Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

“Προπονητής” με την Ουγγαρία ο Καραγκούνης...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος δεν διαφωνεί με την επιλογή Μαρκαριάν κάνει όμως τις απαραίτητες διαπιστώσεις για να ξέρουμε τι ισχύει...  
Η πιο εύκολη απόφαση που πήρε ο Γκιρτζίκης ήταν ο Σέρχιο Μαρκαριάν. Ξέροντας τα λάθη που έκανε ο προκάτοχός του Γιώργος Σαρρής και την κριτική που δέχτηκε επί του θέματος προπονητή και Εθνικής Ελλάδας, ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας βρήκε την εστία κενή και την μπάλα στα πόδια του και απλώς την έσπρωξε στα δίχτυα...

Με κληρονομία από την προηγούμενη διοίκηση ότι ο Καραγκούνης είναι αυτός που ψάχνει τον επόμενο προπονητή και αυτός θα εισηγηθεί (ούτε για αυτό δεν χρειάστηκε να αποφασίσει), έκανε το προφανές και αυτό με το ελάχιστο ως καθόλου ρίσκο.
Τι θέλει ο Γιώργος; Μαρκαριάν; Μαρκαριάν θα πάρουμε...” ήταν η απόφαση του Γκιρτζίκη και ακόμη κι' αν ο Καραγκούνης ζητούσε να πάρουμε προπονητή μπάσκετ για την ομάδα ποδοσφαίρου “ναι” θα έλεγε ο Γκιρτζίκης για να βγάλει την ευθύνη από επάνω του. Οτι και να συμβεί τώρα ο Γκιρτζίκης θα έχει να πει ότι έκανε ότι του ζήτησε ο Καραγκούνης.

Το... μπαλάκι της ευθύνης λοιπόν στον “Κάρα”, ο οποίος δεν πήρε μόνο το βάρος της επιλογής του νέου προπονητή, δηλαδή του Μαρκαριάν, αλλά και το βάρος της έκβασης του αγώνα με την Ουγγαρία που είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας για πρόκριση στην τελική φάση του Euro.

Το ματς είναι σε 40 ημέρες, η τελευταία φορά που πάτησε το πόδι του εδώ ο Μαρκαριάν είναι καμιά δεκαριά χρόνια πίσω. Σε λίγες ημέρες θα γίνουν οι κλήσεις. Θα τις κάνει ο Μαρκαριάν; Τυπικά γιατί επί της ουσίας θα φωνάξει αυτούς που θα του πει ο Καραγκούνης.

Δεν το λέω ως κακό, ούτε ως καλό. Το αναφέρω ως αυτονόητο. Ο Μαρκαριάν δεν ξέρει και δεν θα μάθει σε 10 μέρες. Οποιοι κι' αν είναι οι παίκτες που θα κληθούν η “επιλογή” θα φωνάζει Καραγκούνης. Αυτό δεν είναι καλό. Καθόλου. Οσοι παίκτες δεν είναι στην αποστολή θα... χρεώσουν τον “Κάρα” ότι τους έκοψε και αυτό είναι ένα πρώτο σημείο προστριβής.

Ο Τύπος επίσης θα “χρεώσει” τον Κάρα ως υπεύθυνο για τις επιλογές και ανάλογα με τον χρωματισμό του ή θα τον αποθεώσει ή θα τον κριτικάρει άσχημα. Ούτε αυτό είναι καλό. Γενικά ο “Κάρα” είτε για καλό, είτε για κακό θα μπει στο... στόχαστρο και αυτό είναι κάτι που προσωπικά με τρομάζει. Αν “κάψουμε” καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα στη συνείδηση του κόσμου και της Εθνικής ομάδας και τον Καραγκούνη δεν θα έχει μείνει και τίποτα άλλο.

Αν ο Μαρκαριάν δεν βγει, με λίγα λόγια αν η Εθνική με τον Μαρκαριάν στον πάγκο της δεν νικήσει στην Ουγγαρία, τότε δεν χάσαμε μόνο τον “παππού”, αλλά υπάρχει κίνδυνος να χάσουμε και τον Καραγκούνη και αυτό θα είναι χειρότερο και από το να “ζήσουμε να την θυμόμαστε” που είπε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος στο ματς με τα Νησιά Φερόε.

Υπό αυτή την έννοια διαφωνώ με την πρόσληψη Μαρκαριάν. Οχι ότι δεν είναι καλός προπονητής, όχι ότι δεν μας ταιριάζει, αλλά γιατί αν δεν βγει αυτός δεν θα χάσουμε έναν ακόμη προπονητή, αλλά πιθανόν και τον Κάρα.

Θα μου πείτε ότι με αυτή την λογική το ίδιο θα συνέβαινε με όποιον κι' αν επέλεγε ο Καραγκούνης; Οχι δεν θα συνέβαινε το ίδιο. Με προπονητή τον Δώνη, ή τον Λεμονή ακόμη και με τον Κετσπάγια (αναφέρω μόνο τα ονόματα που έπαιξαν) κανείς δεν θα χρέωνε τις κλήσεις στον “Κάρα”. Οι παίκτες που θα έμεναν απ' έξω θα χρέωναν τον νέο ομοσπονδιακό, ο οποίος αν δεν τα κατάφερνε θα έκαιγε μόνο το δικό του χαρτί, όχι και αυτό του Κάρα στον οποίο θα μπορούσαμε να ποντάρουμε για την επόμενη ημέρα με μεγαλύτερη ηρεμία και περισσότερο χρόνο. Τώρα αν ο Μαρκαριάν δεν τα καταφέρει, ο Καραγκούνης δεν θα μπορεί να επιλέξει τον επόμενο και αυτό θα το κάνει ο Γκιρτζίκης. Κοινώς βοήθεια μας.

Υ.Γ. Το βιογραφικό του Μαρκαριάν είναι τέτοιο που δεν σου επιτρέπει να πεις από που και ως που. Από την άλλη η ηλικία του είναι τέτοια και το προηγούμενο πέρασμά του από την Ελλάδα τόσο μακρινό που σου επιτρέπει να διαπιστώσεις. “Υπήρχαν και καλύτεροι...”. Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: