Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

«Να εκμεταλλευθούμε τους χώρους»

«Να εκμεταλλευθούμε τους χώρους»
«Όσο κρατάμε το μηδέν στην άμυνα θα είμαστε κοντά στη νίκη», υποστήριξε ο Σάκης Τσιώλης για το παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με την Πολωνία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012 με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης υποστήριξε ότι οι διεθνείς θα πρέπει να εκμεταλλευθούν το γεγονός ότι οι Πολωνοί θα θέλουν την νίκη καθώς αγωνίζονται στην έδρα τους και θα αφήνουν χώρους για αντεπιθέσεις, ενώ επεσήμανε ότι μπορούν στην 11άδα να συνυπάρξουν Νίνης και Σαλπιγγίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6

-Για την προετοιμασία κάθε εθνικής ομάδας:
«Ο κάθε ομοσπονδιακός προετοιμάζει την ομάδα του με βάση την επιβάρυνση που έχουν οι παίκτες του. Έτσι ρίχνουν το βάρος στην τακτική και σε άλλα σημεία».

-Νίνης ή Σαλπιγγίδης για βασικός:
«Και εγώ πίστευα ότι ο Σάντος να ξεκινήσει τον Νίνη. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Σαλπιγγίδης δεν μπορεί να παίξει καθώς μπορεί προσφέρει και στην κορυφή της επίθεσης αλλά και στο άλλο άκρο. Ο Νίνης ήταν σε καλή κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα δέσει καλύτερα με το πόδι του στην προσπάθεια που θα γίνεται για να φέρνει πιο εύκολα την μπάλα στην περιοχή.
Στην περίπτωση που ο Νίνης παίξει βασικός θα πρέπει να υπάρξει ένας επιθετικός στο άλλο άκρο που θα μπορέσει να συγκλίνει στην περιοχή.
Ο Σαλπίγγίδης είναι περισσότερο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής. Με αυτόν θα έχουν ένα καθαρό 4-3-3 ενώ με τον Νίνη πάμε –ουσιαστικά- σε ένα 4-5-1. Ο Νίνης –από την άποψη σκοραρίσματος- θα είναι λιγότερό επικίνδυνος αλλά θα μπορέσει να προσφέρει περισσότερο στη επιθετική λειτουργία της ομάδας.
Πάντως δεν πρέπει να εκπλαγούμε να δούμε και τον Νίνη να αγωνίζεται και στον άξονα.

-Για το παιχνίδι με την Πολωνία:
«Αν και το πρώτο παιχνίδι για την διοργάνωση νομίζω ότι δεν θα έρθει ισοπαλία. Η Εθνικής θα έχει μια συμπαγή άμυνα. Ο Σάντος δεν νομίζω να δώσει χώρους στην Πολωνία, η οποία θα προσπαθήσει να πιέσει και να πετύχει κάποιο γκολ καθώς αγωνίζεται στην έδρα της . Όσο κρατάμε το μήδεν στην άμυνα τόσο πιο κοντά θα είμαστε στη νίκη. Θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι, και ειδικά μετά το 60ο λεπτό που θα ανοίξει το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: