Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

«Υπερέβαλαν εαυτόν τα παιδιά»

Στις σημαντικές απουσίες του Παναθηναϊκού που ανάγκασε τους υπόλοιπους παίκτες της ομάδας να υπερβάλλουν εαυτούς στάθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης μετά τη νίκη επί της Ζαλγκίρις.

«Υπερέβαλαν εαυτόν τα παιδιά»
Ο τεχνικός των «πράσινων» εξέφρασε την ικανοποίηση του που η ομάδα του παρά τις αναποδιές (απουσία "Σόφο", λίγος χρόνος συμμετοχής του Διαμαντίδη) κατάφερε να μπει με το δεξί στο Top 16 της Euroleague, ενώ αναφέρθηκε και στον καταλυτικό ρόλο των φιλάθλων.

«Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ήταν μια σπουδαία νίκη, στην πρεμιέρα του Top 16. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών στο δημιουργικό κομμάτι κι αναγκαστήκαμε να παίξουμε για μεγάλο διάστημα με έναν γκαρντ. Δεν ήμασταν καλοί, δεν σπάγαμε σωστά την άμυνα, κάτι όμως που ήταν δικαιολογημένο. Το διάβασε η Ζαλγκίρις Κάουνας κι έγινε πολύ πιεστική. Δεν είχαμε και το Σοφοκλή (Σχορτσανίτη) να βοηθήσει. Υπερέβαλαν εαυτόν τα παιδιά και στο τέλος κερδίσαμε. Κάποια παιδιά βγήκαν μπροστά, και επιθετικά και αμυντικά. Ο Μπράμος είχε εξαιρετική παρουσία, το ίδιο και ο Κώστας (Τσαρτσαρής) στην άμυνα. Βρήκαμε δημιουργό στο πρόσωπο του Καπόνο, βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι την ομάδα. Δεν έχουμε συνηθίσει να παίζουμε χωρίς το Δημήτρη (Διαμαντίδη)», είπε αρχικά ο «Άρτζι» και συνέχισε:

«Σημαντικό κομμάτι ήταν η παρουσία και η ζέστη του κόσμου. Ήταν πολύ θερμός. Έδωσε ενέργεια, όταν η ομάδα έχασε τον ηγέτη της και το ματς έκλεινε. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Το ίδιο έγινε και με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια».

Όσο για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει νικήσει ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ: «Είναι λίγο πολύ από όλα. Ο Παναθηναϊκός έχει τεχνογνωσία, ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα φέτος, αλλά γενικά το ελληνικό μπάσκετ χαίρει σεβασμού κι έχει τακτική. Μπορεί να μην έχουμε την ποιότητα περασμένων ετών, αλλά είμαστε εδώ και προσπαθούμε σε κάθε αγώνα. Τα παιδιά, παρά τα φετινά προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει, σφυρηλατούνται κι αυτό μας κάνει υπερήφανους. Σήμερα (28/12) μας έλειψαν οι δημιουργεί. Χωρίς το Σοφοκλή (Σχορτσανίτη) και το Δημήτρη (Διαμαντίδη) είναι σαν να μας έχουν κόψει τα δύο χέρια».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε και για τις ενοχλήσεις του Διαμαντίδη στους προσαγωγούς ενημερώνοντας πως: «Θα κάνει μαγνητική τώρα. Λογικά, το Σάββατο το πρωί θα έχουμε εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: