Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

«Ποιος Κρίστμας; Η Ζαλγκίρις!»

«Ποιος Κρίστμας; Η Ζαλγκίρις!»
Κατηγορηματικά διέψευσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, τις φήμες περί επαφών με τον Ντιόντε Κρίστμας και κατέστησε σαφές πως ο ίδιος είναι απόλυτα προσηλωμένος στο αυριανό ματς με τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ. «Δεν έχω ασχοληθεί δευτερόλεπτο με αυτό το θέμα», τόνισε. «Προσοχή, γιατί η Ευρωλίγκα είναι αμείλικτη και πολύ απαιτητική», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για:

-το ματς με τη Ζαλγκίρις: «Χωρίς αμφιβολία είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Πρόκειται για ένα σύλλογο θρύλο. Ξέρουμε τη Ζαλγκίρις από το φιλικό, με έναν πολύ καλό προπονητή όπως ο Ζοάν Πλάθα, ενώ οι δύο Λαβρίνοβιτς και ο Καουκένας είναι οι βασικοί της εθνικής Λιθουανίας. Η αποχώρηση του Καλνιέτις δεν την έχει επηρεάσει, έχει πάρει τον Τζάαμπερ, Λαφαγέτ και Πόποβιτς επίσης στην περιφέρεια, και παίζει πάντα με δύο χειριστές. Είναι μια ομάδα με κορμό, πληρότητα σε όλες τις θέσεις, εμπειρία και με τη νίκη της κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ απέδειξε πόσο ποιοτική είναι. Η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη φέτος, καμία ομάδα δεν είναι φαβορί και η διοργάνωση είναι πιο απαιτητική. Η διαχείριση είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς έχουμε δύο μέρες για να προετοιμάσουμε κάθε ματς».

-τη μεταμόρφωση μεταξύ Εφές και Παναθηναϊκού: «Δεν παίξαμε καλά με την Εφές, γιατί εκτός του ότι είναι καλή ομάδα, στο υποσυνείδητό μας είχαμε τον Παναθηναϊκό κι αυτό μας δημιούργησε έλλειμμα συγκέντρωσης. Όμως χρησιμοποιήσαμε αυτή την ήττα για να είμαστε καλύτεροι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Μετά από μια τόσο πετυχημένη σεζόν, όπως η περσινή, θα υπάρξουν ήττες όπως με την Εφές. Μόνο ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου έχουν ζήσει κάτι ανάλογο, να είναι πρωταθλητές Ευρώπης και να πρέπει να ξεκινήσουν από το μηδέν. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, αλλά είναι μια διαδικασία που πρέπει να περάσει η ομάδα».

-το αν η νίκη στο ΟΑΚΑ τού δίνει ηρεμία για να δουλέψει με την ομάδα: «Θεωρητικά ναι, γιατί πλέον έχουμε ένα μικρό αβαντάζ για το πρωτάθλημα. Όμως επειδή στόχος μας είναι και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί η Ευρωλίγκα είναι αμείλικτη. Οι νίκες δημιουργούν εμπιστοσύνη, αλλά και οι ήττες αμφισβήτηση. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και θα πρέπει να μάθει να ζει γι’ αυτό».

-το ενδεχόμενο απόκτησης του Κρίστμας: «Πρέπει να ασχοληθούμε με το παιχνίδι κι όχι με μεταγραφές. Επειδή κόπηκε από τους Σέλτικς και μας ενδιέφερε το καλοκαίρι, γράφτηκε ότι μιλάμε μαζί του. Το μυαλό μου είναι μόνο στα παιχνίδια. Δεν έχω ασχοληθεί δευτερόλεπτο με αυτό το θέμα».

-την παρουσία του Ντόρσεϊ: «Είναι καταπληκτικό παιδί, αλλά ιδιαίτερο. Είναι ευαίσθητος και θέλει μια διαφορετική αντιμετώπιση. Πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα για να έρθουν οι δύο τίτλοι. Δεν είναι ο παίκτης που θα βάλει 20 πόντους, αλλά θέλω να μας βοηθά σταθερά στα ριμπάουντ και στην άμυνα. Οι αριθμοί του δεν μας εντυπωσιάζουν, αλλά μας βοηθά πολύ».

-το λιγοστό χρόνο που παίζει ο Γκετσεβίτσιους: «Η ομάδα έχει λιγότερους παίκτες από πέρυσι, αλλά περισσότερα ματς. Θα μας χρειαστούν όλοι. Απλά στα μέχρι τώρα ματς δεν ταίριαζε στο rotation λόγω της φύσης των αγώνων. Είμαι σίγουρος ότι θα παίξει, γιατί δουλεύει, είναι καλό παιδί και καλός παίκτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: