Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η περίπτωση Κατίδη ντροπιάζει τον Άρη!!

ΕΝΑ και μόνο παράδειγμα για να γίνει κατανοητή η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Η περίπτωση Κατίδη ντροπιάζει τον Άρη
Και δεν θα αναφέρω ότι στις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ, στα Σπάτα, έχουνε κοπεί τα τηλέφωνα. Τα σταθερά του ΟΤΕ. Στο τέλος του μήνα κόβονται και τα κινητά. Το παράδειγμα έχει να κάνει με το ρεπορτάζ του Αρη.
Και τον νεαρό Κατίδη, διεθνή με τις μικρές εθνικές ομάδες, που έχει καταθέσει προσφυγή. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 19 ετών που αν πιστέψουμε τους ρεπόρτερ ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό. Από πλευράς λοιπόν της μεταβατικής διοίκησης του Αρη, ξεκίνησε μια προσπάθεια επικοινωνίας με όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουν καταθέσει προσφυγή.
Πρώτος στη λίστα ο Κατίδης. Στον εκπρόσωπό του λοιπόν προτάθηκε να πάρει μέσα στην εβδομάδα ένα ποσό από τον Αρη, σε ένδειξη καλής πίστης να αποσύρει την προσφυγή και το υπόλοιπο που του οφείλεται μέχρι τις 30 Ιουνίου να διακανονισθεί. Ντόμπρες και αντρίκιες εξηγήσεις.
Και με καλή τη πίστει επαναλαμβάνεται η ταπεινότητά μου. Οχι με κακή. Πόσα είναι όμως τα λεφτά που οφείλει ο Αρης στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή; Κρατηθείτε γιατί το συνολικό ποσό φτάνει στα αστρονομικά επίπεδα των 15.000 ευρώ! Πράγματι για τρία τάλιρα χάνεται ο Κατίδης. Το ένα τάλιρο αφορά μια δόση συμβολαίου και τα άλλα δύο το πριμ συμμετοχών.
Πού να βρεθούνε τη σήμερον ημέρα αυτά τα λεφτά; Ενα τόσο τεράστιο ποσό. Γι' αυτό και η μεταβατική διοίκηση του Αρη έκανε το καλύτερο δυνατό. Να δώσει δηλαδή στον μικρό μια μπροστάτζα και τα υπόλοιπα σαν Κωτσόβολος. Σε δόσεις. Ας πούμε ένα τριχίλιαρο παγκουί, για να πάει ο πιτσιρικάς διακοπές και να ξεκουραστεί. Ενα δίφραγκο στις 31 Οκτωβρίου. Αλλο ένα δίφραγκο την Πρωτοχρονιά του 2013 και τα υπόλοιπα τρία χιλιάρικα που μένουνε το Πάσχα.
Είτε σε ευρώ, αν έχει διατηρηθεί το νόμισμα, είτε με την επίσημη ισοτιμία της δραχμής. Από τον Αρη άλλωστε δεν έχασε λεφτά κανείς. Ας είναι καλά ο Ορφανός, που είχε πληρώσει με λεφτά του ΟΠΑΠ κάτι εκατομμύρια ευρώ που είχαν να λαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές μετά το άρθρο 44. Που είχανε γραφτεί στο χιόνι. Ετσι έχει η κατάσταση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στον Αρη χάνουνε ποδοσφαιριστή για τρία τάλιρα, αλλά ταυτόχρονα θέλουνε να αλλάξει η ποινή της μη αδειοδότησης για να κάνουνε μεταγραφές.
Να έχει δηλαδή κάτι ν' ασχολείται και ο Κόντης. Χωρίς μεταγραφές ποιο θα είναι το αντικείμενό του στη διοίκηση; Να βαράει μύγες ή να ξύνει πατσές; Στόχος του άλλωστε πριν εγκαταλείψει την ενασχόλησή του με τον Αρη είναι να έχει συμπληρώσει 500 μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Κι είναι κρίμα τώρα που πλησιάζει τον στόχο του να μείνει όλη αυτή η τεράστια προσπάθεια στη μέση.
Ενδεχόμενα στον Αρη, λόγω ίδιων κιτρινόμαυρων χρωμάτων, να βλέπουν ανταγωνιστικά την ΑΕΚ. Και οι δύο μηδένισαν τα χρέη τους με το «44» και οι δύο δημιούργησαν καινούργια και οι δύο στερούνται αδείας. Βλέπουνε όμως την ΑΕΚ να χρεοκοπεί και ζηλεύουνε: Γιατί πρώτοι αυτοί και δεύτεροι εμείς; Πρέπει να τρέξουμε μπας και προλάβουμε να πτωχεύσουμε πριν από αυτούς. Αυτά.
Η φάμπρικα με τις τηλεοπτικές εκπομπές έχει καταντήσει αηδία
ΑΝΤΕ να γίνουνε αυτές οι κωλοεκλογές να τελειώνουμε. Αηδία έχει καταντήσει αυτή η φάμπρικα με τις τηλεοπτικές εκπομπές. Να εμφανίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι δημοσιογράφοι να τους ρωτάνε τα ίδια και τα ίδια κι αυτοί να απαντάνε τα ίδια και τα ίδια. Χίλιες φορές η ίδια ερώτηση από τον Γιάννη Πολίτη στους Κουκουέδες: «Θα απαντήσετε θετικά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητική συνεργασία»;
Χίλιες φορές η ίδια απάντηση: «Οχι». Χίλιες φορές να ρωτάει η Πηνελόπη Γαβρά τους Ανεξάρτητους Ελληνες: «Θα στηρίξετε μια οικουμενική κυβέρνηση;». Χίλιες φορές η ίδια απάντηση: «Ναι, με την προϋπόθεση να μη μετέχουν σ' αυτήν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος». Χίλιες φορές η ίδια ερώτηση από τον Μανώλη Καψή στους Συριζαίους: «Αναλογίζεστε την ευθύνη ότι αν καταγγείλετε τη δανειακή σύμβαση, αυτόματα φεύγουμε από την Ευρωζώνη και το ευρώ»;
Χίλιες φορές η ίδια απάντηση: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Χίλιες φορές τα ίδια επιχειρήματα από ΠΑΣΟΚτζήδες και Νεοδημοκράτες: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για μαγκιές και μπλόφες. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει κορώνα-γράμματα την υπόσταση της χώρας. Η πολιτική του μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στη δραχμή και στην πτώχευση». Πόσες φορές δηλαδή πρέπει να τα πούνε μέχρι την άλλη Κυριακή που θ' ανοίξουνε οι κάλπες; Και ποιο είναι το αποτέλεσμα; Λόγω πολιτικής επικαιρότητας να έχει κοπεί αυτή και την άλλη βδομάδα από τη ΝΕΤ η εκπομπή της Μπήλιως Τσουκαλά. Η τέχνη και ο πολιτισμός πενθούν.
Οταν χάνεται η ελπίδα, βγαίνουν μπροστά οι παλαίμαχοι
ΟΠΩΣ στις περιπτώσεις ανίατων ασθενειών οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά κι απευθύνονται στον Υψιστο, έτσι συμβαίνει και στις ομάδες με τους παλαίμαχους. Οταν πλέον δεν υπάρχει άλλη ελπίδα, αναλαμβάνουν δράση και πρωτοβουλίες οι παλαίμαχοι. Και παρά το γεγονός ότι κανείς δεν σώθηκε από κάποιο θαύμα και καμία ομάδα δεν σώθηκε από τους παλαίμαχους, οι προσπάθειες δεν σταματάνε. Ούτε για τη σωτηρία μέσω της πίστης ούτε για τη σωτηρία μέσω των παλαιμάχων. Και στον Αρη οι βετεράνοι, με επικεφαλής τον Βένο, έχουνε μπει μπροστά και στην ΑΕΚ αναμένεται να γίνει το ίδιο.
Στο κάλεσμα των προσωπικοτήτων ήδη έχουν απαντήσει θετικά ο Νεστορίδης και ο Χρήστος Κωστής. Πολύ πιθανή θεωρείται και η παρουσία του Τσιάρτα. Ο Μανωλάς τώρα με την κρίση θέλει να γίνει προπονητής κι είναι στη Ρόδο για το δίπλωμα, ενώ πολλά θα κριθούν από την παρουσία των Λάκη Νικολάου και Μίμη Παπαϊωάννου. Κι άιντε και μαζευτήκανε, λέω εγώ. Κι όχι μόνο αυτοί. Κι άλλοι. Ο Στυλιανόπουλος ας πούμε, ο Ψυμόγιαννος, ο Λέτσας, ο Ακριβόπουλος και ο Μουσούρης. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Θα βρει η ΑΕΚ έστω κι εκατό γιούρο από τα 34 εκατομμύρια που θέλει μόνο για την Εφορία μέχρι τις αρχές του άλλου μήνα;
Ερώτηση: Οι Οικολόγοι Πράσινοι έδωσαν τη διακαναλική συνέντευξη στον ΧΥΤΑ Φυλής για να κάνουν καψώνι στους δημοσιογράφους;
Πενήντα προσαγωγές όπως των ΑΕΚτζήδων έξω από τα γραφεία του Παππά, δεν είχε κάνει η αστυνομία ούτε τότε που καιγόταν η Αθήνα λόγω Αλέξη. -Observer
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: