Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Τι να πει Αστέρας στον... Εξάστερο;

Είναι βαριά η φανέλα και φαίνεται στα δύσκολα! Μπορεί ο Παναθηναϊκός να απώλεσε διαφορά 22π., μπορεί να βρέθηκε να χάνει με 5, ωστόσο έκαμψε τον Ερυθρό Αστέρα (74-69) και είναι δεύτερος στον όμιλο.

Τι να πει Αστέρας στον... Εξάστερο;

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να βγάλει τα… μάτια του στο ΟΑΚΑ, ωστόσο στο τέλος κάτι η μαχητική ψυχή (που είναι και μότο του), κάτι η κλάση των παικτών του, έφεραν ακόμα μια νίκη στο Top-16 με 74-69 απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, που ανέβασε τους πράσινους στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 5-2.

Φοβερή η εκκίνηση του τριφυλλιού που προηγήθηκε ακόμα και με 22 (28-6), blackout στη συνέχεια, με τον Μαριάνοβιτς να κάνει ό,τι θέλει κάτω απ’ τη ρακέτα και τους Σέρβους να ανακτούν το προβάδισμα με 60-65, προτού στο τέλος αποκατασταθεί η τάξη!

Κορυφαίος ο Διαμαντίδης με 11 πόντους και 10 ασίστ, μπόμπερ ο Σλότερ με 16 πόντους, 12 πρόσθεσε ο Γκιστ που… σίγησε στο δεύτερο μέρος, ενώ 13 είχε ο Μπατίστα που κράτησε όρθια την ομάδα του Ιβάνοβιτς.


Το ματς

Πιο ιδανικά και εντυπωσιακά δεν μπορούσαν να ξεκινήσουν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό που προηγήθηκε 9-0 δείχνοντας με το καλημέρα τίνος η φανέλα είναι βαριά. Οι Σέρβοι προς στιγμήν σταμάτησαν το σερί των πράσινων, αλλά τι το ήθελαν; Ο Γκιστ ήταν… αδιανόητος στα αμυντικά του καθήκοντα (όπως και γενικά όλη η ομάδα) και μπαμ-μπαμ ήρθε νέο σερί για το 18-2. Οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα, δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους και -βασικά- δεν μπορούσαν να καταλάβουν από πού τους έρχεται. Κι όταν ο Διαμαντίδης έβαλε το όνομά του δίπλα στους ήδη εξαιρετικούς επιθετικά Σλότερ-Γκιστ, οι πρωταθλητές Ελλάδας έκλεισαν την περίοδο με το ασύλληπτο 26-6!

inner

Το πάρτι είχε ξεκινήσει για τα καλά στις εξέδρες (με τον Γκιστ να διαμορφώνει την ύψιστη τιμή για το +26 μετά τη νέα ασίστ του αρχηγού), αλλά κάπου εκεί οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι… αναγκαστικές αλλαγές που έκανε ο Ιβάνοβιτς δεν τράβηξαν καθόλου, η πεντάδα (Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης, Μποχωρίδης, Φώτσης, Μπλουμς) δεν τσούλησε και τα προβλήματα εμφανίστηκαν, με τους Σέρβους να ροκανίζουν τη διαφορά και τον Ουίλιαμς να μειώνει στους 9 (30-21).Οι… βασικοί επανήλθαν στο παρκέ, αλλά είχαν χάσει το ρυθμό τους και τα καλάθια έρχονταν με το… σταγονόμετρο. Αποτέλεσμα αυτού, οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν ακόμα και στους 4 (33-29), έχοντας φέρει τα πάνω-κάτω. Ακόμα κι έτσι, το buzzer beater του Νέλσον διατήρησε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος (37-29) με επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο, 11-23.

Κανείς δεν μπορούσε να προμηνύσει το τι θα ακολουθούσε στο ΟΑΚΑ. Και δικαιολογημένα, όταν άπαντες είδαν τον Γιάνκοβιτς να ξαναγράφει το +13 για το τριφύλλι (45-32) και να δείχνει πως τα πάντα λειτουργούσαν… ρολόι. Αμ δε όμως… Ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ μπορούσε να βρει «αντίδοτο» στον Μαριάνοβιτς. Με ΤΙΠΟΤΑ. Κι όταν ο Ερυθρός Αστέρας έκανε συνέχεια το ίδιο play (ταΐζοντας τον... δεινόσαυρο), τα πράγματα έγιναν σκούρα. Πολύ σκούρα. Με τον Σέρβο σέντερ, λοιπόν, να πετυχαίνει 7/7 σουτ(!) στην τρίτη περίοδο, το ματς έγινε ντέρμπι, με τους φιλοξενούμενους να «κολλούν» πίσω απ’ τους πράσινους τόσο κατά τη διάρκεια αυτής (47-46), όσο και στο τέλος αυτής (52-51).

inner

Οι παίκτες του Ιβάνοβιτς είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους και επέτρεπαν πλέον στον Τζένκινς να σκοράρει και να κρατάει στο… κόλπο την ομάδα του, με το σκορ να αλλάζει χέρια συνεχώς. Και το ΟΑΚΑ… πάγωσε, όταν ο Κάλινιτς έδωσε στον Ερυθρό Αστέρα προβάδισμα 5 πόντων (60-65), τέσσερα λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Τα πάντα ήταν πλέον στην κόψη του ξυραφιού. Εκεί, όμως, μίλησε η κλάση του Διαμαντίδη και το «δολοφονικό ένστικτο» του Σλότερ, όπου με δικούς τους πόντους, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 10-0 και έφερε… τούμπα τον αγώνα (70-65). Οι Σέρβοι δεν το παράτησαν με τίποτα και όντας… κοντά στο σκορ, θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει «εγκεφαλικά» στην εξέδρα, αν ο Ουίλιαμς δεν είχε αστοχήσει για τρεις στα τελευταία δευτερόλεπτα (και παράλληλα την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση). Απλώς σχεδόν στην εκπνοή, ο Σλότερ διαμόρφωσε το τελικό 74-69 βάζοντας το λιθαράκι στην αγχωτική νίκη του Παναθηναϊκού!

Τα δεκάλεπτα: 26-6, 37-29, 52-51, 74-69

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 14(2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 6(1), Φώτσης 6(1), Νέλσον 3(1), Μαυροκεφαλίδης 7, Διαμαντίδης 11(3), Γκιστ 12(1), Μπατίστα 13, Μπλουμς, Παπαγιάννης

Ερυθρός Αστέρας: Ουίλιαμς 10 (2), Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς, Μίτροβιτς 8, Λάζιτς 2, Μπλάζιτς 2, Κάλιτς 2, Μαριάνοβιτς 17, Τέγιτς 7, Τζένκινς 17, Γόβιτς, Ζίρμπες 4 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: