Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

«Δεν περιποιεί τιμή να αλλάζουμε αποφάσεις, αλλά…»

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το θέμα της αλλαγής του κανονισμού για τις αδειοδοτήσεις στη Σούπερ Λίγκα εξηγώντας ότι η διοργανώτρια αρχή αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την αλλαγή, αφού δεν μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό.

Αναλυτικά ο κ. Μποροβήλος είπε:

«Δεν ήταν ευχάριστα όσα συνέβησαν χθες. Η κοινωνία βιώνει διάφορα προβλήματα και αυτά έχουν εισέλθει και στο ποδόσφαιρο Η κρίση ακουμπάει και το χώρο του ποδοσφαίρου και οι συνέπειες είναι ποικίλες.

Εκεί είναι το πρόβλημα. Είδαμε εκ του αποτελέσματος έξι ομάδες να μην αδειοδοτούνται. Από μόνο του αυτό είναι ένα θέμα, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Στόχος είναι να εξυγιανθούν οικονομικά κάποιες ομάδες, δεν μπορεί κάποια ομάδα να συσσωρεύει χρέη, να μη λαμβάνονται μέτρα και τα χρέη να πολλαπλασιάζονται. Κάποιες άλλες που είναι συνεπείς να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία.

Πριν από πέντε με έξι χρόνια είχαμε πει ότι σε βάθος τετραετίας πρέπει να υπάρχουν συνέπειες και αυτές να είναι βαρύτατες. Ο Ηρακλής δεν πήρε άδεια αλλά έπεσε και από άλλο λόγο, αλλά ας μη το ονοματίζουμε. Πράγματι αναγκαστήκαμε να αναθεωρήσουμε διότι μας πληροφόρησε η ΕΠΟ ότι τουλάχιστον έξι με επτά ομάδες δε θα έπαιρναν άδεια και αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε την απόφασή μας και οι ομάδες να μην κάνουν μεταγραφές.

Μετά την οριστική απόφαση κάναμε συμβούλιο στη λογική αν μπορούμε να δούμε αυτό το πρόβλημα, αλλά δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε.


Για το ποια θα είναι η απόφαση :

«Δεν μπορώ να προδικάσω κάποια απόφαση. Το γεγονός ότι αλλάζουν οι αποφάσεις δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, αλλά πρέπει να σας πω ότι όλες οι αποφάσεις κρίνονται και στην πράξη.

Όταν στην πράξη δημιουργεί προβλήματα, είμαστε υποχρεωμένοι να την αλλάζουμε. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αλλάξει κάτι. Υπάρχει ένας προβληματισμός των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν και δε σημαίνει πως ό,τι ζητήσουν θα υιοθετηθεί. Αν γίνει, θα γίνει μετά από κάποια πλειοψηφία.

Από το πρωτάθλημα της Β? Εθνικής όμως δεν υπάρχουν ομάδες έτοιμες να αντικαταστήσουν τις ομάδες από πλευράς οικονομικής κατάστασης. Η ίδια η πράξη είναι αυτή που υπαγορεύει αν μια απόφαση μπορεί να εφαρμοστεί. Στη συνεδρίαση δεν εκφράστηκε καμία άποψη, οπότε θα περιμένω να δω τις απόψεις του καθενός μέσα στο συμβούλιο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: