Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Οι σαφείς οδηγίες του Ιβαν!!

Ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta αναλύσει τις σκέψεις του Ίβαν Σαββίδη και το τι ζήτησε από τους συνεργάτες του για να παρουσιαστεί ένας... ελκυστικός ΠΑΟΚ!
«Κάντε τις απαραίτητες κινήσεις για να προσφέρει η ομάδα ελκυστικό ποδόσφαιρο». Αυτή ήταν μια φράση που επανέλαβε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σύντομης παραμονής του στην Θεσσαλονίκη την προηγούμενη εβδομάδα ο Ιβαν Σαββίδης.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βρέθηκε για κάτι περισσότερο από 24 ώρες στην Θεσσαλονίκη κι ένα από τα θέματα που τον απασχόλησαν ήταν ο μεταγραφικός σχεδιασμό για την περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Σαββίδης ενημερώθηκε τόσο για τις ουσιαστικές όσο και για τις διερευνητικές κινήσεις που έχουν γίνει και έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσουν οι επιτελείς της ομάδας στην απόκτηση 3 παικτών.
Ο Σαββίδης δεν έκρυψε ότι ήθελε όσο τίποτε άλλο να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ωστόσο το ζητούμενο για τον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου δεν είναι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν, αλλά το αποτέλεσμα. Ο Σαββίδης τονίζει κατ΄ επανάληψη στις συζητήσεις με τους συνεργάτες του, ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο σε πρώτη φάση είναι να παίξει η ομάδα ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Θεωρεί ότι για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ τίτλους πρέπει πρωτ΄ απ΄ όλα να παίξει ποδόσφαιρο αξιώσεων που αναγκαστικά θα τον καθιερώσει στις συνειδήσεις του συνόλου των Ελλήνων φιλάθλων. Ο ίδιος είχε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου την ευκαιρία να διαπιστώσει ότι η θεωρία του είναι σωστή και αποτελεί επιθυμία και των φιλάθλων του Δικεφάλου.
Η εικόνα της άδειας Τούμπας στον αγώνα με τον Λεβαδειακό ενώ η ομάδα είναι 2η στο βαθμολογικό πίνακα αποδεικνύει ότι στον κόσμο δεν αρκεί να κερδίζει η ομάδα. Θέλει κάτι περισσότερο. Ο Σαββίδης αναγνωρίζει ότι η συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομής, δεν αφήνει πολλά περιθώρια για προσφορά θεάματος αλλά δεν μπορεί και να συμβιβαστεί με την εικόνα της ομάδας.
Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε να προχωρήσει η ΠΑΕ σε ουσιαστικές μεταγραφικές κινήσεις περά από τον Κώστα Κατσουράνη. Μπορεί να μην έχει γίνει ευρέως γνωστό αλλά ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου έδωσε το Ο.Κ. προκειμένου να δαπανηθεί ένα σεβαστό ποσό για να προστεθούν στο ρόστερ της ομάδας δυο ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν την γραμμής κρούσης.
Δεν θα διστάσει να δαπανήσει χρήματα ακόμα και για την αγορά δυο παικτών που θα του υποδείξουν αρκεί να κινηθούν σε λογικά για την εποχή πλαίσια και να μείνουν χρόνια στην Τούμπα οι παίκτες που θα αποκτηθούν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ο ΠΑΟΚ ασχολείται τόσο με τον Λούκας της Καρπάτι όσο και με τον Βιειρίνια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τσιστιάκοφ ταξίδεψε στο Βόλφσμπουργκ για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις των Γερμανών. Κι αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Δικέφαλοςε απαραίτητα θα αποκτήσει έναν από τους δυο παίκτες. Δεν αποκλείεται να στραφεί και σε άλλες επιλογές. Η αγορά είναι τεράστια και με δεδομένο ότι υπάρχουν χρήματα για αγορά παικτών οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Ο Σαββίδης δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες για το αν οι παίκτες που θα αποκτήσει η ομάδα θα είναι επιθετικοί μεσοεπιθετικοί, αν θα παίζουν στον άξονα ή στα άκρα. Αυτά είναι θέματα που αφήνει να τα χειριστούν ο Τσιστιάκοφ, ο Δώνης και όσοι ασχολούνται με τις μεταγραφές. Αυτό που ενδιαφέρει τον Σαββίδη είναι να αλλάξει το αγωνιστικό στυλ της ομάδας, να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του κόσμου και να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο.
Για να φθάσει η ομάδα στην κορυφή όπως την εννοεί ο Σαββίδης και όπως την έχουν οι φίλαθλοι στο μυαλό τους απαιτούνται κι άλλες -εξίσου σοβαρές- κινήσεις που όμως δεν είναι του παρόντος.



πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: