Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Όχι σε… τρίτους οι παίκτες!

Όχι σε… τρίτους οι παίκτες
Την αντίθεσή της στην κατοχή των δικαιωμάτων ποδοσφαιριστών από τρίτους που δεν έχουν να κάνουν με το χώρο εξέφρασε η UEFA κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα ζητήσει από τη FIFA την απαγόρευση τέτοιων καθεστώτων ιδιοκτησίας παικτών στο χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς θεωρεί πως έτσι αλλοιώνεται η αξιοπιστία των διοργανώσεων και καταλήγουν χρήματα σε άτομα ή εταιρείες που επενδύουν σε παίκτες και κερδοσκοπούν από μεταγραφές.

Εφόσον, ωστόσο, δεν αναλάβει δράση η FIFA, η ίδια η UEFA μέσω της Επιτροπής Στρατηγικής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα επιβάλει τις δικές της απαγορεύσεις στην κατοχή δικαιωμάτων παικτών από τρίτα μέρη. Μάλιστα για να συμμορφωθούν όλοι με τις νέες επιταγές της, θα ορίσει μία μεταβατική περίοδο 3-4 ετών.

«Δεν πιστεύω πως είναι καλό παίκτες ορισμένων ομάδων να ανήκουν σε εταιρείες ή σε άτομα. Πιστεύω πως από ηθικής πλευράς δεν είναι σωστό και καλό. Έχουμε εξετάσει το θέμα κι έχουμε ζητήσει από τη FIFA να το αντιμετωπίσει», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

«Ξέρουμε ότι αυτά τα καθεστώτα ιδιοκτησίας μπορούν να επιφυλάσσουν πολλούςς κινδύνους που αφορούν την αξιοπιστία των διοργανώσεων, το financial fair play και όχι μόνο. Είναι ώρα να βάλουμε κάποιους κανόνες και να τηρήσουμε μια συγκεκριμένη στάση, δίνοντας το κατάλληλο χρονικό διάστημα στις ομάδες για να προσαρμοστούν. Στόχος είναι να προστατέψουμε τις ίδιες τις ομάδες και το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: