Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

«Φορτωμένοι» οι Ισπανοί!!

«Φορτωμένοι» οι Ισπανοί
Με τα περισσότερα αγωνιστικά λεπτά από οποιαδήποτε άλλη ομάδα ταξιδεύει στο Euro η εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «AS» οι 23 παίκτες που επέλεξε ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχουν συμπληρώσει 89.884 λεπτά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Δεύτεροι στη σχετική λίστα είναι οι Γάλλοι, οι οποίοι όμως έχουν «τρέξει» συνολικά 2.000 λεπτά λιγότερα, ενώ τρίτοι είναι οι Γερμανοί με 5.000 λιγότερα. Πιο πίσω βρίσκονται Ολλανδοί, Ιταλοί και Άγγλοι οι οποίοι υπολείπονται περίπου 17.000 λεπτά.

Μάλιστα, οι αριθμοί αυτοί δηλώνουν πως, κατά μέσο, κάθε Ισπανός έχει ένα παιχνίδι παραπάνω από κάθε Γάλλο διεθνή και κάτι παραπάνω από δύο περισσότερα από κάθε Γερμανό.

Σε σύγκριση με τους Άγγλους τα 17.171 λεπτά που χωρίζουν τις δύο εθνικές ομάδες αντιστοιχούν σε 190 περισσότερα παιχνίδια συνολικά, με τους Ισπανούς να έχουν στα πόδια τους -κατά μέσο όρο- οχτώ παραπάνω αγώνες.

Τα πρωτεία στην… κόπωση έχουν οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Τσάμπι Αλόνσο και τον Σέρχιο Ράμος να είναι οι πλέον καταπονημένοι. Από κοντά και ο αμυντικός χαφ της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Μπουσκέτς.

Συγκριτικά με την αντίπαλο των Ισπανών στον όμιλο του Euro 2012, Ιταλία, από τους παίκτες που έπαιξαν κόντρα στη Ρωσία, ο Πίρλο έπαιξε τα περισσότερο λεπτά μέσα στη σεζόν (4.057), λίγα περισσότερα από τον Τσάβι (4.015), με τους δύο παίκτες να μην είναι καν στην πρώτη δεκάδα της λίστας των Ισπανών.

Πιο ξεκούραστος είναι ο Ολλανδός Αφελάι, ο οποίος έχει παίξει μόλις 296 λεπτά σε όλη τη χρονιά λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: