Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Σύμβολο του ελληνισμού ο Απόλλων»

«Σύμβολο του ελληνισμού ο Απόλλων»
Με αυτή τη φράση ο Αριστείδης Καμάρας έδωσε το στίγμα της παρουσίασης του βιβλίου «Γ.Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891-2011, Μία ομάδα-Δύο πατρίδες-Τρεις αιώνες, 120 χρόνια Αθλητισμός και Πολιτισμός».

Ο τόμος αυτός (607 σελίδες), δημιουργήθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 120 χρόνων από την ίδρυση της «ελαφράς ταξιαρχίας» και παρουσιάστηκε ενώπιον πλήθους αθλητικού, δημοσιογραφικού αλλά και απλού κόσμου στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ» το απόγευμα της Τρίτης.

Ο Γιώργος Κουσουνέλος (επιμελήθηκε της συγγραφής του βιβλίου) πήρε πρώτος τον λόγο από τον Κώστα Αρβανίτη (συντονιστής της κουβέντας και γνωστός Απολλωνιστής), επισημαίνοντας:

«Η συγγραφή μου πήρε κάτι παραπάνω από μια δεκαετία. Ο Απόλλωνας είναι μία από τις ρίζες του ελληνικού αθλητισμού. Δεν υπήρχε κάποιο κομβικό σημείο στην πορεία του Απόλλωνα μέσα στα χρόνια και κατ’ επέκταση στο γράψιμο του βιβλίου. Δεν μπορεί να ξεχωρίσεις κάτι, ο Απόλλωνας είναι ένας».

Στη συνέχεια μίλησε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος αναφέροντας:

«Στον Απόλλωνα χρωστάω το γεγονός πως κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι πιο σοβαρό από όσο νόμιζα αρχικά. Όταν αντίκρισα τον θείο μου –φίλαθλο του Απόλλωνα- δακρυσμένο ένα απόγευμα του 1969 (σ.σ. πρώτος υποβιβασμός στην Β’ εθνική) κατάλαβα πως τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά από ότι πίστευα. Ελπίζω η φετινή προσπάθεια να στεφθεί με επιτυχία, να επιστρέψει ο σύλλογος στην μεγάλη κατηγορία και να μην ξαναπεράσει κρίση. Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν για αυτή την έκδοση».

Τέλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Απόλλωνα, Αριστείδης Καμάρας, έστειλε το δικό του μήνυμα:

«Το βιβλίο περιέχει την πεμπτουσία μιας πολύ σημαντικής περιόδου του ελληνισμού και της ελληνικής ιστορίας. Ξεφυλλίζοντάς το καταλαβαίνεις το μεγαλείο του έθνους. Ο Απόλλωνας και η πολιτιστική του δράση, ήταν ο άξονας γύρω από την οποίο ξετυλίχθηκε ο πολιτισμός της Μικράς Ασίας, που μεγαλούργησε μέχρι και το 1922» ανέφερε αρχικά και κατέληξε:

«Να παραδειγματιστούμε όλοι από τον Απόλλωνα αλλά και τα υπόλοιπα προσφυγικά σωματεία, που γνώρισαν οδύνες τοκετού αφού δεν γεννήθηκαν κάτω από τις καλύτερες συνθήκες. Παρόλα αυτά αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και αποτελεί σύμβολο του ελληνισμού. Τον περιμένουν ωραίες μέρες».

Το «παρών» έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Αθηνών Ανδρέας Βαρελάς, οι Κοι Σεραφείδης (εκπρόσωπος παλαιμάχων ΑΕΚ), Καραβίτης (εκπρόσωπος παλαιμάχων Ολυμπιακού) αλλά και πολλές μεγάλες δόξες του παρελθόντος που τίμησαν την φανέλα της «ελαφράς ταξιαρχίας».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: