Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για τα χρέη του ΠΑΟΚ

Προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου θα έχουν την Τετάρτη το μεσημέρι οι Θανάσης Κατσαρής, Θόδωρος Ζαγοράκης και Δημήτρης Σαχπατζίδης για το φλέγον θέμα της ρύθμισης των χρεών προς το δημόσιο.
Συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για τα χρέη του ΠΑΟΚ
Γράφει ο Σάκης Γκίνας...
Πρόκειται για συνέχεια της συνάντησης που είχαν κατά την περίοδο της ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη οι Θόδωρος Ζαγοράκης, Ζήσης Βρύζας και Γιώργος Σαχπατζίδης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών.
Τότε οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ τον ενημέρωσαν διεξοδικά για τις αλλεπάλληλες προτάσεις ρύθμισης των χρεών που κατέθεσαν σε προκατόχους του, χωρίς ανταπόκριση και του επανέλαβαν το πάγιο αίτημα του ΠΑΟΚ για αποπληρωμή του πρωτογενούς χρέους (περίπου 11 εκατ. ευρώ) σε μακροχρόνιο ορίζοντα με παράλληλη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια.
Ο Οικονόμου, μάλιστα, ήταν γνώστης σε γενικές γραμμές για τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Άλλωστε το θέμα το γνωρίζει πολύ καλά και ο υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος, τον οποίο, εάν είναι εφικτό, επίσης, θα δουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην Αθήνα.
Η τριμελής επιτροπή χρέους θα κατέβει στην πρωτεύουσα για την αυριανή συνάντηση με σταθερή θέση και πάγιο αίτημα την εξεύρεση λύσης στα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μια ρύθμιση, η οποία, όμως, θα είναι βιώσιμη. Υπό την έννοια, ότι θα δύναται η ΠΑΕ να ανταποκριθεί οικονομικά στις δόσεις που θα καθορισθούν. Αυτό θα μπορούσε να γίνει, εάν υιοθετούνταν, για παράδειγμα, μια παλαιότερη πρόταση της ΠΑΕ στην Πολιτεία για αποπληρωμή του πρωτογενούς κεφαλαίου σε 20 χρόνια με ετήσια δόση ύψους περίπου 550.000 ευρώ.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ευελπιστούν ότι αυτή την φορά δεν θα είναι άσκοπο το ταξίδι τους, όπως όλα τα προηγούμενα και θα βγει κάτι ουσιαστικό από την συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που απειλεί την βιωσιμότητα της εταιρείας.
- Οι Ουέλιλτον Ετο και Βλάνταν Ίβιτς μπήκαν στο κανονικά πρόγραμμα των προπονήσεων και είναι οι επόμενοι πρώην τραυματίες που επέστρεψαν στην ενεργό δράση και τέθηκαν στην διάθεση του Λάζλο Μπόλονι για τον αγώνα με την Κέρκυρα. Ο Κοστίν Λαζάρ παρέμεινε κλινήρης, ενώ από ίωση προσβλήθηκε και ο Ντιέγκο Αρίας με συνέπεια να ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη 22/11.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: