Την απόκτηση του 26χρονου πλάγιου επιθετικού, Ράιαν Σμιθ, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Σκόντα Ξάνθη, καθώς οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.
Την πρώτη της μεταγραφή κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου γνωστοποίησε σήμερα η Ξάνθη. Συγκεκριμένα, η Σκόντα ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον 26χρονο πλάγιο επιθετικό, Ράιαν Σμιθ. «Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. ανακοινώνει την συμφωνία της με τον ποδοσφαιριστή RYAN SMITH», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση της ακριτικής ομάδας.
Ποιος είναι
Γεννημένος στο Ίσλινγκτον της Αγγλίας στις 10 Νοεμβρίου 1986 ο Ράιαν Κρέγκ Μάθιου Σμιθ, όπως είναι το πλήρες όνομά του, αγωνίζεται ως πλάγιος επιθετικός και έχει ύψος 1,75. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Άρσεναλ, όμως εκεί δεν... έπιασε ποτέ και το 2005 παραχωρήθηκε δανεικός στην Λέστερ, όπου μέτρησε 17 συμμετοχές και 1 γκολ.
Ακολούθησαν οι Ντέρμπι Κάουντι (15 συμμετοχές, 0 γκολ), Μίλγουολ (17 συμμετοχές, 0 γκολ), Σαουθάμπτον (14 συμμετοχές, 0 γκολ) και Κρίσταλ Πάλας (5 συμμετοχές, 0 γκολ). Το 2010, ωστόσο, ξενιτεύτηκε, αφού πήγε να παίξει στο MLS με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι.
Με την ομάδα του Κάνσας φαίνεται πως ταίριαξε καλύτερα, καθώς σε 32 εμφανίσεις σημείωσε και 4 τέρματα. Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Σίβας ΗΠΑ, με την οποία μέτρησε 21 συμμετοχές.