Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Σάμιος: «Το μισό καράβι είναι κάτω από το νερό...»

Λάβρος εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της Δόξας, Θανάσης Σάμιος σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο - όπως υποστήριξε - αυτοεξοντώνεται.
«Το μισό καράβι είναι κάτω από το νερό, δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγαλομέτοχος των «μαυραετών» μιλώντας στον αέρα του «Libero 107,4» με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Super League που διεκόπη πριν προλάβει να αρχίσει από το «ντου» των οπαδών της ΑΕΚ, ενώ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει πως πριν από το συμβούλιο, Δόξα, Παναιτωλικός και Εργοτέλης είχαν αποφασίσει να τηρήσουνε κοινή στάση αλλά μετά από όσα έγιναν δεν κατέστη δυνατή η κατάθεση της πρότασής τους.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Θανάση Σάμιου:
«Κληθήκαμε σήμερα στη λίγκα για να συζητήσουμε την 4η τροποποίηση του κανονισμού καθώς είχε προηγηθεί ήδη ένα μπαράζ τροποποιήσεων από την αρχή της σεζόν αλλά δεν έγινε ποτέ η συνεδρίαση. Είναι πραγματικά λυπηρό αυτό που συνέβη, ξεπεράστηκαν τα όρια σήμερα και είναι μέρα ευθύνης για όλους.
Πρέπει να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί, να υπάρξει αξιοκρατία. Σήμερα πριν από την συνεδρίαση είχαμε πει να μιλήσει ο κάθε ένας από εμάς και να θέσει με ειλικρίνεια τα προβλήματα της ομάδας του. Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, από την αδειοδότηση, τη μεγάλη φορολογία αλλά και τις προσφυγές, δεν μπορεί να φεύγει ένας παίκτης να πηγαίνει σε άλλη ομάδα και να παίρνει και τα χρήματα για το υπόλοιπο του συμβολαίου του από την προηγούμενη και σας το λέω εγώ που δεν έχω προσφυγές στην ομάδα μου. Πρέπει να τα φτιάξουμε όλα αυτά, να μην στρουθοκαμηλίζουμε, ούτε να πετάμε κάθε πρόβλημα κάτω από το χαλάκι.
Πριν από την συνεδρίαση η Δόξα Δράμας μαζί με τον Παναιτωλικό και τον Εργοτέλη είχαμε αποφασίσει να τηρήσουμε κοινή στάση αλλά δεν μπορέσαμε μετά από όσα έγιναν να καταθέσουμε την πρόταση μας. Δεν μπορεί να συζητάμε για την αδειοδότηση ομάδων που κατ’ εξακολούθηση αδυνατούν να πληρώσουν, δεν είναι συνεπής για χρόνια και δεν μπορούν να είναι βιώσιμες.
Δεν είναι απλά άδικο και παράνομο αυτό, είναι και ανήθικο, προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αισθήματος. Δεν μπορεί να είναι τέτοιες ομάδες στη λίγκα και άλλες ομάδες βιώσιμες, που έχουν τους πάντες πληρωμένους να μην είναι. Σίγουρα πάντως στους χαλεπούς καιρούς που ζει η κοινωνία και το ποδόσφαιρο μας, θα πρέπει να υπάρξει σύνεση και μεγαλοψυχία αλλιώς θα διαλυθεί».
Ερωτηθείς πως νοιώθει ως μεγαλομέτοχος να πληρώνει κανονικά και άλλοι που δεν πληρώνουν να μην τιμωρούνται: «Πως νοιώθει ένας απλός πολίτης που πληρώνει τους φόρους του και είναι σωστός σε όλα αλλά βλέπει γύρω του να συμβαίνουν τόσα και τόσα; Το ίδιο ακριβώς νοιώθω. Πάντως στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πλέον παράγοντες, διοικήσεις υπάρχουν, δεν πληρώνουν οι περισσότεροι από την δική του τσέπη για να το νοιώσουν και αυτοί».
Για τις ευθύνες της ΕΠΟ υποστήριξε: «Όλες οι αποφάσεις πρέπει να περάσουν από το βέτο που μπορεί να έχει η ΕΠΟ, δεν είναι άμοιρη ευθυνών λοιπόν. Ως ρυθμιστής του ποδοσφαίρου αυτή είναι υπεύθυνη για τη σωστή λειτουργία του ποδοσφαίρου.
Κάποιος πάντως πρέπει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, είναι η τελευταία μας ευκαιρία τώρα στη λίγκα, πρέπει να βρεθεί μια ισότιμη, ισόνομη λύση και η ΕΠΟ ως απλός ακόλουθος της λίγκας θα δεχθεί.
Προσωπικά είμαι αποφασισμένος να φτάσω στα άκρα αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν, εμείς οι επιχειρηματίες που είμαστε καψούρηδες με το ποδόσφαιρο και πληρώνουμε για όλα πρέπει να αναλάβουμε δράση. Τα προβλήματα τα λύνουν οι άνθρωποι».
Στην ερώτηση αν έχει αποτύχει η Λίγκα απάντησε: «Δείτε απλά τα νούμερα, εισπράξεις, θεατές κτλ και θα καταλάβετε τι γίνεται. Το μισό καράβι είναι κάτω από το νερό, δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε».
Για τη Δόξα Δράμας σημείωσε: «Ετοιμάζουμε το γήπεδο μας φέτος και πρώτα ο Θεός θα παίζουμε εκεί στο επόμενο πρωτάθλημα. Χρειάζεται πάντως χρόνος για να φτιάξουμε μια ομάδα όπως την θέλουμε, δεν έχουμε και τόσο καλές υποδομές ακόμη στη Δράμα.
Θα παίξουμε όμως στο γήπεδο μας και πιστεύω ο κόσμος να είναι κοντά μας και να βοηθήσει γιατί αγαπά την ομάδα. Φέτος επίσης θα ενισχύσουμε το τοπικό ελληνικό στοιχείο, θα πάρουμε ταλέντα της περιοχής, τα οποία όμως χρειάζονται πίστωση χρόνου.
Το χειρότερο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι ο αθέμιτος ανταγωνισμός, εμείς θέλουμε να χτίσουμε μια καλή ομάδα και έχουμε τους πάντες πληρωμένους ενώ άλλες ομάδες χρωστούν τα ρόστερ των τελευταίων 5 ετών και πάλι κάνουν μεγάλες μεταγραφές.
Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα αλλά απαιτεί και χρήμα, ποιος σοβαρός άνθρωπος θα μείνει στο ποδόσφαιρο όταν το περιβάλλον είναι τέτοιο; Το ποδόσφαιρο αυτοεξοντώνεται έτσι όπως λειτουργεί τώρα, πρέπει τα πράγματα να γίνουν ξεκάθαρα και δίκαια για να μπορεί να επενδύσει ένας σοβαρός επιχειρηματίας.
Δεν μπορεί οι νόμοι να εφαρμόζονται κατά το δοκούν και να έχουμε αδικίες όπως αυτή που έγινε πέρυσι στον Ηρακλή. Αν δεν μπορούν οι ομάδες να «καθαρίσουν» τότε να πτωχεύσουν και να ξεκινήσουν από την αρχή καθαρές, αν το κάναμε αυτό με αρκετές ομάδες μερικά χρόνια πριν, τώρα θα ήταν όλα πολύ καλύτερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: