Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Πως δεν φτιάχνεις ομάδα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του τον…εύκολο τρόπο, τον οποίο αν ακολουθήσει ο Ολυμπιακός δε θα φτιάξει καλύτερη ομάδα!
Σίγουρα είναι πιο...πολύπλοκο να πεις το πως φτιάχνεις μία καλή ομάδα. Εξίσου πιο εύκολο, όμως, είναι  να πεις πως δεν φτιάχνεις μία καλή ομάδα!
Μία καλή ομάδα λοιπόν δεν φτιάχνεις όταν την αλλάζεις συνέχεια. Είναι πάρα πολύ απλό. Δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να μην κάνεις καλύτερη την ομάδα σου, από το να αλλάζεις με μεγάλη συχνότητα προπονητή και παίκτες. Κι επειδή εγώ με τον Ολυμπιακό ασχολούμαι, πιστεύω ότι καλά κάνουν στον Ολυμπιακό και φαίνεται πως σιγά σιγά περιορίζουν τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της ομάδας.
Για εμάς, τον Τύπο, γραπτό κι ηλεκτρονικό, είναι κακό αυτό, γιατί ο κόσμος πάντοτε γοητεύεται από τις μεταγραφικές κινήσεις. Ένα χρόνο έχει να παίξει μπάλα ο Πίνο, αρχικά επειδή είχε σπάσει το πόδι του και στη συνέχεια γιατί δεν μπορούσε να μείνει στην πόλη της ομάδας Τουρκίας, στην οποία είχε υπογράψει μετά τη Γαλατασαράϊ, αλλά ήδη υπάρχει αδημονία να τον δει η εξέδρα, η φαντασία της οποίας εξάπτεται από τις περιγραφές που έρχονται από το Ρέντη.
Εδώ ένα Ιάπωνα έφερε ο Παναθηναϊκός, που έπαιζε σε μία άσημη ομάδα και δεν είναι και σε ηλικία…ταλέντου, αλλά υπάρχει το ενδιαφέρον να δουν οι οπαδοί τι μέρος του λόγου είναι αυτός ο Καζιγιάμα.
Όμως, σε μία ομάδα που είναι καλή και θέλει να γίνει καλύτερη, άκρη δε θα βγει παίρνοντας συνέχεια παίκτες και αλλάζοντας κάθε τρεις και λίγο προπονητές. Κι ο Ολυμπιακός τουλάχιστον σε επίπεδο απόκτησης ποδοσφαιριστών, έχει λίγο…ξεφύγει τα τελευταία χρόνια. Νομίζω πως σωστά η κατεύθυνση τείνει να είναι πια προς την προτίμηση για ποιότητα, παρά για ποσότητα.
Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλο ρόστερ, έχει κι άλλους ταλαντούχους παίκτες δανεικούς και πλέον θα πρέπει να επενδύσει στην ποιότητα. Να κάνει στοχευμένες κινήσεις, που θα έχουν την προοπτική να τον ανεβάζουν σταδιακά επίπεδο. Και παράλληλα να κοιτάζει να τσιμπάει τα καλύτερα ταλέντα από την Ελλάδα, όπως π.χ. τον Ολαϊτάν, καθώς ανέκαθεν οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν καλές λύσεις από τη δεξαμενή παικτών του πρωταθλήματός μας.
Και πάνω απ΄ όλα, βέβαια, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μην αργήσει σε μία καίρια επιλογή του: να αποφασίσει αν ο Ζαρντίμ είναι ο κατάλληλος προπονητής για την ομάδα του, για να την καθοδηγήσει και του χρόνου…
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: