Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Ποια συμμαχία και ποιος αδιαίρετος!!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο παραμύθι από αυτό που λένε ότι ο Παναθηναϊκός είναι ενιαίος και αδιαίρετος. «Ντου στα Αποδυτήρια», με αφορμή την επίθεση Αλαφούζου σε Τζίγγερ.
Υπάρχει ένα σλόγκαν στον Παναθηναϊκό και το πιπιλίζουν εδώ και χρόνια ένα σωρό παράγοντες, που σου λένε «είναι ενιαίος και αδιαίρετος». Ποιος ενιαίος και ποιος αδιαίρετος, όμως; Και ποια συμμαχία; Πλάκα κάνουμε τώρα;
Στον Παναθηναϊκό ένα είναι το αγαπημένο τους σπορ τα τελευταία χρόνια. Οι λυκοφιλίες. Σήμερα, λοιπόν, ένας παράγοντας μπορεί να φιλιέται στο στόμα τρόπος του λέγειν με κάποιον άλλον, όμως αύριο να είναι από δυο χωριά χωριάτες και να μαχαιρώνονται πισώπλατα.
Μετά τακίμιασαν
Και μιλάμε τώρα ότι κρατάει χρόνια η κολόνια. Κάποτε, λοιπόν, οι Βαρδινογιάννηδες δεν ήθελαν να βλέπουν τους Γιαννακόπουλους και το ανάποδο, με αφορμή όσα είχαν γίνει για την ΠΑΕ το 1979.
Όταν άρχισαν τα όργανα σε βάρος του Τζίγγερ με την κατηφόρα που είχε πάρει η ομάδα όσο την κουμάνταρε αυτός; Βγενόπουλος και Γιαννακόπουλος τακίμιασαν. Κι έτσι κάποια στιγμή ξεκίνησε ο πολυμετοχικός, με τον Πατέρα να μπαίνει κι αυτός στο παιχνίδι.
Έχανε η μάνα το παιδί
Στην συνέχεια κάνανε συμμαχία ο Βγενόπουλος με τον Πατέρα. Και από την άλλη φτιάξανε μέτωπο ο Τζίγγερ με τον Γιαννακόπουλο, που δεν μιλιόντουσαν πριν. Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα εκεί μέσα.
Μήπως, όμως, τελείωσε εκεί το έργο; Όχι, βέβαια. Στην πορεία τα έσπασαν και ο Πατέρας με τον Βγενόπουλο. Όπως, φυσικά, δεν κράτησαν για πολύ οι αγάπες και τα λουλούδια ανάμεσα σε Βαρδινογιάννη – Γιαννακόπουλο.
Βγενόπουλος κατά Αλαφούζου
Μόλις, λοιπόν, βάρεσε διάλυση ο πολυμετοχικός Παναθηναϊκός, ο Τζίγγερ ήθελε να ξεφορτωθεί τις μετοχές. Και τις χάρισε στον Αλαφούζο και την Συμμαχία. Μια χαρά ήτανε οι δυο τους, λοιπόν.
Ή μήπως ξεχάσατε τι έγινε παραμονές του αγώνα με την Μάριμπορ τον Νοέμβρη; Πριν ένα μήνα, δηλαδή. Που έβγαινε ο Ρότσα κι έλεγε «θέλω να μην υπάρχει εμφύλιος». Και στο καπάκι έσκασε μύτη βαρυσήμαντο άρθρο στο σάιτ των βετεράνων, από τον εκπρόσωπο του Βγενόπουλου, τον Λιβέρη. Και τα έχωνε στον Αλαφούζο!
Για νέο ντουέτο
Πάλι, όμως, άλλαξαν τα κόζια στο άψε σβήσε. Και η πιάτσα βουϊζει ότι πλέον τα λένε Αλαφούζος – Βγενόπουλος. Νέο ντουέτο αυτή τη φορά, δηλαδή. Έτσι προσπαθούν να εξηγήσουν κάποιοι ότι ο Αλαφούζος βγήκε σήμερα και τα έχωσε στον Βαρδινογιάννη για τα χρέη.
Με στρατόπεδα
Και κάθεσαι και λες. Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες υπάρχει κανένας ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός; Εδώ ο καθένας έχει αλλάξει στρατόπεδα από χίλιες φορές.
Είναι φανερό, άλλωστε, τι συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Ο καθένας πρώτα απ’ όλα κοιτάει την πάρτη του. Το πώς θα φανεί αυτός καλός στον κόσμο. Και πώς θα εξυπηρετηθούν τα δικά του συμφέροντα. Κι αναλόγως πώς είναι τα κόζια κάθε φορά, αλλάζει πλευρά.
Σε χίλια κομμάτια
Μην κοροϊδεύουν τον κόσμο, λοιπόν. Δεν υπάρχει κανένας ενιαίος και αδιαίρετος Παναθηναϊκός. Διασπασμένο και σε χίλια κομμάτια τον έχουν κάνει οι ίδιοι. Κι έτσι ο Ολυμπιακός με τον Κόκκαλη και τον Μαρινάκη κάνουν πάρτι τόσα χρόνια. Χαίρετε.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: