Σε εξέλιξη βρίσκονται τα... ψέμματα στην Ισπανία καθώς είναι η «Πρωταπριλιά» τους και το gazzetta. gr παρουσιάζει μερικά από αυτά, με πρωταγωνιστές Φαλκάο, Κασίγιας και Πικέ!
Το καλύτερο το είχε η εφημερίδα Εl Mundo Deportivo που έγραψε για επίσκεψη του Ίκερ Κασίγιας στο μουσείο της Μπαρτσελόνα, αλλά και το διάλογο που είχε με τον διευθυντή ποδοσφαίρου των «μπλαουγκράνα», Άντονι Θουμπιθαρέτα, πλέκοντας το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι.
Η εφημερίδα που εδρεύει στην Βαρκελώνη αποφάσισε με αρκετή δόση χιούμορ, που μάλλον δεν πολυάρεσε στους οπαδούς των Μαδριλένων, να εμφανίζει τον αρχηγό της Ρεάλ να πραγματοποιεί μυστικό ταξίδι στη Βαρκελώνη, να… βολτάρει στο «Καμπ Νου», θαυμάζοντας τα τρόπαια, αλλά και να λέει στον πρώην πορτιέρο της «Μπάρτσα» το εξής για το Μέσι: «Εγώ, όπως και οι Καταλανοί, έχω δικαίωμα να αποφασίσω για το μέλλον μου. Βαρέθηκα αυτόν τον Αργεντινό σας, να μου βάζει συνέχεια γκολ!».
Τη σκυτάλη στις πλάκες την πήρε η Γρανάδα που εμφάνιζε με φωτομοντάζ τον Φαλκάο να υπογράφει στην ομάδα, αναγγέλοντας μέσω twitter την απόκτηση του από την Ατλέτικο Μαδρίτης.
Πλάκα αποφάσισε να κάνει και ο Ζεράρ Πικέ που έγραψε ψέμματα στο twitter πως έγινε πατέρας με τη Σακίρα να γεννάει τον γιο του. Ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα ενημέρωσε τους followers του πως: «Γεννήθηκε ο γιος μας. Είμαστε πολύ, πολύ ευτυχισμένοι. Σας ευχαριστούμε όλους για τα μηνύματά σας», όμως, λίγο αργότερα αποκάλυψε πως είπε ψέμματα λόγω της ημέρας.