Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

«Δείγμα του ελληνισμού ο Απόλλων Σμύρνης»

«Δείγμα του ελληνισμού ο Απόλλων Σμύρνης»
Η πορεία του Απόλλωνα Σμύρνης από την ίδρυσή του, το 1891 μέχρι και σήμερα αποτελεί δείγμα της δύναμης του Έθνους μας, όπως τόνισε ο Αριστείδης Καμάρας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο παλαίμαχος άσος της "ελαφράς ταξιαρχίας" είναι "παρών" στην στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου, «Γ. Σ. Απόλλων Σμύρνης 1891-2012. Μια ομάδα, δύο πατρίδες, τρεις αιώνες» και υποστήριξε ότι αυτό το βιβλίο σημαίνει πολλά τόσο για τον προσφυγικό σύλλογο, όσο και για τον ελληνισμό εν γένει.

«Οι δυνάμεις του λαού μας είναι ανεξάντλητες», τόνισε σχετικά.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6:

«Το βιβλίο σημαίνει παρά πολλά για την ιστορία του Απόλλωνα Σμύρνης και όχι μόνο. Σημαίνει πολλά για τον Ελληνισμό. Έχει άξονα την ίδρυση το 1891 στη Σμύρνη, ένα αμιγώς ελληνικό σωματείο με λαμπρή πορεία μέχρι την καταστροφή. Το 1922 αναγεννήθηκε και αποτελεί κορυφαίο παράδειγμα της μεγάλης δύναμης που διαθέτει το έθνος μας όταν υποφέρει. Οι δυνάμεις του λαού είναι ανεξάντλητες, είναι ένα Έθνος που μπορεί να νομίζεις ότι οδεύει στην απώλεια, πετιέται από τις στάχτες και αναγεννιέται, με πολλά παραδείγματα στην παγκόσμια ιστορία. Και ο Απόλλωνας είναι δείγμα αυτού του ελληνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: