυτό θα πρέπει να γίνουν μεταγραφές με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, όπως σωστά είπε χθες ο Φύσσας . Και μεταγραφές με μεγαλύτερο μπάτζετ, όπως επίσης έχει γίνει γνωστό και από την διοίκηση. Και βέβαια ένα σημαντικό μέρος του μπάτζετ μπορεί να προκύψει από την αποχώρηση παικτών , που πέρασαν και δεν ακούμπησαν, η πέρυσι βοήθησαν και φέτος δεν μπορούν.
Του χρόνου ο κόσμος θα έχει απαιτήσεις, αφού η ίδια ομάδα το λέει ανοιχτά και καλά κάνει, διότι Παναθηναϊκός χωρίς πρωταθλητισμό είναι κάτι ξένο για τον κόσμο του. Το αν θα πετύχουν Φύσσας και Βόκολος δεν ξέρω. Αυτό, που ξέρω και μπορώ να το πω με βεβαιότητα είναι ότι και οι δυο τους έχουν ΜΕΓΑΛΕΣ απαιτήσεις από τον Παναθηναϊκό. Απαιτήσεις που έχουν και οι φίλοι της ομάδας. Και οι δυό τους ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός εκτός όλων των άλλων πρέπει να τα βάλει με το σύστημα. Την εποχή τους δεν έδιναν καθαρά πέναλτι και ακύρωναν «καθαρά» γκολ, στη σημερινή εποχή το χειρουργείο –έχει εξελιχθεί- και γίνεται  κυρίως με τα φάουλ και τις κάρτες. Το κατάλαβε και η ΑΕΚ την Πέμπτη το βράδυ. Αρα ο Παναθηναϊκός που θέλουν να φτιάξουν ο Φύσσας και ο Βόκολος θα είναι ένας Παναθηναϊκός από ατσάλι. Με στόχο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και τις διακρίσεις στην Ευρώπη. Στόχους που είχαν και οι ίδιοι όταν έπαιζαν στον Παναθηναϊκό….

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: