Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ο μαχητής Αναστό και ο ...Ολυμπιακός!!

Γιατί η ομάδα μπορεί να τον διώξει κι ο προπονητής δεν μπορεί να φύγει; Είναι γιατρός ο ρεπόρτερ; Πού θα παίξει ο Γιαπωνέζος; Πότε θα κάνει μεταγραφές ο Μαρινάκης; Ο Γιώργος Μύρτσος απαντά... Ο Αναστόπουλος είναι ένας μαχητής των πάγκων. Μόνο σε αποστολές αυτοκτονίας πήγαινε μέχρι τώρα, σε ομάδες απλήρωτες, ομάδες που πάλευαν για την παραμονή στην κατηγορία. Φαίνεται πως τώρα θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει σε μία σοβαρή ομάδα, χωρίς προβλήματα. Να σκεφτούμε όμως και τι θα κάνει ο ΟΦΗ τώρα που έφυγε ο Αναστόπουλος!

Έχουμε μάθει μία ομάδα όταν διώχνει έναν προπονητή να λέμε πως κάνει καλά, αλλά όταν ένας τεχνικός αποχωρεί για να βρει μία καλύτερη δουλειά, με καλύτερες συνθήκες κ.λπ, δεν ισχύει το ίδιο. Εύκολη λύση είναι να εκδιωχθεί ο προπονητής για να αλλάξει το κλίμα στα αποδυτήρια, όπως λένε. Τώρα όμως τι θα κάνουν στον ΟΦΗ; Το ίδιο δικαίωμα έχει και ο προπονητής. Να πάει σε πιο ήρεμο περιβάλλον.
Το ρεπορτάζ και η... γραμμή!
Η δημοσιογραφική δουλειά θα πρέπει να γίνεται με τη σκέψη στη δεοντολογία. Όταν γράφει κάποιος δημοσιογράφος κάτι, πρέπει να είναι το ρεπορτάζ που έχει ή η άποψή του. Όχι επειδή είναι γραμμή της διοίκησης. Τα λέω αυτά για τις μεταγραφές του Πίνο και του Αβράαμ Παπαδόπουλου, που διαβάζω στις εφημερίδες. Ο Μαρινάκης δεν βρίσκει λόγο, δεν έχει κίνητρο να κάνει μεταγραφές. Ούτε εγώ βρίσκω λόγο να κάνει μεταγραφές ο Ολυμπιακός τώρα. Στην Ελλάδα είναι πρωταθλητής, μπορεί να κάνει και το νταμπλ. Στην Ευρώπη και να αποκλειστεί, δεν θα πει και κανένας τίποτα. Οπότε θα κάνει δυνατές κινήσεις το καλοκαίρι, για να προκαλέσει τον κόσμο του Ολυμπιακού να αγοράσει διαρκείας.

Αν όμως δεν αγοράσεις αυτόν που τα γράφει όλα αυτά, αν δεν τον διαβάσεις, αν τον απορρίψεις, θα σταματήσει να τα γράφει. Αλλά ο Έλληνας γεννιέται και πεθαίνει με το παραμύθι. Στο τελευταίο στάδιο καρκίνου είναι ένας ασθενής και οι συγγενείς του ζητάνε να τους δώσει ο γιατρός ελπίδες! Ελεγχόμενος γιατρός της ενημέρωσης είναι ο δημοσιογράφος και θεωρώ πως απαγορεύεται ο κάθε δημοσιογράφος να είναι οπαδός της ομάδας που κάνει ρεπορτάζ. Και θέτω το ερώτημα: πόσο αμερόληπτα μπορεί να κάνει ρεπορτάζ της ομάδας που υποστηρίζει;
Ποιος κάνει κουμάντο στον ΠΑΟ;
Ο Παναθηναϊκός δεν υπάρχει διοικητικά και οργανωτικά. Δεν με εκπλήσσει τίποτα πια. Ακόμα και ότι ήρθε ο Γιαπωνέζος και δεν υπάρχει θέση για να παίξει! Μόνο και μόνο που έχουμε το καραγκιοζιλίκι εδώ και δύο χρόνια, με τους πρίγκιπες να πηγαίνουν και να έρχονται, μου αρκεί. Ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την ομάδα επιτέλους; Περισσότερο κουμάντο μπορεί να κάνει στον Παναθηναϊκό ο Μένιος, παρά ο Αλ Αφ Ούζος. Για αυτό τον λόγο υπάρχει μία απλή συνεπαγωγή και δεν χρειάζεται ο Ολυμπιακός να κάνει μεταγραφές.
Δεν αλλάζουν χλοοτάπητα καλύτερα;
Θα κλείσω με τον ΠΑΟΚ: επειδή ετοιμάζουν νέο αθλητικό κέντρο, βγάζουν τον γιατρό της ομάδας και μας λέει ότι για τις θλάσεις των ποδοσφαιριστών, φταίει το νυν αθλητικό κέντρο του ΠΑΟΚ. Και ρωτάω εγώ: τι είναι πιο εύκολο; Να φτιάξεις ολόκληρο αθλητικό κέντρο ή να καλυτερεύσεις τον χλοοτάπητα σε αυτό που έχεις;

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: