Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Απλήρωτοι οι παίκτες της Κάλιαρι!!

Τραγική είναι η οικονομική κατάσταση της Κάλιαρι, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή, Φραντσέσκο Μαρόκου. Για πρώτη φορά παρατηρούνται καθυστερήσεις στις καταβολές των μισθών των ποδοσφαιριστών.

Απλήρωτοι οι παίκτες της Κάλιαρι
Το ποδόσφαιρο της Ιταλίας θα ήταν αδύνατο να έχει… ανοσία στην οικονομική κρίση που «χτύπησε» τη χώρα. Μπορεί τα χρήματα που «γυρίζουν» γύρω από το άθλημα να είναι πολλά, πολλά, ωστόσο, είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Ανάμεσά τους είναι μία, η Κάλιαρι, η οποία δείχνει να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού, καθ’ ομολογία του Γενικού Διευθυντή της, Φραντσέσκο Μαρόκου, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν λαμβάνουν τους μισθούς τους εδώ και δύο μήνες.

«Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, ο πρόεδρος Τσελίνο δεν μπορεί να πληρώσει τους μισθούς των ποδοσφαιριστών μας. Οι παίκτες γνωρίζουν την κατάσταση, ήταν οι πρώτοι που ενημερώθηκαν και δείχνουν απίστευτη κατανόηση. Όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως στην παρούσα στιγμή τα ταμεία της ομάδας είναι άδεια», αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο Μαρόκου.

Στη συνέχεια ο Μαρόκου προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους της οικονομικής… στενότητας. «Ο σύλλογος ξόδεψε 10 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει κάποιες εκτάσεις στην περιοχή Ελμάς, με σκοπό να κατασκευάσει εκεί το νέο στάδιο. Τα χρήματα αυτά χάθηκαν. Στη συνέχεια ξοδεύτηκαν άλλα 8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του «Ις Αρένας», στην περιοχή Κουάρτου, το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικά. Αν συνυπολογίσετε τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την ενίσχυση της ομάδας, καταλαβαίνετε πως από τα ταμεία του προέδρου έχουν φύγει δεκάδες εκατομμύρια μέσα σε λίγα χρόνια».

Σε αυτά τα χρόνια, ωστόσο, υπήρχαν και έσοδα. «Η περιφέρεια της Σαρδηνίας έπαψε να μας επιχορηγεί, αν και εμείς είμαστε μια πραγματική διαφήμιση για το νησί. Το γήπεδό μας, που έπρεπε να μας φέρνει έσοδα, ακόμα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Το παιχνίδι με τη Γιουβέντους είναι ένα παράδειγμα. Περιμέναμε πολλά έσοδα και τελικά καταλήξαμε να παίζουμε στην Πάρμα. Με όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα, οι οικονομικές δυνατότητες του προέδρου μειώθηκαν και τώρα αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα. Οι παίκτες είναι απλήρωτοι τους δύο τελευταίους μήνες, κάτι πρωτόγνωρο για το σύλλογο», σημείωσε ο Γενικός Διευθυντής της Κάλιαρι.

Κλείνοντας, ο Μαρόκου τόνισε πως «η Κάλιαρι παραμένει ένας υγιής σύλλογος, αφού εκτός από τους μισθούς, δεν χρωστάμε πουθενά. Απλά ζητάω από όσους μπορούν να μας βοηθήσουν, να το κάνουν άμεσα. Πριν αναγκαστούμε να πουλήσουμε τους καλύτερους παίκτες μας για να εξασφαλίσουμε την επιβίωσή μας».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: