Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ο Κατσουράνης τον αλλάζει;

Ο Μιχάλης Τσόχος μέσω του blog του στο gazzetta επιχειρεί να φωτίσει όλες τις πτυχές της πρώτης μεταγραφής του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ...

Το πρώτο ερώτημα που έχει προκύψει μετά και την επισημοποίηση της συμφωνίας Κατσουράνη- ΠΑΟΚ, είναι το που θα χρησιμοποιηθεί ο διεθνής μέσος από τον Γιώργο Δώνη. Το ερώτημα είναι χαφ ή στόπερ; Η απάντηση μικρή σημασία έχει σε πρώτη φάση νομίζω. Κι όποια κι' αν είναι η απάντηση τώρα, αύριο μεθαύριο μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το ποιες θα είναι οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ.
Αλλωστε η δυνατότητα του Κατσουράνη να παίξει εξίσου καλά και στις δύο θέσεις δίνουν την πολυτέλεια στον ΠΑΟΚ να τον χρησιμοποιήσει όπου αισθανθεί ότι έχει την μεγαλύτερη ανάγκη.
Νομίζω όμως ότι η σημασία αυτής της μεταγραφής δεν είναι μόνο αγωνιστική. Ο Σαββίδης έστειλε το πρώτο μήνυμα με την απόκτηση Κατσουράνη. Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. “Θέλω τους καλύτερους Ελληνες”.
Είτε αυτό συνέβη λόγω της αδυναμίας που έχει στην Εθνική ομάδα και δη στους παίκτες που κατέκτησαν το Euro, είτε γιατί αυτό που έχει διαπιστώσει είναι ότι από την τωρινή ομάδα του ΠΑΟΚ λείπει η προσωπικότητα, ο Σαββίδης επέλεξε να δώσει το στίγμα της εποχής του, με πρώτη μεταγραφή αυτή του Κατσουράνη.
Και επειδή ο Ιβάν Σαββίδης τίποτα δεν κάνει τυχαία, ούτε η επιλογή, ο Κατσουράνης να είναι η πρώτη δική του μεταγραφή είναι τυχαία. Ο Ιβάν ξέρει ότι η καλή μαγιά των νεαρών Ελλήνων παικτών που έχει ο ΠΑΟΚ πρέπει να μπολιαστεί όχι μόνο από έμπειρους, αλλά και από δύο τρεις leader εντός και εκτός γηπέδου. Και ο Κατσουράνης είναι ο πιο leader Ελληνας παίκτης αυτή τη στιγμή.
Οποιος παρακολουθεί την Εθνική ομάδα το καταλαβαίνει, αρκεί να δει μία προπόνησή της.
Φυσικά και μόνος του, δεν αλλάζει επίπεδο τον ΠΑΟΚ, αλλά ακόμη κι' αν δεν γίνονταν άλλη προσθήκη (που θα γίνουν τουλάχιστον δύο ακόμη) την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Κατσουράνης είναι ικανός να αλλάξει την ψυχολογία του ΠΑΟΚ και να τον οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια σε ορισμένα καθοριστικά ματς, όπως αυτά των πλέι οφ.
Προφανώς και ο Κατσουράνης δεν μπορεί να γίνει σημαία για τον ΠΑΟΚ. Αλλά τέτοια δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ. Εχει και τον Γκαρσία και τον Σαλπιγγίδη και τον Αθανασιάδη για να ταυτιστεί ο οπαδός μαζί τους. Leader όμως εντός και εκτός γηπέδου δεν είναι ούτε ο Σάλπι (λόγω χαρακτήρα) και δεν έχει γίνει ακόμη ο Αθανασιάδης (και λόγω ηλικίας). Ο Γκαρσία είναι τέτοιος, αλλά το πλήρωμα του χρόνου σε ότι έχει να κάνει με την ποδοσφαιρική καριέρα του έχει φτάσει και σε μερικούς μήνες θα κρεμάσει και τα παπούτσια του.
Ο Σαββίδης βρήκε λοιπόν ελεύθερο και έτοιμο να πει το “ναι” τον Κατσουράνη και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Το “δώρο” που του έκανε ο Παναθηναϊκός, ή πιο σωστά ο Φερέιρα, ο ΠΑΟΚ δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο. Το πήρε και το έβαλε πρώτη μούρη στην δική του βιτρίνα. Και με αυτό το... δώρο ως μεγαλύτερο όπλο θα πάει στην μετωπική με τον Παναθηναϊκό για μία θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Και όσοι πιστεύουν ότι αυτή η μετακίνηση δεν θα είναι καθοριστική ας περιμένουν μέχρι τον Μάιο. Τότε θα ξέρουμε όλοι πόσο θα λείπει από τον Παναθηναϊκό ο Κατσουράνης και κυρίως πόσο θα έχει βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: