Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Αλλεργικός στους πρίγκιπες»

«Αλλεργικός στους πρίγκιπες»
Ιδιαίτερα επιφυλακτικός απέναντι στις προθέσεις και τη σοβαρότητα της πρότασης Φεϊζάλ για την απόκτηση των μετοχών του Παναθηναϊκού είναι ο Γιάννης Αλαφούζος.

«Είμαι αλλεργικός στους πρίγκιπες» δήλωσε αστειευόμενος ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» ο οποίος τόνισε πως απάντηση θα υπάρξει την Πέμπτη από όλους τους μετόχους. Διαβάστε ακόμη τι είπε για Μαρινάκη, μεταγραφές και το γηπεδικό.

Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο «Sentra»:

Για τον πρίγκιπα Φεϊζάλ και την πρότασή του:
«Δεν λάβαμε κανένα εξώδικο και καμία επιταγή. Ήταν απλά ένα γράμμα. Δεν στεκόμαστε εμπόδιο σε κανέναν. Αύριο το πρωί θα κάνουμε κοινή ανακοίνωση και θα τοποθετηθούμε επίσημα όλοι οι μέτοχοι. Έχουμε κακό προηγούμενο και εμπειρία αλλά οι άνθρωποι λένε για επένδυση ύψους 170 εκατ. ευρώ. Εμένα δεν μου φαίνονται σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία κυνηγιού μαγισσών. Έτσι κι αλλιώς, εγώ είμαι αλλεργικός στους πρίγκιπες.
Αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με συνεντεύξεις και αστείες επιταγές. Ένας σοβαρός επενδυτής δεν θα ερχόταν έτσι. Εγώ αν ήθελα να αγοράσω μια μεσαία ομάδα στην Ιταλία, θα το έκανα μέσω μιας ιταλικής τράπεζας ή ενός οίκου ορκωτών λογιστών. Θα πήγαινα είτε στην ομάδα, μέσω αυτών των φορέων, είτε μέσω αντίστοιχου οίκου».

Για τη μικρή συμμετοχή στην Παναθηναϊκή Συμμαχία:
«Κάναμε λάθος στις εκτιμήσεις μας, αν και είχαν προηγηθεί έρευνες που έδειχναν το αντίθετο, πως θα συμμετείχαν ενεργά. Είτε δεν εμπιστεύτηκαν την προσπάθεια, είτε τα λεφτά ήταν πολλά. Δεν απέτυχε το εγχείρημα. Η ουσία είναι πως το 58% των μετοχών ανήκει σε εμάς, δηλαδή στον κόσμο της ομάδας».

Για την οικονομική κατάσταση της ομάδας:
«Είναι ντροπή να λέμε πως δεν εξαντλούμε την πρόταση κάποιου επενδυτή. Εδώ μιλάμε για έναν άνθρωπο που ενάμιση χρόνο τώρα διασύρει τον Παναθηναϊκό. Εδώ έχουμε μια ιστορία που έχει ταλαιπωρήσει τον Παναθηναϊκό, η προηγούμενη διοίκηση εκτέθηκε μπαίνοντας σε διάλογο με ανθρώπους χαμηλότερου επιπέδου. Ας έρθουν με σοβαρό τρόπο, που είναι τα λεφτά τους; Δεν έχει εμφανιστεί τίποτα. Εάν δεν δώσουμε όλοι λεφτά για την ομάδα μας, δεν υπάρχει μέλλον. Η ομάδα δεν κινδυνεύει άμεσα με πτώχευση. Το κόστος της λειτουργίας του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή, φτάνει στα 18 εκατ. ευρώ».

Για την περίπτωση του Μπουμσόνγκ:
«Ο κύριος Μπουμσόνγκ δεν έχει την παραμικρή απαίτηση. Φέτος δεν έχει παίξει φέτος και οι αποδοχές του είναι καθαρά 2,5 εκατ. ευρώ. Είναι πληρωμένος ως την τελευταία δεκάρα μέχρι σήμερα και όχι μόνο αυτό αλλά έχει εξασφαλίσει με επιταγές μέχρι το τέλος τα χρήματά του. Δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο για θέματα ιατρικά».

Για το ενδεχόμενο ενίσχυσης αλλά και αποχωρήσεων:
««Σαφώς και θα υπάρξει ενίσχυση με κάθε τρόπο. Σίγουρα θα γίνουν όμως και μειώσεις συμβολαίων. Ο Ορέστης Καρνέζης θα ήθελε να παίξει σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό, είναι μια πραγματικότητα και ο Παναθηναϊκός έχει την υποχρέωση να βοηθήσει τους μεγάλους παίκτες του να τα καταφέρουν. Ο Χάρης Μαυρίας είναι ένα νέο παιδί και νομίζω πως είναι το επόμενο αστέρι μας».

Για τη Λεωφόρο και το ενδεχόμενο κατασκευής νέου γηπέδου:
«Έχουμε κληρονομήσει αυτή την υπόθεση και έχουμε δαπανήσει σαν Παναθηναϊκός πάρα πολλά χρήματα για το θέμα αυτό. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη χρησιμοποίηση της Λεωφόρου και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η επισκευή του γηπέδου, θα μας κοστίσει 1 εκατ. ευρώ. Τώρα μιλάμε για ένα γήπεδο 35.000 θέσεων. Είχα πει πως θα εξετάζαμε την περίπτωση να χτίζαμε το πρώτο στάδιο με 25.000 ευρώ και μετά να γίνει επέκταση. Τεχνικά το κόστος θα ήταν μεγαλύτερο εν τέλει. Μια καλή τιμή είναι 1500 ευρώ η θέση. Συνολικά φτάνουμε στα 45 εκατ. ευρώ».

Για την κόντρα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό:
«Δεν φωτογραφίζουμε, λέμε πως υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται από τη δικαιοσύνη, ότι υπάρχουν κακουργηματικές πράξεις και ενδείξεις ενοχής. Αν ο κ. Μαρινάκης αισθάνεται θιγόμενος και επίκεντρο αυτού του ζητήματος και μας επιτίθεται, δεν φταίω εγώ. Δεν έχω κινήσει εγώ τις κακουργηματικές διώξεις. Ο κ. Μαρινάκης θα απολογηθεί για αυτά σε λίγες εβδομάδες. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τη δικαιοσύνη, την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Όσοι εμπλέκονται σε ένα τέτοιο σκάνδαλο θα έπρεπε από ευθιξία να έχουν αναστείλει την ιδιότητά τους».

Για το αν είναι καλύτερος ο Ολυμπιακός:
«Όχι βέβαια. Εμείς δεν παίξαμε καλά, αλλά η διαφοράς μας είναι πλασματική. Έχουμε διαρκώς εχθρικές διαιτησίες εναντίον μας. Ο Παναθηναϊκός για εμένα έχει αδικηθεί στο 60% των αγώνων του τη φετινή χρονιά στο πρωτάθλημα».


Για τη Σούπερ Λίγκα και τον κ. Μώραλη:
«Ο κ. Μώραλης ήταν στη Θύρα 7 και στέλεχος του Ολυμπιακού. Είναι βέβαια πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και το έχω εκτιμήσει αυτό. Είναι όμως πολύ Ολυμπιακός. Θεωρώ πως δεν θα έπρεπε όμως να είναι πρόεδρος της λίγκας σε αυτή την περίοδο. Ούτε άνθρωπος του Ολυμπιακού, ούτε του Παναθηναϊκού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: