Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

''Ιπτάμενοι'' Ολλανδοί και ...Έλληνες!!

Η επιθετική γραμμή της Ολλανδίας βγάζει ...φωτιές και είναι βάσει της χρονιάς που μας πέρασε η καλύτερη του Euro! Ακολουθούν οι Πορτογάλοι, πιο παραγωγική η Ελλάδα από την Ισπανία!
''Ιπτάμενοι'' Ολλανδοί και ...Έλληνες!
Παραδοσιακά, η Ολλανδία θεωρείται φύσει επιθετική ομάδα και τα 84 τέρματα που έχουν πετύχει συνολικά οι τρεις πρώτοι σκόρερ της στα πρωταθλήματα που έπαιξαν το αποδεικνύει περίτρανα. Επιθετική θεωρείται και η Ισπανία, η οποία όμως στο φετινό Euro βρίσκεται... αρκετά πίσω όσον αφορά την παραγωγικότητα των επιθετικών!
Η τριπλέτα Γκέκα- Μήτρογλου-Σαλπιγγίδη είχε περισσότερα γκολ στη χρονιά από τους Τόρες-Νεγρέδο-Γιορέντε! Μετά την Ολλανδία ακολουθεί η Πορτογαλία και τρίτη είναι η Γερμανία. Δείτε τους τρεις καλύτερους επιθετικούς των πιο παραγωγικών ομάδων των Euro!
Στο... γκολ Φαν Πέρσι-Χούντελααρ!
Ο Ολλανδός επιθετικός της Άρσεναλ κράτησε την ομάδα του όταν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του... ήταν χαμένοι. Έδειξε τρομερή συνέπεια στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα να οδηγήσει τελικά τους «Κανονιέρηδες» στην τρίτη θέση και να γίνει... μεταγραφικό σίριαλ, αφού ακόμα δεν έχει ανανεώσει και το όνομά του «παίζει» έντονα για άλλες ομάδες. Και ο Χούντελααρ όμως... δεν πήγε πίσω! Τελείωσε τη χρονιά στη Σάλκε με 29 γκολ, ένα λιγότερο από τον Φαν Πέρσι! Τρίτος σκόρερ των οράνιε δεν είναι ο Αριέν Ρόμπεν, όπως περίμεναν ίσως πολλοί, αλλά ο Λουκ ντε Γιονγκ της Τβέντε, που αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ στην Eredivisie με 25 γκολ. Σύνολο 84 τέρματα!
Παίκτης
Ομάδα
Συμμετοχές/ γκολ στο πρωτάθλημα (20011/12)
Ρόμπιν Φαν Πέρσι
Άρσεναλ
38/30
Κλας Γιαν Χούντελααρ
Σάλκε
32/29
Λουκ ντε Γιονγκ
Τβέντε
33 /25
 



Μετά τον Κριστιάνο το χάος!
Ο μεγάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αυτός που ανεβάζει κατακόρυφα την ομάδα του. Αποτέλεσε το μεγάλο όπλο της Ρεάλ Μαδρίτης στην πορεία της προς το Πρωτάθλημα και έσπασε όλα τα κοντέρ στην Πριμέρα Ντιβισιόν! Ο CR7 σημείωσε 46 τέρματα και κάνει τη διαφορά! Ακολουθεί ο επιθετικός της Μπεσίκτας, Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος έβαλε 11 γκολ και ο Έλντερ Πόστιγκα. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού βοήθησε την Σαραγόσα να κάνει την έκπληξη και να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας, πετυχαίνοντας 9 τέρματα. Ψιλοπράγματα δηλαδή μπροστά στον Ρονάλντο, ο οποίος κρατάει τη σημαία της χώρας του ψηλά! Το σύνολο των 66 γκολ που συγκεντρώνουν οι τρεις παίκτες, φέρνει τους Πορτογάλους στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας.
Παίκτης
Ομάδα
Συμμετοχές/ Γκολ στο πρωτάθλημα (20011/12)
Κριστιάνο Ρονάλντο
Ρεάλ Μαδρίτης
38/46
Ούγκο Αλμέιδα
Μπεσίκτας
22/11
Έλντερ Πόστιγκα
Σαραγόσα
33/9





Με τη δύναμη του Μάριο Γκόμες
Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου έδωσε πολλές απαντήσεις τη φετινή χρονιά, όπου σκόραρε ανελλιπώς σε Γερμανία και Ευρώπη. Από τα 40 γκολ που πέτυχε συνολικά, τα 26 του ήταν στη Bundesliga. Ο Λούκας Ποντόλσκι που πλέον αποτελεί παίκτη της Άρσεναλ είχε 18 γκολ με την Κολωνία, χωρίς πάντως να καταφέρει να την γλιτώσει από τον υποβιβασμό. Aκολουθεί ο Κλόζε των 13 γκολ στη Serie A με τη φανέλα της Λάτσιο.  Ο Μάρκο Ρόις, η μεγάλη αποκάλυψη της φετινής Μπουντεσλίγκα, είχε 18 τέρματα και μάλιστα παίζοντας πιο πίσω. Δεν λογίζεται όμως ως επιθετικός και για αυτό το λόγο δεν... μπαίνει στην τριάδα που φτάνει τα 57 γκολ.
Παίκτης
Ομάδα
Συμμετοχές/ Γκολ στο πρωτάθλημα (20011/12)
Μάριο Γκόμες
Μπάγερν Μονάχου
33/26
Λούκας Ποντόλσκι
Κολωνία
29/18
Μίροσλαβ Κλόζε
Λάτσιο
27/13





Χωρίς το μεγάλο της όπλο
Η απουσία του Γουέιν Ρούνεϊ στα δύο πρώτα ματς της Εθνικής Αγγλίας στο Euro αποτελεί τον μεγάλο πονοκέφαλο του Ρόι Χόντγκσον. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο των «τριών Λιονταριών», ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 27 γκολ και επιτελώντας κι άλλους ρόλους μέσα στο γήπεδο. Επόμενος σκόρερ στην Αγγλία είναι Ζερμέν Ντεφό της Τότεναμ, ο οποίος παρότι είχε μπροστά του τον Αντεμπαγιόρ, σημείωσε 11 τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ. Τρίτος, ακόμα ένας παίκτης της Γιουνάιτεντ, ο Ντάνι Γουέλμπεκ με 9 γκολ, με την επίδοση του οποίου συμπληρώνονται τα 47 αγγλικά τέρματα.
Παίκτης
Ομάδα
Συμμετοχές/ Γκολ στο πρωτάθλημα (20011/12)
Γουέιν Ρούνεϊ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
34/27
Ζερμέν Ντεφό
Τότεναμ
25/11
Ντάνι Γουέλμπεκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
30/9





Ο... παλιός είναι αλλιώς!
Ο μεγάλος Ντι Νατάλε ήταν πιστός στο ραντεβού του με τα αντίπαλα δίχτυα για μια ακόμα χρονιά, καταφέροντας να πετύχει με τη φανέλα της Ουντινέζε 23 γκολ και αναδείχθηκε τέταρτος σκόρερ στη Serie A, αλλά ήταν ο Ιταλός με τα περισσότερα τέρματα! Ακολουθεί ο Μάριο Μπαλοτέλι, πρωταθλητής στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος πέτυχε 11 γκολ, έχοντας χάσει και κάποια ματς λόγω των πειθαρχικών του παραπτωμάτων και των αποβολών! Την τριάδα συμπληρώνει ο Φάμπιο Μπορίνι της Ρόμα με εννιά τέρματα. Σύνολο, 45 γκολ.
Παίκτης
Ομάδα
Συμμετοχές/ Γκολ στο πρωτάθλημα (20011/12)
Αντόνιο Ντι Νατάλε
Ουντινέζε
36/23
Μάριο Μπαλοτέλι
Μάντσεστερ Σίτι
23/13
Φάμπιο Μπορίνι
Ρόμα
24/9





42 γκολ με... δύο επιθετικούς!
Οι επιλογές στην επιθετική γραμμή της Γαλλίας είναι περιορισμένες μετά τον τραυματισμό του Ρεμί της Μαρσέιγ, ο οποίος προοριζόταν για τρίτος, αλλά ένας τραυματισμός του στέρησε στη συμμετοχή στη διοργάνωση. Οι υπόλοιποι όμως, αρκούν και με το παραπάνω! Ο Καρίμ Μπενζεμά έκανε μία πολύ καλή χρονιά με την Ρεάλ Μαδρίτης και κέρδισε τη μάχη για τη θέση στην κορυφή από την Γκονσάλο Ιγουαΐν, σημειώνοντας 21 γκολ στο Πρωτάθλημα, ενώ ίδια τέρματα έβαλε και ο Ολιβιέ Ζιρού, που οδήγησε την Μονπελιέ στον τίτλο. Ο Ρεμί, ο ο οποίος έμεινε εκτός, είχε 13 γκολ στην Γαλλία.
Παίκτης
Ομάδα
Συμμετοχές/ Γκολ στο πρωτάθλημα (20011/12)
Καρίμ Μπενζεμά
Ρεάλ Μαδρίτης
34/21
Ολιβιέ Ζιρού
Μονπελιέ
36/21





Ισπανία και... Ελλάδα!
Οι τρεις πιο παραγωγικοί επιθετικοί της Ελλάδας έχουν περισσότερα τέρματα από τους αντίστοιχους της Ισπανίας! Η επιλογή του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να αφήσει εκτός τον Σολδάδο της Βαλένθια, ο οποίος είχε περισσότερα γκολ από τους Τόρες, Γιορέντε και Νεγρέδο, ξένισε πολλούς και σε συνδυασμό με την απουσία του Βίγια έχει προκαλέσει σε αρκετούς αμφιβολίες για το κατά πόσο φέτος οι Φούριας Ρόχας θα έχουν το εύκολο γκολ. Οι τρεις επιθετικοί της Ισπανίας έχουν σύνολο 37 γκολ, την ώρα που οι Έλληνες έχουν 38! Γιορέντε με 17, Νεγρέδο με 14 και Τόρες με 6... υπολείπονται!
Ο Κώστας Μήτρογλου τελείωσε τη χρονιά με 16 γκολ, ενώ ο Φάνης Γκέκας σημείωσε 7 στην Άιντραχτ και 8 στη Σάμσουνσπορ. Τα 7 τέρματα του Σαλπιγγίδη στο Πρωτάθλημα συμπληρώνουν την τριάδα των σκόρερ της «γαλανόλευκης»! Τα παραπάνω φυσικά μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και τίποτα. Παροπλισμένοι επιθετικοί έχουν βγάλει αρκετές φορές το... άχτι τους στη διάρκεια των μεγάλων διοργανώσεων, ενώ έχουμε δει και παίκτες με εξαιρετικές χρονιές να... κρύβονται. Επίσης, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας μη επιθετικός μπορεί να σκοράρει περισσότερο από έναν striker, όπως στην περίπτωση του Ρόις στη Γερμανία. Στο γήπεδο λοιπόν θα φανεί ποιοι θα απογοητεύσουν, ποιοι θα δικαιώσουν τις προσδοκίες και ποιοι θα τις ξεπεράσουν!
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: