Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ένας… Κενυάτης Παναθηναϊκός!!

Ο Χρήστος Ρομπόλης γράφει στο www.sport-fm.gr για τον Παναθηναϊκό που επιστράτευσε τις τελευταίες σταγόνες ενέργειας και τη βαριά του φανέλα για να αποφύγει μια γκάφα ολκής.

Ένας… Κενυάτης Παναθηναϊκός
Λένε πως οι δρόμοι αποστάσεων είναι αγωνίσματα που τρέχουν πολλοί και στο τέλος βλέπουν την πλάτη ενός Κενυάτη. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα θύμισε κάτι τέτοιο, καθώς τη στιγμή που έμοιαζε αποκαμωμένος σωματικά και θολωμένος πνευματικά, όπως και ο αντίπαλός του στο φινάλε μετά την τεράστια προσπάθειά του να επιστρέψει από το -22 και να φτάσει στο +5, επιστράτευσε τα τελευταία αποθέματα βενζίνης στο ντεπόζιτο για ένα τελευταίο push το οποίο τον οδήγησε όχι σε κάποια μεγάλη νίκη, αλλά στην αποφυγή μιας γκάφας ολκής.

Το 28-6 στις αρχές της δεύτερης περιόδου δεν προμήνυε τι θα επακολουθούσε. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ο Παναθηναϊκός στην παρούσα φάση κινδυνεύει περισσότερο να μείνει από καύσιμα παρά από οποιονδήποτε αντίπαλο. Την εντυπωσιακή του εκκίνηση στο παιχνίδι, ακολούθησε σταδιακή καθίζηση που έφτασε στο απόγειό της ένα τρίλεπτο πριν το φινάλε. Κι εκεί που όλα έδειχναν να είναι κόντρα στους «πράσινους» και έμοιαζε περίπου αναπόφευκτη μια ήττα από αυτές που μεσομακροπρόθεσμα μπορούν ακόμη και να καταστρέψουν μια ευρωπαϊκή σεζόν, μίλησαν η καρδιά και η προσωπικότητα των παικτών του Ιβάνοβιτς. Γύρισαν διακόπτη, έβαλαν το τούρμπο της πρώτης περιόδου και χάρη στην προσωπικότητά τους πήραν μια νίκη που ίσως αποδειχτεί πολύ πιο σημαντική από ό,τι δείχνει αυτή τη στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός, μετά και το χθεσινό «δώρο» της Άλμπα από το Τελ Αβίβ, είναι όχι απλώς σε τροχιά πρόκρισης, αλλά δείχνει ικανός να τερματίσει στην πρώτη δυάδα του ομίλου του. Αν θα τα καταφέρει ή όχι, φαίνεται πως θα εξαρτηθεί από τις αντοχές του. Στα καλά τους διαστήματα, οι «πράσινοι» μοιάζουν φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα. Το πρόβλημα είναι πως, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, αυτά τα διαστήματα είναι μικρά ή έστω όχι αρκετά μεγάλα. Κόντρα στην Άλμπα την περασμένη εβδομάδα αρκούσε ένα τρομερό εντεκάλεπτο και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα έφτανε μια καταπληκτική εκκίνηση κι ένα σπουδαίο finish για να διαγραφεί η μέτρια ως κακή εικόνα στα υπόλοιπα λεπτά των δύο αγώνων. Στα ματς με Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, όπως και σε αυτά με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό αν οι «πράσινοι» θα είναι στο πάνω ή το κάτω «ράφι» της πρόκρισης, θα χρειαστεί πολύ περισσότερος… καλός Παναθηναϊκός.

Δεν είναι τόσο θέμα ποιότητας ή δουλειάς, όσο ενέργειας και δυνάμεων. Είναι πασιφανές πως οι παίκτες που έχουν τραβήξει κουπί από την αρχή της σεζόν και δεν μπορούν να ξαποστάσουν ούτε στα ματς του πρωταθλήματος λόγω των απουσιών, πασχίζουν για ανάσες και φλερτάρουν με μυϊκούς τραυματισμούς. Ούτε στη διακοπή μιας εβδομάδας που μεσολαβεί θα «αγιάσουν» οι εξουθενωμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού, καθώς μέχρι τον «τελικό» του Τελ Αβίβ σε δύο εβδομάδες έχουν να παίξουν με ΑΕΚ και Τρίκαλα για το πρωτάθλημα, αλλά και τον «στοιχειωμένο» ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Η μόνη σωτηρία μοιάζει η επάνοδος του Παππά και η ενεργοποίηση του Λαουάλ, που θα κάνουν πιο ορθολογικό το rotation και θα οδηγήσουν σε «δικαιότερη» κατανομή των λεπτών.

Ο Παναθηναϊκός αποδεικνύεται πως μπορεί να κάνει κάτι καλό. Προϋπόθεση είναι να αντέξει ως το τέλος. Γιατί είναι ακόμη στα μισά και τα δύσκολα είναι μπροστά του…

ΥΓ1: Για τον προημιτελικό Κυπέλλου δεν αλλάζει κάτι η απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Εξ αρχής τονίσαμε πως όπως κανένας υγιής φίλαθλος δεν χαίρεται όταν η ομάδα του παίρνει στα χαρτιά έναν αγώνα που έχασε δίκαια στο γήπεδο, έτσι κι ένας πρόεδρος οφείλει να πειθαρχεί στις ποινές που του επιβλήθηκαν, γιατί αν συνεχίσει να τις αγνοεί κάποια στιγμή θα το πληρώσει η ομάδα του κι όχι μόνο ο ίδιος (κι αυτό σίγουρα πάνω από όλους δεν το θέλει ο ίδιος).

ΥΓ2: Όσο για την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλαν όλο τον κόσμο εδώ και τέσσερις μήνες τα δικαστικά όργανα για την υπόθεση, αυτή θα μπορούσε να περιγραφεί καλύτερα από τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. «Ε, ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα ακούς, μόλις είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι όχι δεν μπορεί ο αθλητικός δικαστής να εκδικάσει την υπόθεση, ε και μετά το ΑΣΕΑΔ ύστερα του είπε εντάξει ότι πρέπει, ε και αυτός μετά είπε αφού πρέπει, κι αυτός μετά άλλαξε και εκδίκασε την υπόθεση και δικαίωσε τον Ολυμπιακό. Μετά έκανε ένσταση ο Παναθηναϊκός και το ΑΣΕΑΔ το άλλαξε και λέει εντάξει, δεν, δεν θέλουμε κι εμείς να κριθεί το ματς στα χαρτιά και είπε να γίνει ο ημιτελικός όποτε το κάνει και το ορίσει η ΕΟΚ. Αυτό ακριβώς, τίποτε άλλο».

ΥΓ3: Στο 6-1 ο Ολυμπιακός (χάνοντας μόνο από Εφές στην Πόλη), στο 5-2 ο Παναθηναϊκός (χάνοντας μόνο από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ στην Ισπανία). Καθόλου άσχημα οι «πτωχευμένοι», έτσι; *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: