Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Θα ήταν πρώτη η Τότεναμ αν…!

Θα ήταν πρώτη η Τότεναμ αν…
Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δύο ομάδων του Μάντσεστερ δεν θα ήταν τέτοιο, αν μια μικρή τεχνική λεπτομέρεια που αφορά τη διάρκεια των αγώνων ήταν λίγο διαφορετική.

Πιο συγκεκριμένα, την πρωτιά θα απολάμβανε η Τότεναμ, αν… κάποιος είχε προνοήσει τα ματς να λήγουν στο 80ο λεπτό.

Κι αυτό γιατί τα «Σπιρούνια» έχουν δεχτεί πάνω από το 40% των εις βάρος τους γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο των παιχνιδιών τους. Διαβάστε στο sport-fm .gr τι θα ήταν διαφορετικό για τους Λονδρέζους αν ο διαιτητής σφύριζε στο 80.

Δέκα λεπτά στο ποδόσφαιρο είναι πολύς χρόνος. Οι οπαδοί της Τότεναμ πρέπει να το έχουν συνειδητοποιήσει καλύτερα από τον καθένα καθώς είδαν, για πολλοστή φορά φέτος, την ομάδα τους να ηττάται στα τελευταία λεπτά, στο ματς της περασμένης Κυριακής κόντρα στην Έβερτον.

Μάλιστα στα αγγλικά Μέσα δημοσιεύτηκε μια… εναλλακτική βαθμολογία, σύμφωνα με την οποία αν τα παιχνίδια έληγαν στο 80ο λεπτό, τα «σπιρούνια» θα βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ!

Η κατάρα της τελευταίας στιγμής, αν μπορούμε να την ονομάσουμε έτσι, έχει συμβεί σε άλλα πέντε ματς για την Πρέμιερ Λιγκ στη σεζόν που διανύουμε, στοιχίζοντας συνολικά 9 βαθμούς στην ομάδα του Βίλας-Μπόας:

1. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η Τότεναμ αγωνίζεται εκτός έδρας απέναντι στη Νιούκαστλ. Το σκορ μέχρι το 80ο λεπτό βρίσκεται στο 1-1, όμως ο Μπεν Αρφά έχει άλλα πλάνα για την ομάδα του και σκοράρει για τους γηπεδούχους. Μείον 1 βαθμός.
2. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική, οι «Σπερς» υποδέχονται την Γουέστ Μπρομ. Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» οι οπαδοί να πανηγυρίσουν τη σπουδαία νίκη, καθώς στο 90ο λεπτό το σκορ είναι στο 1-0. Τότε, έρχεται η ψυχρολουσία. Ο Μόρισον ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις για τους φιλοξενούμενους, κόβωντας τα χαμόγελα στην εξέδρα και άλλους 2 βαθμούς από την Τότεναμ.

3. Αν ήταν ταινία, θα ήταν μάλλον «η μέρα της μαρμότας». Τρίτη αγωνιστική και η Τότεναμ παίζει και πάλι εντός έδρας. Αυτή τη φορά απέναντι στη Νόριτς. Λίγα είναι αυτά που θα αλλάξουν πάντως ως προς την εικόνα του ματς. Τα «σπιρούνια» προηγούνται και πάλι και δέχονται την ισοφάριση στο 85ο λεπτό από τον Σνόντγκρατς. Αφαιρέστε άλλους 2 βαθμούς.

4. Ενδέκατη αγωνιστική και η Τότεναμ δοκιμάζεται στην έδρα των πρωταθλητών Αγγλίας. Οι Λονδρέζοι είναι έτοιμοι να αποδράσουν με τον βαθμό της ισοπαλίας από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, αλλά ο Τζέκο έχει αντίθετη άποψη. Σκοράρει στο 88ο λεπτό για τους «πολίτες» και στερεί 1 ακόμα πόντο από την Τότεναμ.

5. Κι ερχόμαστε στο αμεσότατο παρελθόν. Την περασμένη Κυριακή η Τότεναμ αντιμετώπισε στο «Γκούντισον Παρκ» την Έβερτον. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι τις καθυστερήσεις του παιχνιδιού καθώς η ομάδα του Βίλας-Μπόας προηγείται με 1-0 χάρη σε γκολ του Ντέμπσεϊ. Τότε, πρώτα ο Πίεναρ και μετά ο Γιέλαβιτς στέλνουν την Τότεναμ στο καναβάτσο, που αντί να φύγει με τη νίκη μένει τελικά με άδεια χέρια. Άλλοι 3 βαθμοί μείον.

Κάνοντας τη σούμα, αν τα παιχνίδια έληγαν στο 80ο λεπτό, τα «σπιρούνια» θα είχαν 35 βαθμούς αντί για τους 26 τωρινούς. Ίσως μια εισήγηση στην ΟΥΕΦΑ για μια μικρή αλλαγή των ποδοσφαιρικών κανονισμών δε θα ήταν κακή ιδέα…



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: