Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ακούμε Αλαφούζο ή Τσάκα;

Γιατί ο Τσάκας και ο Φεϊζάλ έχουν …στρατηγικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον Αλαφούζο στην ...κοινή συνέντευξη; Ανατρεπτικός ο γνωστός-άγνωστος του σκύλου στο "Ντου στα Αποδυτήρια"!
Αυτά είναι τα ωραία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν πλήττεις. Τελειώνει το ντέρμπι κι εκεί που λες «μόνο κυπελάκι έχει μεσοβδόμαδα, άρα ψιλοπράγματα», σκάει από το πουθενά η κοινή συνέντευξη Αλαφούζου – Τσάκα. Και όλος ο κόσμος περιμένει πως και πως το ξημέρωμα.
Κι όχι, βέβαια, ότι θα κάθονται δίπλα – δίπλα ο Τσάκας, ο πρίγκιπας Φεϊζάλ και στην μέση ο Αλαφούζος. Απλά θα μιλήσουν την ίδια ώρα. Στο Divani Caravel οι μεν, στο Sentra-fm ο δε.
Με κατασκοπία
Κι άντε να δούμε τώρα πώς θα δουλέψει η τακτική και η κατασκοπία για να υπάρξει νικητής στις εντυπώσεις. Δεν θυμόσαστε τι γινόταν παλιά στην Α’ εθνική; Εκεί στις τελευταίες αγωνιστικές, τότε που υποτίθεται ότι τα ματς ξεκινάγανε την ίδια ώρα για να μην ξέρει η μια ομάδα που καιγόταν να σωθεί από τον υποβιβασμό τι κάνει η άλλη.
Πάντα, όμως, έπεφταν στην μέση τα κολπάκια. Για να καθυστερήσει να ξεκινήσει το ένα ματς κι έτσι να γνωρίζει η ομάδα το αποτέλεσμα στο άλλο γήπεδο.
Με τις ποτίστρες
Όλο και κάτι, λοιπόν, σκαρφίζονταν οι παράγοντες για να τρενάρουν την έναρξη. Με το να παραβρέξουν, για παράδειγμα, το γήπεδο με τις ποτίστρες, να μην είναι σωστά περασμένα τα δίχτυα στα γκολπόστ, να έχει ξεχάσει δήθεν τα σορτσάκια στο πούλμαν ο φροντιστής και πάει λέγοντας. Το ίδιο και στο ημίχρονο. Δεν βγαίνανε έγκαιρα οι παίκτες από τα αποδυτήρια κι αντί για ένα τέταρτο, η ανάπαυλα κράταγε εικοσάλεπτο και βάλε.
Είναι ταπεινός ο Βλάσης
Γιατί, λοιπόν, να μην γίνει το ίδιο και τώρα; Εκεί που ο Αλαφούζος περιμένει ότι ο Φεϊζάλ θα αρχίσει να μιλάει στη 1 το μεσημέρι, να πει ο πρίγκιπας «είχε κίνηση και άργησε ο μίστερ Βλάσης να έρθει με το ταξί». Πάντα, άλλωστε, με ταξί μετακινείται ο Τσάκας. Δεν κυκλοφορεί με πριγκιπικές λιμουζίνες και τέτοια πράγματα. Είναι ταπεινός ο Βλάσης.
Με το ραδιοφωνάκι στο αυτί
Κι έτσι να πέσει η παρακολούθηση. Να έχει, δηλαδή, ο Βλάσης το ραδιοφωνάκι στο αυτί, να ακούει τι λέει ο Αλαφούζος στον Βέργη και στον Λιβάνιο και παράλληλα να απαντάει. «Μόλις τώρα είπε αυτό ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα…». Και να γίνει το σώσε.
Με μπουφέ
Ή μήπως γίνει και το άλλο. Να πει ο Τσάκας στα παιδιά του ξενοδοχείου «μάγκες, συνδέστε τα μεγάφωνα να ακούσουμε πρώτα την εκπομπή στο ράδιο κι εμείς ξεκινάμε κατά τις 3». Να βάλει και τον μπουφέ, να πέσει στο μεταξύ λίγη μάσα των παρευρισκόντων και να την περάσουν όλοι ζάχαρη. Να αναβληθεί το ματς κάνα δίωρο, δηλαδή.
Στρατηγικό πλεονέκτημα
Όπως και να το κάνουμε, λοιπόν, ο Τσάκας έχει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Κανείς δεν θα του πει τίποτα αν καθυστερήσει η συνέντευξη Τύπου. Στο φινάλε, ο πρίγκηπας πλερώνει. Εκεί που έχει κρατήσει ρεζερβέ την αίθουσα για κάνα δίωρο, το κάνει τετράωρο και καθαρίζει. Σιγά τα ωά.
Ενώ μια ραδιοφωνική εκπομπή έχει αρχή και τέλος. Συγκεκριμένα ωράρια που τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια. Με διακοπή για διαφημίσεις κλπ. Δεν μπορεί να παρεκκλίνει από το πρόγραμμα.
Την δόξα
Είπαμε ότι η πλήξη είναι κάτι ξένο προς το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί τα περισσότερα ματς να είναι βαρετά, όμως όλα τα τριγύρω σε κρατάνε στην πρίζα. Δεν σου φτάνουν τα μάτια και τα αυτιά που έχεις για να τα παρακολουθείς όλα.
Τι να επιλέξεις, λοιπόν; Να ακούς τον Αλαφούζο; Κοτζάμ πρόεδρος του Παναθηναϊκού είναι, δεν μπορείς να τον αγνοήσεις. Σημαντικά πράγματα θα πει. Και ειδικά μετά το ντέρμπι. Ούτε μπορούσε να αφήσει να του κλέψει την δόξα τώρα ένας Σαουδάραβας πρίγκιπας.
Με Βουτσά ή Μπάγεβιτς
Από την άλλη, δεν μπορείς να αγνοήσεις τον Τσάκα και τον Φεϊζάλ. Χάνεται τέτοιο θέαμα με τον Τσάκα να κουνάει μια επιταγή 25 εκατομμύρια; Ακόμα και του Στουρνάρα θα του τρέχανε τα σάλια, μπας και βουλώσει καμία τρύπα στο χρέος.
Ή μήπως έχουν ξαναδεί πολλοί από κοντά πρίγκιπα; Ακόμα κι από περιέργεια, δηλαδή, θα περάσεις μια βόλτα από το Divani να δεις. Μέχρι τώρα, άλλωστε, όταν κάποιος στην Ελλάδα έλεγε την λέξη «πρίγκιπας», το μυαλό των περισσότερων πήγαινε είτε στον Βουτσά από τις ταινίες, είτε στον Μπάγεβιτς. Ήρθε, όμως, ο Τσάκας κι έδωσε μια άλλη διάσταση στην λέξη. Κι αυτό πρέπει να του αναγνωριστεί.
Με ντιμπέιτ
Τέλος πάντων. Διπλοβάρδιες θα δουλεύουνε αύριο το μεσημέρι οι δημοσιογράφοι για να τα προλάβουν όλα. Δεν πρόκειται να πάρουν ανάσα.
Για μένα, πάντως, κι αφού είτε έτσι, είτε αλλιώς ήρθε το πράγμα να μιλήσουν ο ένας πάνω στον άλλον, έπρεπε να ξηγηθούν αλλιώς. Ας κάνανε ένα ντιμπέιτ! Να σαρώσουν στην τηλεθέαση, τύφλα να’ χουν ο Ομπάμα με τον Ρόμνεϊ…


πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: