Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη υπέβαλε ο Λάμπρος Σκόρδας, κάνοντας λόγο για σωρεία παράνομων ενεργειών και αντικαταστατική συμπεριφορά.
Μετά τον Νικήτα Ματθαίου και ο πρώην ισχυρός άνδρας των «κιτρίνων» υπέβαλλε την γραπτή του παραίτηση μέσω επιστολής του, την οποία και δημοσιοποίησε σε ιστοσελίδα που διατηρεί.
Στην ανακοίνωσή του ο Λάμπρος Σκόρδας κατηγορεί τους ανθρώπους του Δ.Σ. της ΚΜΑ ότι λειτουργούν ως διαχειριστές της ΠΑΕ, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να θεωρηθεί από τις Αρχές ως... συνένοχος σε σωρεία παράνομων ενεργειών!
Αναλυτικά η επιστολή της παραίτησης:
Λάμπρος Σκόρδας
Χειρουργός Οδοντίατρος
Θεσσαλονίκη 11Δεκεμβρίου 2012
Προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών Άρη
Κύριε Πρόεδρε
με την παρούσα επιστολή μου υποβάλλω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη.
Δεν προτίθεμαι πλέον να νομιμοποιώ την αντικαταστατική συμπεριφορά, τόσο την δική σας όσο και του υπόλοιπου συμβουλίου.
Σε παράβαση κάθε καταστατικής διάταξης αλλά και των νόμων, έχετε αρνηθεί να εφαρμόσετε τις αποφάσεις της τελευταίας γενικής συνέλευσης του Σωματείου μας και κωλυσιεργείτε αναίτια να συγκαλέσετε, ενώ έχει παρέλθει κάθε εύλογο χρονικό περιθώριο, νέα γενική συνέλευση, ούτως ώστε τα μέλη του σωματείου να αποφασίσουν για όλα τα σοβαρά ζητήματα, που με δική σας ευθύνη παραμένουν εκκρεμή.
Αντ’ αυτού ασκείτε, εσείς και το υπόλοιπο συμβούλιο χωρίς να δικαιούσθε, διοικητικές πράξεις στην ΠΑΕ Άρης, προκαλώντας με τις ενέργειες σας ανεπανόρθωτη ζημιά στην εταιρία της οποίας το σωματείο μας είναι μεγαλομέτοχος.
Λειτουργείτε ως υποκρυπτόμενοι διαχειριστές της εταιρίας ΠΑΕ Άρης και δεν είμαι διατεθειμένος να θεωρηθώ από τις Αρχές ως συνένοχος σε σωρεία παρανόμων ενεργειών σας.
Τέλος σας γνωστοποιώ πως μετά τη δική μου παραίτηση αλλά και οποιαδήποτε άλλου τακτικού μέλους, είστε υποχρεωμένος να προβαίνετε στην αντικατάσταση μας από τα τρία εκλεγμένα αναπληρωματικά μέλη που έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές για ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας και όχι να παραβαίνετε συνεχώς το καταστατικό «ποιώντας την νήσσα» και αφήνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς αντικαταστάτες.
Σας καλώ να εφαρμόσετε επιτέλους το καταστατικό και να αντικαταστήσετε το από καιρό παραιτημένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Αναστάσιο Δεσύπρη. Αν δε μετά τις αντικαταστάσεις τα αναπληρωματικά μέλη δεν επαρκούν ώστε να αποτελείται το Διοικητικό Συμβούλιο από τουλάχιστον πέντε μέλη, τότε είστε υποχρεωμένος να ζητήσετε τον ορισμό προσωρινής διοίκησης από το Πρωτοδικείο και να προκηρύξετε άμεσα Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Μετά της τιμής
Χαράλαμπος Σκόρδας»