Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Φοβού τους Σέρβους και… ζώνη φέροντες!!

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι από την αρχή, αλλά κόντεψε να μείνει από βενζίνη. Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης

Φοβού τους Σέρβους και… ζώνη φέροντες!
Ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι από την αρχή, αλλά κόντεψε να μείνει από βενζίνη. Ευτυχώς όμως είχε στο τιμόνι τον έμπειρο και πάνω απ' όλα ικανό οδηγό και με μαεστρικές κινήσεις την πιο κατάλληλη στιγμή, όχι μόνο τερμάτισε, αλλά πέρασε την καρό σημαία νικητής!!!
Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακή εκκίνηση, πίεσε σε όλο το γήπεδο τους Σέρβους και βρέθηκε στο +20 νωρίς, νωρίς. Το μεγάλο προβάδισμα στην αρχή δεν είναι πάντα καλό κι αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια. Ο Ιβάνοβιτς άλλαξε την πεντάδα που τα έδωσε όλα στο ξεκίνημα και οι υπόλοιποι δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ίδιο επίπεδο. Ηταν και η χαλάρωση, αλλά και το γεγονός ότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν παραδόθηκε. Σιγά, σιγά οι φιλοξενούμενοι μάζεψαν το παιχνίδι και η διαφορά των 8 πόντων στο ημίχρονο δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο φαινόταν.
Ο Ερυθρός Αστέρας συνέχισε με τον Μαριάνοβιτς να κυριαρχεί και τους περιφερειακούς να πυροβολούν, αφού την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μένει από δυνάμεις. Εφτασε και η στιγμή της ζώνης, που κόντεψε να πνίξει τους πράσινους εκεί στο 35′. Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 60-65 και ξαφνικά όλα πάγωσαν.
Με τη βενζίνη να τελειώνει χρειάστηκε να αναλάβουν δράση ο Διαμαντίδης και ο Σλότερ. Κυρίως βέβαια ο αρχηγός, που πήρε το τιμόνι στα χέρια και οδήγησε τον Παναθηναϊκός με το σωστό τρόπο. Με μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε σε 65-65 και μαζί με τον Σλότερ έκανε 10-0. Πέντε πόντοι από τον Μήτσο, πέντε από τον Αμερικανό και πάρτον κάτω τον Αστέρα. Βοήθησε και η πίεση στην άμυνα στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Γουίλιαμς και ο Τζένκινς έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Ο Λάζιτς και ο Κάλινιτς περίμεναν στην γωνία με φραπέ και… τσιγάρο, αλλά κανείς δεν μπορούσε να πασάρει. Ο Μαριάνοβιτς είδε τείχος απέναντί του, ο κόσμος αφυπνίστηκε και ο Παναθηναϊκός απέφυγε το κακό.
Πήρε έτσι τη μεγάλη νίκη και τώρα πρέπει να ασχοληθεί με τις ελληνικές υποχρεώσεις του, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Χρειάζεται ενίσχυση και ενέργεια και πλέον θα έχει και τον Λαουάλ στο ρόστερ. Θα γυρίσει και ο Παππάς και στο δεύτερο μισό του Top 16 θα διεκδικήσει όχι μόνο την πρόκριση, αλλά και το αβαντάζ έδρας. Αν δεν είχε κερδίσει τον Ερυθρό Αστέρα, θα έμπαινε σε περιπέτειες και θα πέταγε το δώρο της Αλμπα με το διπλό της Μακάμπι. Ομως τέλος καλό όλα καλά, αφού πάνω απ” όλα το αποτέλεσμα μετράει.

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: