Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Η τούρτα είναι το θέμα. Και μετά το κερασάκι…!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί να εξηγήσει κάποια πράγματα για τον Ολυμπιακό. Και σχολιάζει τα…οφσάϊντ της ΑΕΚ, μέσα από το blog του στο gazzetta.
Ασφαλώς κι οι Ολυμπιακοί ήθελαν νίκη επί της ΑΕΚ. Και δεν είναι τυχαίο ότι γέμισε το Καραϊσκάκη. Κατά την γνώμη μου δε, ο Ολυμπιακός και με τη συγκεκριμένη σύνθεση με την οποία έπαιξε, θα μπορούσε να κερδίσει την (πολύ καλή ομάδα που έχει η) ΑΕΚ.
Αλλά εδώ πρέπει κάποια στιγμή να γίνει κατανοητό κάτι πολύ σοβαρό: στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, ιεραρχείς στόχους. Κι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή έχει άλλους στόχους, κι όχι το κύπελλο. Προσέξτε, εγώ δεν λέω ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να κυνηγήσει και το κύπελλο η, ότι δεν μπορεί να πάρει το κύπελλο. Λέω, όμως, ότι είναι ξεκάθαρα τρίτος στόχος.
Ο πρώτος στόχος είναι να πάρει ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Για το γόητρό του (για το πέντε στα πέντε χρόνια και την επικράτησή του έναντι των εχθρών του), για τη δυνατότητά του να παίξεει σίγουρα και του χρόνου στην καλύτερη διοργάνωση του πλανήτη, το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για την καλύτερη επιβίωσή του, μέσω των χρημάτων της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, με τον Ολυμπιακό να πήγε από το -5 στο +8,  τώρα θα είναι πραγματική αποτυχία αν το χάσει.
Ο δεύτερος στόχος είναι να περάσει ο Ολυμπιακός τη Ντνίπρο. Πολύ μεγάλος στόχος! Γιατί η 12η θέση της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ, που δίνει το απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κρίνεται ακριβώς από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός! Αυτή την ώρα η Ελλάδα είναι 13η κι απέχει μισό βαθμό από την 12η Τουρκία, που συνεχίζει στην Ευρώπη με δύο ομάδες, την Τράμπζονσπορ και την Μπεσικτάς, που όμως έχουν να παίξουν με Νάπολι και Λίβερπουλ. Αν ο Ολυμπιακός περάσει τους Ουκρανούς, η Ελλάδα θα έχει σοβαρές πιθανότητες να ξεπεράσει την Τουρκία και να έχει για τον πρωταθλητή της την προνομιούχο 12η θέση. Ειδάλλως, από το καλοκαίρι του 2016 θα έχει προκριματικά και πλέί οφς ο πρωταθλητής Ελλάδας…
Μιλάμε για δύο πολύ μεγάλους και σοβαρούς στόχους. Στόχους που αποτελούν όλη την…τούρτα της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Το κύπελλο δεν είναι τίποτα άλλο παρά το…κερασάκι στην τούρτα. Ασφαλώς κι είναι ωραίο και το κερασάκι, ασφαλώς δηλαδή κι ο Ολυμπιακός θέλει να περάσει την ΑΕΚ (καθότι και το πρεστίζ στη μέση). Όμως, το κύριο ζητούμενο είναι η τούρτα…Για να σας εξηγήσω προς τι το εκτεταμένο ροτέϊσον του Περέϊρα, που είναι ο άνθρωπος ένα μήνα και στην πρώτη κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού έφαγε του κόσμου τα μπινελίκια!
Έλεος δηλαδή…
Και κάτι άλλο: μιλάνε στην ΑΕΚ για το οφσάϊντ του Αραβίδη στο 75’ (που όντως δεν υπήρχε). Μόνο που πριν από αυτό, ο Αραβίδης ήταν τρεις φορές σε θέση οφσάϊντ, χωρίς να υποδειχθεί ποτέ! Ούτε από τον επόπτη Σίπκα στο 24’ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45'+1'), ούτε στο 68’ από τον επόπτη Γρεβένη. Πεντακάθαρα οφσάϊντ, όπως φάνηκαν από την μετάδοση του ΟΤΕ. Μάλιστα στο πρώτο οφσάίντ, χρειάστηκε να κάνει έξοδο καμικάζι ο Μέγερι για να προλάβει και να σώσει την εστία του από το 0-2. Αλλά κάνουμε γαργάρα αυτά τα τρία οφσάϊντ και στεκόμαστε στο τέταρτο!!! Και δη με το Μέγερι να έχει νικήσει στο τετ α τετ τον Αραβίδη, δηλαδή μιλάμε για χαμένη, για τελειωμένη φάση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: