Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Άλλο Τζεμπούρ, άλλο «Τόρο»

Ο εγκλωβισμός του Έλληνα αμυντικού παρά τα… 750 χιλιάρικα! – Θετικοί οιωνοί και αισιοδοξία για τον Αλγερινό. Τι γίνεται με Κάρολ και Μήτρογλου. Γράφει ο Δημοσθένης Καρμοίρης. Μπορεί να «κληρώνει» μαζί για Τοροσίδη και Τζεμπούρ, αλλά οι περιπτώσεις δεν έχουν να κάνουν η μία με την άλλη.
Το οξύμωρο μάλιστα στις δύο υποθέσεις είναι ότι παρόλο που ο Αλγερινός παρουσιάζει «ζήτηση» στο εξωτερικό, με τις μετοχές του να ανεβάζουν διαρκώς το δείκτη αξίας τους, στο λιμάνι επικρατεί αισιοδοξία.

Η εκτίμηση είναι ότι ο Ραφίκ θα παραμείνει «ερυθρόλευκος» και τα επόμενα χρόνια, υπογράφοντας το νέο συμβόλαιο με φαρδιά πλατιά χαμόγελα ικανοποίησης και στις δύο πλευρές.
Αντίθετα, πέπλο αβεβαιότητας καλύπτει την περίπτωση του Έλληνα διεθνούς, χωρίς – εδώ και δύο, τρεις εβδομάδες – να γίνονται πλέον προβλέψεις σχετικά με την έκβαση του θέματος.

Το ζήτημα της ανανέωσης του αρχηγού των «ερυθρολεύκων» κατάντησε μυστήριο εξαιτίας των χειρισμών του το προηγούμενο διάστημα. Για την υπόθεση «Τόρο» έχω ξαναγράψει και δεν συντρέχει λόγος να τα επαναλαμβάνουμε.

Το στοιχείο που προκαλεί απορίες για τη διαχείριση της υπόθεσης παραμονής του στον Ολυμπιακό, είναι η πολύμηνη αναβλητικότητα που έχει χαρακτηρίσει την τελική απόφαση του. Όταν πέρα από τα αρκετά ραντεβού που έγιναν – τόσο με τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και με υψηλόβαθμα στελέχη της πλατείας Αλεξάνδρας – στα οποία του καταστάθηκε σαφές ότι οι «ερυθρόλευκοι» τον θέλουν οπωσδήποτε στην ομάδα με προοπτική ακόμα και να κλείσει την καριέρα του στο λιμάνι, υπολογίζοντας τον ως προσωπικότητα-«σημαία», στα χέρια του υπάρχει μια προσφορά την οποία μάλλον είναι αδύνατο να βρει αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει ευθυγραμμίσει το προτεινόμενο ποσό στο ύψος των αποδοχών του Αβραάμ Παπαδόπουλου (!), παρόλο ότι ο Βασίλης Τοροσίδης δεν είχε εφάμιλλες εμφανίσεις με τον συμπαίκτη του την τελευταία διετία. Μιλάμε για 750 χιλιάρικα ετησίως!

Και παρότι ακόμα η διοίκηση των πρωταθλητών χειρίστηκε το θέμα του διακριτικά, δίχως πίεση και επιφόρτιση με άγχος στον ποδοσφαιριστή, αλλά και με εξαιρετικά καλή διάθεση να του δώσει το «ΟΚ» για να κάνει πραγματικότητα το όνειρο μεταπήδησης του σε ένα ευρωπαϊκό σύλλογο με «καλό όνομα», εκείνος φαίνεται πως δεν επέλεξε σωστούς ελιγμούς. Με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να προκύπτει ένας εγκλωβισμός του, ο οποίος πιθανά και να τον αναγκάσει να παραμείνει υπό την ίδια στέγη χωρίς… αγκαλιές και φιλιά. Με το γυαλί να έχει υποστεί ένα… ράγισμα…
Σιγουριά για Κάρολ, κανένα άγχος για «πιστολέρο»
Από κει και πέρα, σίγουρη λογίζεται για τις αρχές του Νέου Έτους, η ανανέωση της συνεργασίας με τον Ρόι Κάρολ για ακόμα ένα χρόνο (καλοκαίρι 2014), ενώ τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος (μετά από Γερμανικές ομάδες τώρα και…) από Τουρκία μεριά για τον Κώστα Μήτρογλου, ουδόλως απασχολούν την ΠΑΕ.

Για το διεθνή επιθετικό ο Ολυμπιακός έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι και δεν πρόκειται να βιαστεί, καθώς του παρέχεται χρόνος εν αφθονία για να αποφασίσει μελλοντικά γι’ αυτόν.

Ο «πιστολέρο» είναι δεμένος με τους «ερυθρόλευκους» έως το καλοκαίρι του 2014 και μάλιστα με ρήτρα 8 εκατομμυρίων ευρώ. Πάντοτε μάλιστα, μηδέ εξαιρουμένων των περιόδων δανεισμού του (Πανιώνιο, Ατρόμητο), ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον υπολόγιζε ιδιαίτερα, έχοντας θετική γνώμη και βαρύνουσα άποψη για τον διεθνή επιθετικό: Ως πολύτιμη μονάδα αγωνιστικά, αλλά και ως ισχυρό περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ.
Υ.Γ.: Ώστε δεν έβαζε χρήματα στην ΠΑΕ; Για σκέψου! Πέρα από ακόμα μία αδέξια κίνηση του προέδρου του Παναθηναϊκού σε επικοινωνιακή τακτική, να εκλάβω την «επίθεση» στον «Τζίγγερ» ως (επίσης ακόμα μία) ανεπιτυχή προσέγγιση-άνοιγμα στους βαθείς κόλπους της πράσινης εξέδρας;
«Πούλα», «σήκω φύγε», «Απάλλαξέ μας από την παρουσία σου», σου λέει ο Αλαφούζος, δεν φώναζαν στον μεγαλομέτοχο; Έ, θα του την «πέσω» κι εγώ, να συνταχθώ με τον κόσμο. Άμα δε ρίξει λεφτά, δεν κάνει μεταγραφές, δεν «αναστηθεί» ο Παναθηναϊκός επί των ημερών αυτής της διοίκησης… κούνια που τον κούναγε που θα πάρει μαζί του τους οπαδούς!
Υ.Γ.1: Καλοδεχούμενη από τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό είναι η προσδοκία του Αλαφούζου: «Να φύγει ο Μαρινάκης όπως ο Κόκκαλης». Δηλαδή με αμέτρητους τίτλους, θριάμβους και μεγαλεία!

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: