Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ρωσική “εισβολή” στο ποδόσφαιρο!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την αλήθεια και τις φήμες για την άφιξη Ρώσων και Ελληνορώσων επιχειρηματιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η είδηση της άφιξης του Ιβάν Σαββίδη για εγκατάσταση στη Θεσσαλονίκη και “επένδυση” στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν η βασική τροφή στα σενάρια με πρωταγωνιστές Ρώσους ή Ελληνορώσους επιχειρηματίες, που αποφάσισαν, αποφασίζουν ή φέρονται να μετρούν αυτή την εποχή τα δεδομένα και να τα σταθμίζουν ώστε να λάβουν την απόφαση να επενδύσουν στην Ελλάδα. Ο δεύτερος πρωταγωνιστής στο ποδοσφαιρικό πεδίο είναι ο Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης, εκ Ροστόφ, που ήρθε, είδε και σκέφτεται την πιθανότητα να βάλει λεφτά στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Μια τρίτη ιστορία, απολύτως υπαρκτή, πέρασε προ εβδομάδων στα ψιλά των ελληνικών media. Η Σπαρτάκ Μόσχας αποφάσισε να επενδύσει στον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων Κομοτηνής, μια μικρή ποδοσφαιρική ομάδα η οποία ιδρύθηκε το 1977 και αγωνίζεται στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία του νομού Ροδόπης. Πάνω που σκεπτόταν αυτή η ομάδα να μπει στο franchise του Ολυμπιακού, που είναι η πιο hot εγχώρια επιχειρηματική επιλογή στο ποδόσφαιρο, εμφανίστηκαν οι Ρώσοι της Σπαρτάκ, έταξαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την δημιουργία – ανάπτυξη – συντήρηση μιας σύγχρονης ακαδημίας ποδοσφαίρου και αδελφοποιήθηκαν, όπως ανακοίνωσαν μέσα από το site της Σπαρτάκ στις αρχές του περασμένου μήνα, με τον συνονόματο Σπάρτακο.
Η παραπάνω ιστορία ήρθε και κάθισε πάνω σε μια ήδη υπάρχουσα φήμη που διαδίδεται από χωριό σε χωριό, από νομό σε νομό (ειδικά) στη Βόρεια Ελλάδα, που θέλει μεσάζοντες να κυκλοφορούν στην περιοχή και να ερευνούν τις προοπτικές για να φέρουν ρώσικο χρήμα. Φυσικά όχι μόνο στον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο. Οι μεσάζοντες πατούν πάνω στα τελευταία πολιτικά δεδομένα των ζυμώσεων, όπως για παράδειγμα την προ εβδομάδων συνάντηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα Vladimir Chkhikvishvili, με ατζέντα που περιελάμβανε σιδηρόδρομο, ενεργεία, εμπορευματικά κέντρα και επενδύσεις. Διαδίδουν ότι είναι έτοιμοι και ικανοί να παρουσιάσουν οποιοδήποτε αθλητικό και ειδικά ποδοσφαιρικό πρότζεκτ μπροστά σε ρώσικα μάτια που έχουν στρέψει ήδη το βλέμμα σε διάφορα πεδία της ελληνικής αγοράς, και συλλέγουν ευκαιρίες.
Πόση αλήθεια κρύβεται στην καρδιά των σεναρίων που θέλουν Ρώσους έτοιμους για μαζική εισβολή στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο και ειδικά αυτό της Βόρειας Ελλάδος; Πολύ πρόσφατα μίλησα με κάποιον, ο οποίος προ εβδομάδων έβαλε – φιλολογικά – αυτή την ερώτηση με τελικό αποδέκτη της τον Ιβάν Σαββίδη. Τι απάντηση πήρε; Καθόλου ήχο, παρά μόνο ένα χαμόγελο.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: