Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πλατινί: «Το μέλλον στις γυναίκες»

Πλατινί: «Το μέλλον στις γυναίκες»
Συνέντευξη στο εβδομαδιαίο Ιταλικό περιοδικό “Famiglia Cristiana” παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί. Σε αυτή αναφέρθηκε στη χρήση της τεχνολογίας ως αρωγού των διαιτητών, καθώς και στο μέλλον του ποδοσφαίρου, που «ανήκει στο γυναικείο φύλο», όπως δήλωσε.

Ο Γάλλος μίλησε για το επερχόμενο Euro και έδωσε σημαντικές πληροφορίες για το πώς θα σφυρίξουν οι διαιτητές. «Μετά από φάουλ, αν αυτός που το έκανε απομακρύνει τη μπάλα, θα τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Κίτρινη θα παίρνει και κάθε παίκτης, εκτός του αρχηγού, που θα μιλά με το διαιτητή. Πρέπει να συμμορφωθούν όλοι με αυτούς τους κανονισμούς», τόνισε.

Για τη χρήση της τεχνολογίας, που θα μπορούσε να δώσει βοήθεια σε αμφισβητούμενες φάσεις, ήταν απόλυτος. «Το κόστος είναι πολύ υψηλό. Μόνο οι πιο πλούσιες ομάδες θα μπορούσαν να το αντέξουν. Για την ώρα αυτό είναι ένα μακρινό σενάριο.»

Ποιο είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τον Πλατινί; «Το μέλλον ανήκει στις γυναίκες. Τα επόμενα χρόνια το γυναικείο ποδόσφαιρο θα είναι η μεγάλη αποκάλυψη. Οι γυναίκες θα πρωταγωνιστήσουν τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου. Ήδη η αύξηση των γυναικών που παρακολουθούν αγώνες είναι εντυπωσιακή. Το μέλλον τους ανήκει», δήλωσε κλείνοντας ο πρόεδρος της UEFA.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: