Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

«Να μην χάσουμε»

«Να μην χάσουμε»
Προτεραιότητα της εθνικής ομάδας της Πολωνίας είναι να μην γνωρίσει την ήττα στον αυριανό αγώνα με την Εθνική Ελλάδος όπως τόνισαν ο προπονητής και ο αρχηγός της στην συνέντευξη Τύπου του παιχνιδιού. «Θέλουμε τη νίκη αλλά πρώτος στόχος είναι να μην χάσουμε. Εάν είναι 0-0 το παιχνίδι στο 60ο λεπτό δεν θα ανοιχθούμε. Ούτε κι οι Έλληνες φαντάζομαι καθώς υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες», επεσήμαναν οι Φράντισεκ Σμούντα και Γιακούμπ Μπλαζικόφσκι. «Στόχος μας είναι η πρώτη θέση στον όμιλο», πρόσθεσαν.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου της εθνικής Πολωνίας:

-Ένα σχόλιο για την Ελλάδα:
Μπλαζικόφσκι: «Είμαι βέβαιος ότι είναι πρόκληση να παραβιάσουμε την ελληνική άμυνα. Η άμυνα τους είναι πολύ δυνατή. Αλλά και η όλη η λειτουργία της ομάδας τους είναι πολύ καλή. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι και έχουμε το δικό μας σχέδιο για να παραβιάσουμε την άμυνά του. Έχουμε το σχέδιο για να δημιουργήσουμε τους χώρους. Η Ελληνική ομάδα είναι καταπληκτική ομάδα»

-Τι απαντούν σε όσους χαρακτηρίζουν αουτσάιντερ την Πολωνία: Σμούντα: «Με χαροποιεί η άποψη αυτή. Δεν έχουμε εκπαιδευτεί από τους Γερμανούς αλλά τα βασικά του ποδοσφαίρου τα μαθαίνουμε καλά. Έχουμε διαμορφώσει το δικό μας μονοπάτι για να φτάσουμε εδώ που είμαστε σήμερα. Εύχομαι να μας θεωρούν όλοι αουτσάιντερ και να φτάσουμε στον στόχο μας να είμαστε επικεφαλής του ομίλου».

Μπλαζικόφσκι: «Είναι ωραίο να ακούς τις κουβέντες τις υποστηρικτικές για την ομάδα μας. Τώρα που είμαστε πριν το παιχνίδι, όλα ακούγονται πολύ αισιόδοξα. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να δείξουμε ότι η αισιοδοξία είναι δικαιολογημένη. Πρέπει να αποδείξουμε την αξία μας μέσα στο γήπεδο. Από αύριο θα μπορούμε να λέμε ότι αυτοί είναι οι σημαντικότεροι αγώνες που είχαμε ποτέ».

-Θα κοιμηθείτε καλά το βράδυ:
Σμούντα: «Εάν θα κοιμηθώ καλά. Βεβαίως. Αυτή η ομάδα με έχει πείσει ότι μπορώ να την εμπιστευτώ. Με έχει πείσει σε όλα τα επίπεδα. Μαζί θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που επιθυμούμε».

Μπλαζικόφσκι: «Είμαι υπερήφανος που παίζω με την εθνική. Ο αυριανός είναι ένας σημαντικός αγώνας. Πραγματικά δεν έχω πρόβλημα με τον ύπνο μου. Είμαι ήρεμος και θα κοιμηθώ καλά. Η εμπειρία μας βοηθά».

-Έχετε σχέδιο για να αντιμετωπίσετε την Ελλάδα:
Σμούντα: «Σίγουρα και έχω σχέδιο. Και η προπόνηση δεν θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες προπονήσεις. Όλοι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Σε τέτοιες στιγμές είναι καλό να είσαι ήρεμος».

-Μιλήσατε για την άμυνα των Ελλήνων. Εάν στο 60 είναι 0-0 θα επιτεθείτε ή θα σας αρέσει η ισοπαλία
Σμούντα: «Θέλουμε τη νίκη. Αυτοί οι πρώτοι αγώνες συνήθως τελειώνουν με ισοπαλία. Και εάν έρθει σημαίνει ότι είμαστε μέσα στο παιχνίδι και θα πρέπει να παλέψουμε στα άλλα παιχνίδια. Έχουμε στόχο. Εάν είμαστε στο 60ο λεπτό δεν θα ανοιχτούμε. Το ίδιο θα κάνουν και οι έλληνες. Υπάρχουν άλλοι δύο αγώνες…»

-Φοβάστε την ήττα;
Μπλαζικόφσκι: «Είμαι βέβαιος ότι δεν πήγαμε καλά στα προηγούμενα πρωταθλήματα αλλά τώρα είμαι βέβαιος ότι έχουμε καταλάβει τα συμπεράσματα. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσουμε. Σε τέτοια περίπτωση θα επαναληφθούν τα προηγούμενα φαινόμενα. Έχουμε παίκτες να αλλάξουν ένα αποτέλεσμα. Αυτή είναι και η διαφορά. Αύριο θα κατέβουμε και θα δείξουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε».

-Αισθάνεστε ένταση και πίεση που θα έχετε τόσους Πολωνούς να σας κοιτάνε;
Μπλαζικόφσκι: «Όλοι έχουμε διαφορετική προσέγγιση σε κάθε παιχνίδι. Όλοι βιώνουν την ένταση. Όλοι ξέρουμε την ένταση και τη βιώνουμε από τις ομάδες μας. Η νίκη είναι απαραίτητη. Η χώρα έχει προσδοκίες. Το κίνητρο είναι μεγάλο για να νικήσουμε. Τα παιχνίδια αυτά οι παίκτες τα περιμένουν. Είναι ένα όνειρό μας τα παιχνίδια αυτά».

Σμούντα: «Βλέπουμε ότι η ατμόσφαιρα γίνεται καλύτερη μέρα με την ημέρα. Βλέπουμε στους δρόμους την υποστήριξη. Και ελπίζουμε να μείνει έτσι και μέχρι το τέλος. Γιατί θα είμαστε υπερήφανοι ότι δημιουργήσαμε. Τις τελευταίες ώρες πριν την αναμέτρηση η πειθαρχία είναι σε υψηλό επίπεδο. Όλοι ξέρουν τι ώρα πρέπει να κοιμηθούν. Όλοι οι παίκτες σέβονται τις υποχρεώσεις τους. Βλέπετε δεν έχετε να γράψετε κάτι κακό γιατί δεν κάνουμε κάτι τέτοιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: