Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

«Αδιάφορος» ο νόμος Κοντονή για τον Αρη!!

Μεγαλύτερες διαστάσεις, σε σχέση με το πόσο αφορούν τον Αρη στην πραγματικότητα, πήραν οι χθεσινές εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, κατά τη διάρκεια σύσκεψης των υπουργών Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακολουθώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και τις προγραμματικές της δηλώσεις, η νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε τις νέες θεσμικές της παρεμβάσεις, που, μεταξύ άλλων, αφορούν και τη διαδικασία σύστασης νέας εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται η «κατάργηση υποχρέωσης μεταβολής ερασιτεχνικού σωματείου σε ΑΑΕ και ελεύθερη επιλογή οποιουδήποτε να επιλέγει την νομική του μορφή σε όποια διοργάνωση και αν συμμετέχει». Η δέσμευση αυτή, σημαίνει πρακτικά πως ο Αρης δεν «καίγεται» πλέον από την πίεση του χρόνου για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης (όχι ότι, βέβαια, συνεπάγεται πως πρέπει να την… καθυστερήσει), απλώς του προσφέρεται η δυνατότητα να μπορεί να παίξει ακόμη και στη Σούπερ Λίγκα, υπό οποιαδήποτε μορφή.

Στην προκειμένη περίπτωση, όταν οι «κιτρινόμαυροι» με το καλό εξασφαλίσουν την άνοδό τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο Ερασιτέχνης Αρης είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα συστήσει νέα ΠΑΕ, αν θα συστήσει τμήμα αμειβομένων αθλητών (ΤΑΑ) ή αν θα προχωρήσει στη δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης.

Δεν συμφέρει κανέναν η «ερασιτεχνική λειτουργία»

Από πλευράς όλων των εμπλεκόμενων πλευρών στον Αρη, πάντως, αυτό που διαμηνύεται, σε όλους τους τόνους, είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν ασχολούνται με την περίπτωση να αγωνιστούν σε επαγγελματική κατηγορία, ως ερασιτεχνικό σωματείο. Κι αυτό διότι δεν συμφέρει απολύτως κανέναν. Από τη μια, ο Ερασιτέχνης αντιμετωπίζει, ούτως ή άλλως, τρομερά οικονομικά προβλήματα και δεν θα προσφέρεται η δυνατότητα εισροής εσόδων.

Από την άλλη, πρόθεση του εκάστοτε χρηματοδότη (εν προκειμένω του Αλεξ Κάλας), είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ΠΑΕ, στην οποία θα διαθέτει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών προκειμένου να μπορεί να ασκεί διοίκηση, αλλά και… έλεγχο. Το μόνο θετικό που προκύπτει για τον Αρη, είναι η δυνατότητα να λειτουργήσει χωρίς την απειλή του χρόνου.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: