Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Με αίσθημα ευθύνης…!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr τα συμπεράσματα και την άποψη του, από την πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Άρης.
Άκουσα με προσοχή την συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τα όσα σημείωσαν οι νέοι διοικούντες της ΠΑΕ, από τον πρόεδρο Γιάννη Ψηφίδη. Στην πλειοψηφία τους άκουσα ανθρώπους καταρτισμένους στον τομέα που έχουν αναλάβει, γνώστες του αντικειμένου τους (για νομικό, αγωνιστικό, κτλ θέμα) και με διάθεση να δώσουν μάχη για το καλό του συλλόγου. Ζήτησαν την στήριξη από όλο τον κόσμο του ΑΡΗ, σημείωσαν ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν με όλες τους τις δυνάμεις.
Οι δυο βασικές παράμετροι ήταν αυτές που αναπτύχθηκαν από τον κ. Τσομίδη για το άρθρο 99 και τους χειρισμούς των νομικών θεμάτων και η τοποθέτηση των κ.κ. Ψηφίδη, Σπυρίδων για τα αγωνιστικά ζητήματα που βέβαια έχουν άμεση σχέση και με οικονομικά ζητήματα όπως αυτό της φορολογικής ενημερότητας και των μεταγραφών.
Πλέον άπαντες θα κριθούν από τα έργα τους και τα αποτελέσματα στην προσπάθειά τους. Έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι ότι ο κόσμος του ΑΡΗ είναι αυστηρός στις κρίσεις τους και πως πρέπει να μοχθήσουν πάρα πολύ για να πετύχουν. Είναι απαραίτητη όμως η στήριξη σε όλα τα επίπεδα της συγκεκριμένης διοίκησης Πρωτοδικείου μέχρι να μπει η ομάδα στο 99 και βγει από το αγωνιστικό τέλμα.
Είναι πολύ σημαντικό θέμα που αποκάλυψαν είναι και αυτό της αύξησης του Μ.Κ. κατά 5 εκ ευρώ. Στοιχείο απαραίτητο και απαιτητό από τους νομικούς για την προσπάθεια επιτυχίας για το 99, αλλά και στοιχείο που μπορεί από λόγια και φαφλατάδες να οδηγήσει σε πράξεις όποιον πραγματικά θέλει να επενδύσει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Πλέον αν κάποιος θέλει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν χρειάζεται ούτε δηλώσεις να κάνει, ούτε πολλά λόγια να λέει. Να πάει και να ρίξει το χρήμα χρειάζεται πέρα από το 1,5 εκ ευρώ που θα μετοχοποιηθεί από ΚΜΑ, ΑΣ και τους όποιους πρώην διοικούντες που έχουν βάλει χρήματα όπως εμφανίζονται στις καρτέλες τους.
Ειδικά για το αγωνιστικό η αναφορά είχε την σφραγίδα του Άγγελου Σπυρίδων ο οποίος κι αυτός, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Για αυτό το λόγο βγήκε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ, χθες ενώ υπήρξαν και οι αναφορές σε συγκεκριμένα θέματα… τρυπήματος της ομάδας.
Καλό βέβαια θα ήταν να ξεχωρίσουν τα χλωρά από τα ξερά, αν και όσοι παρακολουθούν την επικαιρότητα και τα όποια δημοσιεύματα θα διαπίστωσαν ότι  οι αναφορές δεν συμπεριελάμβαναν το AllAboutARIS, το gazzettaκαι το Libero 107,4 γιατί ήταν από τα λίγα μέσα που δεν αναπαρήγαν ελαφρά τη καρδία… πληροφορίες που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Το copypasteείναι εύκολο, αλλά όταν εκεί στηρίζεται το… ρεπορτάζ πρέπει να είσαι έτοιμος και για τις επιπτώσεις.
Ο κ. Σπυρίδων μίλησε για τους παίκτες του ΑΡΗ και τον τρόπο εμψύχωσής τους, αλλά μίλησε και λαικά για ορισμένους που αποτελούν την σαβούρα!!! Αυτοί που ξεφώνισαν τον Αλκαράθ λέγοντας ότι επηρέασε την ψυχολογία των παικτών του μιλώντας για μεταγραφές, θα βγουν να ξεφωνίσουν και την ζωντανή ιστορία του συλλόγου που αποκάλεσε ορισμένους… σαβούρα;
Άξια αναφοράς για μένα και η τοποθέτηση του κ. Τικπασάνογλου και σε σχέση με την προσέγγιση για τα ΜΜΕ, αλλά και η ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα του ισολογισμού που δρομολογήθηκε με γνώμονα το συμφέρον της ΠΑΕ και όχι προσώπων.
Προσωπικά διαφωνώ κάθετα με την προσέγγιση του κ. Παπαδόπουλου για τους διαιτητές και ειδικά για τον κ. Καραμελίδη. Ότι δεν πρέπει δηλαδή να τους «βγάζουμε στην σέντρα», αλλά να τους προσεγγίσουμε με ένα άλλο τρόπο πιο ήρεμο. Η άποψη μου είναι ότι όσο πιο… ήρεμος είσαι με όλους αυτούς τόσο πιο εύκολα θα σε καταποντίσουν. Ο ΑΡΗΣ έχει μάθει να είναι κόντρα στο κατεστημένο όπως σωστά είπε ο Άγγελος Σπυρίδων και δεν είναι δυνατόν να κάνει… μούγκα και δημόσιες σχέσεις.
Θα… προσπαθήσω παρόλα αυτά να ακολουθήσω αυτό το οποίο σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος τουλάχιστον από αυτό το βήμα. Στην ουσία είπε ότι δεν πρέπει να κρίνουμε τους διαιτητές και να τους φορτίζουμε πριν τα παιχνίδια, ενθυμούμενοι διαιτητικά όργια εις βάρος του ΑΡΗ. Να μην κάνουμε το ίδιο με τον κ. Καραμελίδη παρόλο που έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα απέναντι στον ΑΡΗ. Να μην λέμε πχ ότι η Κουρομπίλια ήταν αγκαλιά προχθές στην ΕΠΟ με τον Μποροβήλο. Τυχαίο το γεγονός. Δηλαδή για να καταλάβει και ο κόσμος, αν ξεφωνίζω πχ εγώ τον Σιδηρόπουλο πριν το ματς, μετά με εκδικείται (!!!). Δεν παίζει δηλαδή αντικειμενικά, αλλά επηρεάζεται ανάλογα με το ποιος γράφει καλά λόγια ή όχι; Κι αν σταματήσει αυτό, θα σταματήσουν και οι σφαγές του ΑΡΗ.
Το σέβομαι και περιμένω από τον κ. Παπαδόπουλο να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο ΑΡΗΣ με την διαιτησία. Μπορεί ως πρώην διαιτητής να ξέρει κάτι παραπάνω, αλλά σε κάθε περίπτωση φίλε Λάζαρε όπως ο κόσμος λέει ότι οι δημοσιογράφοι μιλάνε για την διαιτησία για να δώσουν άλλοθι στις ομάδες, πλέον μετά την σημερινή σου τοποθέτηση δεν θα υπάρχει άλλοθι στην συγκεκριμένη διοίκηση για θέματα διαιτησίας.
Υπεύθυνος για την διαιτησία και την αντιμετώπιση της οποίας θα τυγχάνει ο ΑΡΗΣ θα είναι ο κ. Παπαδόπουλος τον οποίο και θα αποθεώσω αν καταφέρει να παίζουν τον ΑΡΗ 50-50.  Με Ξάνθη πάντως ο Στυλιάρας το έπνιξε το πέναλτι και ο ίδιος στο ημίχρονο έλεγε στον ρέφερι αυτά ακριβώς που γράψαμε. Δεν δημιούργησαν οι δημοσιογράφοι κλίμα για τον Δασκαλόπουλο στο ματς με τον Ατρόμητο. Το παραμικρό δεν γράφτηκε  πριν το ματς, παρόλο αυτά είδατε τι έγινε και στο ματς με τον Σκόνδρα  και μετά το ματς. Είπαμε να μην δίνουν άλλοθι οι δημοσιογράφοι για μια κακή ομάδα, αλλά να μην πάμε στο άλλο άκρο να αποτελούν τα γραφόμενα ή τα λεγόμενά τους το άλλοθι για να καλύψουμε την δεδομένη αδυναμία ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ τα τελευταία 30 χρόνια να βρουν λύση στο θέμα της διαιτησίας.
Τις αποφάσεις και τις πράξεις τις δρομολογούν οι διοικήσεις. Οι άνθρωποι που ανέλαβαν την ΠΑΕ ΑΡΗΣ μπήκαν να κολυμπήσουν σε βαθιά νερά ίσως και με άγνοια κινδύνου και την στιγμή που πολλοί έκαναν τα… παγώνια. Για αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων σήμερα. Στο αύριο του ΑΡΗ όμως συγχαρητήρια θα πάρουν μόνο αν σώσουν την ομάδα και αυτό θα γίνει αν έχουν και λειτουργήσουν με αίσθημα ευθύνης...
ΥΓ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ 2012 με εξαίρεση την γέννηση του Χρηστάκου μου είχε πολλές στεναχώριες σε όλα τα επίπεδα. Ελπίζω το… γρουσούζικο 2013 να επαναφέρει τα χαμόγελα στον κόσμο, αλλά ιδιαίτερα στον κόσμο του ΑΡΗ. Και είναι αλήθεια ότι εφόσον υπαχθεί η ομάδα στο 99, αυτομάτως θα υπάρξουν και οι προοπτικές. Κάποιοι μιλάνε και για… επενδυτές. Με πράξεις θα πω εγώ, τρέχει άλλωστε από χθες και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Και σίγουρα θα τρέξει πιο γρήγορα αν πάνε όλα καλά στις 11 Ιανουαρίου…
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: