Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

«Καρφιά» Αλαφούζου για Τζίγγερ!!

Τον Γιάννη Βαρδινογιάννη κατονόμασε ως βασικό υπεύθυνο για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Παναθηναϊκός, ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την διάρκεια της ΓΣ της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

«Καρφιά» Αλαφούζου για Τζίγγερ
Τεράστιο μερίδιο ευθύνης στον Γιάννη Βαρδινογιάννη για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει πλέον ο Παναθηναϊκός, καταλόγισε ο Γιάννης Αλαφούζος κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».

Σε ότι αφορά τις αποφάσεις που πήραν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, αξίζει να σημειωθεί ότι εγκρίθηκε η άδεια στο ΔΣ για να συνάψει δάνειο 7.5 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που δεν μπει στις 4 Γενάρη ο πρίγκιπας με τα 28 εκατ. ευρώ ή δεν καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 15 εκατ. ευρώ που θα γίνει αμέσως μετά από τους μετόχους. Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο δάνειο, εγγυητές θα μπουν μέλη της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" και φυσικά ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να γίνει μείωση 50% στις συνδρομές μέχρι το τέλος της σεζόν αλλά και να μειωθούν οι τιμές για τη νέα χρονιά. Όσο για το ρόστερ, αυτό που ειπώθηκε είναι ότι με εξαίρεση κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις παικτών, τα συμβόλαια των υπολοίπων δεν θα ξεπερνούν τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Αντώνη Αντωνιάδη αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για την γνησιότητα της επιταγής του πρίγκιπα.

Για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος, είπε: «Όπως έχω πει, για το ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 58% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να τον πείσετε… Ο λόγος που υπήρξαν τα προβλήματα στην πολυμετοχικότητα ήταν γιατί δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας.», ήταν τα λόγια του προς τους περίπου 300 οπαδούς των «πράσινων» που παρακολούθησαν την διαδικασία και ζητούσαν επίμονα να κατονομάσει τους υπαίτιους για την κατάσταση των οικονομικών της ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Αλαφούζος, αναφορικά με την υπόθεση του πρίγκιπα, είπε: «Θα περιμένουμε μέχρι τις 4 Γενάρη για να δούμε αν θα βάλει τα λεφτά. Από εκεί και πέρα είτε θα πρέπει να γίνει αύξηση 15 εκατ. ευρώ και να συμμετέχουν σε αυτήν νυν και νέοι μέτοχοι, είτε να πάρουμε δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ με εγγυητή εμένα και όποιον άλλον θέλει».

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο ο Γιάννης Βαρδινογιάννης που βρέθηκε στο... στόχαστρο του Αλαφούζου, καθώς ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στους Σωκράτη Κόκκαλη και Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας: «Θέλω να σας πω κάτι. Ανέλαβα πρόεδρος γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Εγώ ήθελα να αναλάβω την προεδρία της Συμμαχίας. Όλοι εμείς που προσφέραμε στην Συμμαχία, ήρθαμε στον Παναθηναϊκό όταν δεν ήταν κανένας άλλος… Κανείς δεν έχει έρθει να μου πει ότι θέλει να βάλει χρήματα ή να αναλάβει διευθύνον σύμβουλος και να μοιραστούμε τις ευθύνες. Είναι πολύ μοναχική η θέση. Κάποτε τελειώνουν τα καλά και Πρωταθλήματα να κερδίσουμε. Ο Κόκκαλης που μου είναι αντιπαθής, είδατε τι προσέφερε και πως έφυγε… Παρεμπιπτόντως, εύχομαι να φύγει έτσι και ο Μαρινάκης».

Μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Αλαφούζος, αναφέρθηκε στην εξυγίανση του Παναθηναϊκού και το πώς αυτή μπορεί να επιτευχθεί, τονίζοντας: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να σωθεί, να εξυγιανθεί και να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Η φιλοσοφία μας δεν εξαντλείται στη διάσωση του Παναθηναϊκού. Πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός με τη βοήθεια των οπαδών του μπορεί να εξυγιανθεί. Ο τρόπος που είχε διοικηθεί ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ο καλύτερος, είχε πάρα πολλά και παράλογα έξοδα, πολλά χρήματα που επενδύθηκαν πήγαν χαμένα και με την εμπειρία που σιγά σιγά αποκτώ, σας λέω ότι ο Παναθηναϊκός αξιοποιώντας τα δικά του παιδιά και βρίσκοντας παίκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορεί να φτιάξει καλύτερη ομάδα. Έχω εκπλαγεί με τον τρόπο που στήθηκε ο Παναθηναϊκός από πλευράς κόστους.

Δεν υπάρχει περίπτωση από τα μέλη να μαζέψουμε 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε, εάν συμφωνεί το Σώμα, να ληφθεί ένα δάνειο από την Συμμαχία με προσωπικές εγγυήσεις μελών που είναι διατεθειμένοι να τις βάλουν. Εγώ είμαι ένας από αυτούς.
Στόχος είναι ο προϋπολογισμός είναι να μειωθεί του χρόνου από 28 εκατ. ευρώ στα 13 εκατ. ευρώ. Αυτό μπορεί να γίνει όχι μόνο χωρίς να πέσει το ποιοτικό επίπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά αντιθέτως πιστεύω ότι το επίπεδο θα ανέβει. Κάποιοι παίκτες σαν τον Μπουμσόνγκ που στοιχίζει πάνω από 2 εκατ. ευρώ
».

Όσο για το θέμα της αναπροσαρμογής της εγγραφής μελών για τη νέα σεζόν, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να έχουμε περισσότερα μέλη. Όπως είπαμε ήδη, για την τρέχουσα σεζόν θα πάμε σε μείωση 50%. Θα ήθελα να εξουσιοδοτήσουμε το Δ.Σ. να προχωρήσει σε μείωση των τιμών της συνδρομής για την επόμενη σεζόν. Το ΔΣ θα κάνει εισηγήσεις και μετά θα γίνει νέα ΓΣ και θα παρθούν αποφάσεις. Όταν ξεκίνησε η Συμμαχία είχαμε μεγάλη πίεση χρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση και άδεια για να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζονταν.

Είχαμε και τις εκλογές τον Ιούνιο και δεν είχαμε χρόνο να παρουσιάσουμε αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Στο Σωματείο ανήκει το 58% των μετοχών και κανένα μέλος από εμάς, ατομικά δεν έχει μετοχές. Θα φτιάξουμε πακέτα βασισμένα στα πακέτα που έχουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που προσφέρουν άλλες τιμές σε διαφορετικές κατηγορίες οπαδών. Π.χ. η οικογενειακή συμμετοχή είναι 60 ευρώ. Δεν θέλω να μπω σε τιμές γιατί δεν έχει νόημα. Η κάρτα μέλους από του χρόνου θα είναι και εκπτωτική
»

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Μπουμσόνγκ, ο Αλαφούζος, τόνισε: «Κατά τη δική μας εκτίμηση ο Μπουμσόνγκ είναι υγιέστατος και υπάρχουν και ιατρικές γνωματεύσεις ότι είναι υγιέστατος»

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε και ο Αντώνης Αντωνιάδης για να μιλήσει για το θέμα της επιταγής και την «φασαρία» που έγινε γύρω από τα λεγόμενά του. «Ήθελα να απαντήσω στον τελευταίο ομιλητή. Ήθελα να σας ενημερώσω και εσάς, ότι το τάχα εγώ είπα ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε. Εγώ είπα ότι δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία στις εγγραφές λόγω των γνωστών θεμάτων που ξέραμε. Την πήρε ένας δημοσιογράφος στο Φως και την έκανε θέμα. Έδωσα εξηγήσεις στο Δ.Σ. Πάει αυτό… Μας αρέσει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Για το δεύτερο θέμα, έκανα μία παρέμβαση στην ΕΡΑ Σπορ, καθώς ακούστηκε μία ανακρίβεια. Στο τέλος με ρωτάει «τι γίνεται με τον Πρίγκιπα» και απάντησα ότι τώρα είναι στο χέρι του Πρίγκιπα. Αν δεν τα βάλει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. «Ναι», μου λέει «αλλά την επιταγή»; Του λέω ότι την έχω τσεκάρει ότι έχει εκδοθεί. Όχι ότι την έχω δει. Σημασία έχει στις 4 του μηνός να βάλει τα λεφτά. Εμένα, η θέση μου είναι εδώ. Μαζί ξεκινήσαμε. Επιτρέπεται να βγει ανακοίνωση εναντίον μου; Τέλος πάντων», ήταν τα λόγια του.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Γιάννης Αλαφούζος και είπε: "Εγώ δεν θα απαντήσω, αν και θα μπορούσα. Δεν θα κάνουμε δίκη εδώ πέρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: